TRIATLÓ: Victòries de Carles Gil i Eva Ledesma a l´olímpic de Banyoles

0
497

L´Àrea d´Esports de l´Ajuntament de Banyoles va organitzar el passat dissabte 2 de setembre la XXI ena edició del Triatló de Catalunya, que és la competició d´aquesta especialitat més antiga del calendari català, tradicional prova olímpica (1500 metres de natació, 40 km de ciclisme i 10 km de cursa a peu) que es disputa al mes de setembre, comptant en aquesta ocasió amb 330 participants, destacant les victòries contundents de l´actual campió d´Espanya Carles Gil (C.N. Mijas) i d´Eva Ledesma (Canal Isabel II) que van completar el recorregut sencer en línia amb uns registres de 1 h 55 min 34 s i 2 h 8 min 26 s, respectivament.| El Centre Natació Mataró va guanyar a la classificació per equips masculins, amb 3 triatletes que es van mantenir al cap davant de la prova dins el segment de ciclisme, per una banda David Royo va tornar als seus orígens de la natació de llarga distància traient 45 segons als seus perseguidors dins les aigües de l´Estany de Banyoles, Santi Pellejero va plantar cara a Francisco Pontano (C.N. Olot) lluitant per la segona posició al segment de cursa a peu, i el sub 23 Ignasi de la Rosa es va mantenir dins el grup capdavanter de ciclisme fins la segona transició. Per darrera de Royo van finalitzar la natació Carles Gil, Francisco Pontano, Santi Pellejero, Ignasi de la Rosa, Richard Calle (C.N. Prat), formant tots 6 el grup capdavanter de ciclisme, agafant el tall de la primera transició a Enric Gussinyer (C.N. Olot) i a Marc Trias (C.T. Manresa), que ja no van poder contactar amb el cap de cursa ciclista. Amb una segona transició fulgurant (ciclisme-cursa a peu) Gil va prendre amb autoritat la primera posició per guanyar la prova sense oposició. Per darrera, Pontano amb problemes de ritme de descans per la seva recent paternitat (felicitats Pancho) va mantenir un intens frec a frec amb Pellejero a la primera de les dues voltes, finalitzant la prova per aquest ordre amb mig minut de diferència. Calle va creuar la meta en quarta posició, per davant d´un combatiu de la Rosa. Ernest Lucas (C.N. Olot) fou el primer júnior de la prova, i Carles Lerín (C.N. Reus Ploms) va guanyar a la classificació dels veterans per davant de Julio César Cervantes (C.N. Sabadell) i d´Amand Redondo (C.T. Manresa), triatleta que van mantenir una especial lluita amb Kernan Heinz (U.E. Castellfollit) anticipant la rivalitat existent entre els veterans, que es mostrarà clarament a les properes competicions del calendari de setembre amb les sortides d´absoluts i veterans separades. Les fémines amb opcions de victòria es van controlar fins la part final del segment ciclista. Carme Tort va completar el segment de natació per davant de la seva companya del Club Triatló Manresa Núria Padrisa, més retrasada Eva Ledesma les va agafar i van formar el cap de cursa al ciclisme agrupades fins les rectes que segueixen a la pujada d´Esponellà, a on Ledesma va fer un contundent i definitiu canvi de ritme que li va suposar dominar la resta de la prova. Padrisa i Tort van creuar a línia de meta juntes sense disputar l´esprint final. Les germanes Laura i Sara Díaz van fer el millor parcial de natació i amb la classificació de Maria Sarrado van donar la victòria dels equips femenins al Club Natació Reus Ploms.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.