La travessa Matagalls-Montserrat supera els 2.600 participants

0
727

La 27a travessa<a href="http://www.atletisme.com/matagalls">Matagalls-Montserrat</a>, organitzada pel Club Excursionista de Gràcia (CEG), comença avui amb 2.672 participants inscrits. Els agosarats que s´apuntin a aquesta prova de resistència tindran un màxim de 24 hores per completar a peu els 83,2 quilòmetres que separen el Coll Formic (1.145 metres), a la falda del cim del Matagalls, al parc del Montseny, de la plaça del santuari de Montserrat (709 metres), amb un desnivell acumulat de 5.980 metres. Aquesta prova de muntanya, no competitiva, és la de més participació i els que l´han fet asseguren que suposa "sobretot una gran satisfacció personal". La primera cita va tenir lloc el 1972, en record del sacerdot Jaume Oliveres (1877-1957), pioner de l´escalada a Catalunya, que va fer el recorregut el 1904. Inicialment era bianual, però des del 1989 se celebra cada any amb independència de les condicions meteorològiques: "L´any passat va caure un diluvi i només hi va haver 323 persones dels 2.826 inscrits que no van sortir", explica Pilar López, responsable de la comissió organitzadora del CEG.| VETERANIA Montserrat Amat, veïna d´Ullastrell, de 50 anys, i que regenta una parada de fruita al Mercat del Triomf de Terrassa, és tota una veterana. L´edició actual serà per a ella la número 17. "Les he acabat sempre", recorda orgullosa. Quan es va estrenar necessitava entre 20 i 22 hores per arribar a Montserrat, però ara la seva marca està en "17 hores sense dormir i a bon ritme, sobretot en les baixades, perquè les pujades te les has d´agafar sense pressa", recomana. Avui estarà preparada, amb el número de sortida, quan comencin a sortir els grups, entre les 17.30 i les 19.15 hores. Aquesta esforçada atleta admet que, a l´altura de Sant Llorenç Savall, "les cames comencen a flaquejar". En la seva opinió, és el punt més dur: "Fins allà camines amb les cames, però ja has de seguir amb el cap", diu la Montserrat. I és que cau la nit, el cansament passa factura i "en aquesta zona cremada el 2003 tot es veu negre, fantasmagòric". Per això es produeixen molts abandonaments. Altres arriben només fins a Matadepera, uns quants més a Vacarisses. "Quan arribes a Monistrol, ja no et rendeixes, peti qui peti, perquè veus la muntanya de Montserrat davant teu", diu la veterana. ENTRENAMENT En la passada edició van culminar el recorregut 1.500 inscrits (el 59,9%) i el temps mitjà va ser de 18 hores i 38 minuts. La majoria van ser homes, 1.343, i la Montserrat estava entre les 157 dones que van acabar la travessa de les 338 que van sortir de Coll Formic. Per estar en forma, Amat "menja pasta tota la setmana i camina cada dia des de fa un mes". "L´arribada és emocionant. T´esperen amics, família i t´aplaudeixen. És una satisfacció immensa", aclareix. I detalla somrient: "La fatiga et fa pensar que mai més. Et preguntes què hi has anat a buscar, però l´endemà ja penses en la manera com faràs la de l´any que ve". La seva primera vegada, el 1986, la recorda "molt divertida, amb companys del Grup de Muntanya d´Ullastrell". Malgrat que no és competitiva, la Matagalls-Montserrat és una prova que dóna 15 punts per a la 9a Copa Catalana de Caminades de Resistència si s´acredita el pas per la desena de controls.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.