Presentació de la Matagalls Montserrat 2006

0
607

La 27a edició de la Matagalls-Montserrat, organitzada pel Club Excta. de Gràcia, es durà a terme els propers 16 i 17 de setembre. La prova, una de les més conegudes de les que es celebren a Catalunya, serà puntuable un any més per la 9a. Copa Catalana de Caminades de Resistència i espera igualar o superar els 2.800 inscrits de l´edició del 2005 Actualment, el punt de sortida és a Coll Formic (1.145m), al peu del Matagalls. Des del 1998 la sortida s´ha traslladat a aquesta nova ubicació per tal d´evitar la degradació del sòl que, segons els estudis encarregats pel Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, provocava el pas de tantes persones en tant poc temps pel camí del Matagalls. La Travessa es va instituir en memòria de Jaume Oliveras (1877-1957), sacerdot que fou un dels pioners de l´escalada al nostre país, el qual la realitzà per primera vegada el 4 d´agost de 1904. La primera edició se celebrà el 1972 i s´anà repetint biennalment fins que a partir de l´any 1989 passà a fer-se cada any. Actualment és la prova per muntanya amb una participació més nombrosa. | Sense anar més lluny, l´edició de l´any passat va superar en 400 participants els de l´edició anterior, arribant fins als 2.800 inscrits el dia abans de la prova. D´aquests 2.800, 2.500 van prendre la sortida, enmig d´una pluja persistent i el fangar que això va provocar. Finalment, 1.500 valents van aconseguir completar la travessa i plantar-se al Monestir de Montserrat en menys de 24 hores, 478 dels quals eren federats de la FEEC. D´entre tots els participants, 20 van poder rebaixar el temps per sota de les 12 hores, si bé la majoria va necessitar-ne aproximadament unes 20h. Un munt d´històries El fet de tractar-se d´una de les proves més multitudinàries i conegudes de Catalunya fa que durant la travessa i en les hores prèvies i posteriors a la seva celebració, es produeixin fets sorprenents i anècdotes difícils d´oblidar. És el cas d´una parella nozelandesa, que l´any passat va decidir aprofitar que venien de vacances a Catalunya per apuntar-se a la travessa. La dona va advertir, ja d´entrada, al seu marit que ella venia de vacances per descansar, i que el que volia córrer era ell. Resultat: l´home va abandonar a Sant Llorenç Savall i la dona va arribar fins al Monestir de Montserrat, aturant el cronòmetre en la meritòria marca de 13 hores. Una altra anècdota curiosa és la que va protagonitzar un pilot d´Spanair, que tornant de Madrid cap a Barcelona amb el temps just per arribar a la sortida de la prova, va voler guanyar temps i es va vestir de curt a la mateixa cabina de l´avió. Quan va voler passar el control de passatgers, una mica més i no el deixen marxar. A banda de les anècdotes puntuals, la popularitat creixent d´aquesta prova i la satisfacció que demostren aquells qui l´han completat, ha fet que molts l´hagin adoptat com una cita fixa al calendari, per tal de mantenir-se una mica en forma. És el cas d´alguns polítics catalans, com el sr. Puigcercós o Albert Batlle, entre d´altres, als quals s´ha pogut veure suant de valent la samarreta. El recorregut més exigent El recorregut de la Matagalls-Montserrat és sens dubte un dels més exigents de la Copa Catalana de Caminades de Resistència, amb una distància de 83.6 km i un desnivell acumulat de més de 5980 m.