Catalunya als Skygames

0
655

Els propers dies 1, 2 i 3 de setembre, es disputarà a Vallnord (Andorra), els Skygames, o el que és el mateix els Campionats del Món d’Esports d’Alçada de la FSA (Federation for Sport at Altitude). Aquesta és la tercera edició dels Skygames, les dues anteriors s’havien celebrat a la localitat italiana de Cervinia, l’última ara farà sis anys. Els skygames, constaran de 5 proves: – Divendres dia 1 de setembre, a les 10 del matí, el Vertical Kilometer, amb una distància de 3,5 quilòmetres i 1.021 metres de desnivell positiu. Amb sortida a Arinsal i arribada a la Portella (2.581 metres d’alçada) – Divendres dia 1 de setembre, a les 7 de la tarda, el Skyspeed Climb, amb una distància de 600 metres i 90 metres de desnivell positiu, que es disputarà a La Masana. – Dissabte dia 2 de setembre, a les 8 del matí, el Skybike (prova combinada de BTT i cursa a peu), de 36,6 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell positiu. Punt més alt de la prova el cim del Catiperdís de 2.805 metres. Amb sortida i arribada a Ordino. Aquesta prova també serà puntuable per les XM-DUATHLON SERIES®-SALOMON – Diumenge dia 3 de setembre, a les 7,30 del matí, el Skyrace (cursa a peu), de 30 quilòmetres i 3.100 metres de desnivell positiu. Punt més alt de la prova el cim del Comapedrosa, de 2.942 metres d’alçada. Amb sortida i arribada a Ordino. Puntuable per a les Buff® SkyRunner® World Series (Copa del Món).| – Prova combinada: Disputa de les 4 proves anteriors i acumulant els registres de cadascuna d’elles. Paral·lelament a aquestes proves, també es disputaran (no puntuables pels Skygames) el dissabte a la tarda, la 7ª prova Gran Premi MASSI copa Catalana de BTT Internacional 06. I el diumenge una cursa de muntanya popular de 26 quilòmetres. També es portaran tot un seguit d’actuacions i exposicions, al camp de futbol d’ Ordino, on estarà el centre neuràlgic dels Skygames. A hores d’ara, ja han confirmat l’assistència esportistes de més de 15 països, (Anglaterra, França, Itàlia, Japó, Mèxic, Usa, etc.) amb els seus principals esportistes (Rob Jeb, Simon Boot, Fulvio Dapit, Ricardo Mejia, Marco Rusconi, Corinne Favre, Angela Mudge, etc). Entre els assistents, estarà Catalunya, amb la seva Selecció de Curses de Muntanya, que presentarà esportistes a totes les competicions i lluitarà en totes elles, per obtenir el màxim de bons resultats possibles. No ha estat una feina fàcil, decidir qui competia en cadascuna de les especialitats, ja que les competicions són concentrades en tres dies i es vol obtenir el màxim rendiment en cadascuna d’elles. Cal destacar, que per primer cop, es portarà un equip combinat per dues federacions, concretament en el Skybike, tot fruit de la bona relació entre la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i la Federació Catalana de Triatló. Els esportistes que competiran en cadascuna de les proves (sempre poden haver canvis d’última hora) seran: – Vertical Kilometer: Roser Español, Sónia Malo, Kiku Soler, Tófol Castanyer i Kilian Jornet. – Skyspeed Climb: Sónia Malo, Tófol Castanyer, Xavier Zapater i Pere Aurell. – Skybike: Anna Serra, Neus Parcerisas ,Xavier Zapater, Pere Aurell, i Víctor Del Corral. – Skyrace: Ester Hernández, Mònica Ardid, Agustí Roc, Jordi Sánchez, Jessed Hernández i José Manuel Granadero. – A la prova combinada: Jordi Martín. Sens cap mena de dubte serà un cap de setmana, molt important per la Selecció de Catalunya de Curses de Muntanya, ja que a part de tractar-se del Campionat del Món, el Skyrace també es puntuable pel circuit mundial, on els nostres corredors si juguen molt a aquestes alçades de temporada. Agustí Roc, necessita guanyar la cursa, per poder optar amb les màximes garanties a la victòria final a la darrera cursa a Malàisia. Ester Hernández, necessita un lloc al podi que li permeti acostar-se als llocs capdavanters de la classificació general i Mónica Ardid, un bon resultat li permetrà mantenir o millorar el quart lloc actual de la classificació. Per equips es necessita una molt bona actuació, per tal de retallar aquests 16 punts que els separen del primer lloc de la classificació (ara ocupat per la Vall d’Aosta) i distanciar-se de l’equip d’Anglaterra. Per tot això serà molt necessari el recolzament del públic, per això creiem que és molt important que tots els afeccionats catalans es desplacin a Vallnord, per animar a la Selecció de Catalunya en aquests Skygames i molt especialment el diumenge dia 3 al skyrace. Els nostres corredors us hi esperen.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.