| Als 6 punts d´avituallament previstos hi haurà tant productes sòlids (entrepans variats, galetes, fruita, empanada, codony,…) com líquids (aigua, te, brou, cafè soluble, iogurts per beure…). No obstant, no hi haurà el mateix a tots els avituallaments, ja que s´adaptarà el tipus de menjar i de beguda a l´hora de pas per aquell punt. De totes maneres, degut a l´exigència del recorregut i el temps que es triga en completar-lo, l´organització aconsella dur a la motxilla alguna cosa de menjar i beure. Enguany, els avituallaments estaran situats a Can Janot, al Coll de Poses, a Sant Llorenç Savall, al Camí Moliner, a Vacarisses i al Monestir de Montserrat (709 m). Pel que fa als controls, 10 en total, estaran situats a l´Alzina de la Calma, Pla de la Garga, Casa de la Rovireta, L´Era de les Cases, Pista del Dalmau, Coll de grua, Collet del Queixal, Les Vendranes, Hostal de la Creu i Pista de l´Aigua. Reglament La prova es regirà pel Reglament de la 9a Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC. Donat l´elevat nombre de participants a la Matagalls-Montserrat, no tothom pren la sortida a la mateixa hora. D´aquesta manera, s´eviten aglomeracions i embussos a la sortida, tenint en compte el retard que suposa sortir al final d´un grup tan nombrós. Cada minut, entre les 17h30 i les 19h15, sortirà un grup reduït d´unes 25 persones. Per saber quin és el vostre minut de sortida, cal passar primer per una de les taules d´assignació d´hora (el mateix dissabte 16 de setembre, a Coll Formic, a partir de les 13h) i demanar-ne una, a escollir entre les disponibles. Cal portar-hi la documentació correcta i completament emplenada. No es donarà sortida a cap participant que no l´hagi demanada prèviament a les taules d´assignació de sortida. Els nascuts l´any 1946 o anteriors tenen dret a sortir a les 17h29 si així ho desitgen, presentant el seu DNI i la documentació emplenada. Aquest avantatge no s´aplica als acompanyants, si no compleixen el requisit esmentat. La totalitat de la Matagalls-Montserrat està senyalitzada amb marques de pintura (dues ratlles gruixudes paral·leles de color vermell i verd, amb un cercle blanc superposat al centre) sobre elements naturals (pedres, arbres,…) o artificials (murs, tanques, asfalt,…). Als llocs a on el recorregut passa per Parcs Naturals, es marca mitjançant pals metàl·lics amb senyals verds i vermells col·locats pel Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Cada any, els dies previs a la celebració de la Marxa, l´organització revisa la totalitat del recorregut per restaurar aquells senyals malmesos o afegir-ne de nous en cas necessari. Inscripcions Es poden fer, entre el 4 i l´12 de setembre: 1. Al local del C.E.G. (Passatge Mulet, 4. 08006, Barcelona), entre les 20h i les 22h, de dilluns a divendres no festius, pagant-hi 23 euros. 2. Per ingrés de 23 euros en qualsevol dels següents c.c. Un sol ingrés per persona, indicant-hi nom, cognoms i DNI. (Caixa de Catalunya) 2013-0102-40-0201235817 (Caixa de Sabadell) 2059- 0600-00-8000377672 (BBVA) 0182-1010-84-0200018007 Un cop efectuat l´ingrés, la documentació es pot recollir, contra lliurament del resguard original del justificant del pagament: -Al C.E.G. (Passatge Mulet, 4. 08006, Barcelona), fins al dijous, entre les 20h i les 22h. -A la sortida, Coll Formic, a partir de les 13h del dissabte 16 de setembre. Els drets d´inscripció, de 23 euros, inclouen: avituallament en 6 punts de l´itinerari, assegurança d´accidents segons la pòlissa subscrita per l´organització, assistència mèdica bàsica per a petites cures a 6 punts de l´itinerari, samarreta de la Mm 2006 i premi a tots el classificats. Els drets d´inscripció NO inclouen l´evacuació del participant des de qualsevol punt de l´itinerari, a menys que obeeixi a situacions mèdiques greus i extremes. Descompte pels titulars de la llicència anual de la FEEC, FCOC i federacions adherides a la UIAA: es farà efectiu en lliurar la documentació complimentada al C.E.G. o a Coll Formic, contra exhibició de llicència federativa i DNI. A partir del 13 de setembre: L´organització es reserva la facultat d´admetre inscripcions. En cas d´acceptar-les, el preu seria de 33 euros.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.