17a Challenge dels 3000 Ariège

0
530

El dissabte 19 d’agost ha tingut lloc a França la 17a Challenge dels 3000 Ariège, en què els catalans Teresa Forn (Cub Esportiu 2×2 Santpedor) i Jordi Martín (CE Ripoll) han aconseguit un 1r i un 2n lloc en les respectives categories. Uns dies abans, el 6 d’agost, Teresa Forn es va imposar també a la Cursa del Canigó, en què Toti Bes (Club Esquí Girona) va obtenir un treballat 3r lloc. El dissabte 19 d´agost s’ha celebrat la 17ª edició de la Challenge dels 3000 Ariège, a França. La prova, organitzada per Turisme d´Auzat i Vicdessos, sobre una distància marató i passava pels cims del Montcalm (3.077m) i La Pica d´Estats (3.143m). L’edició d’enguany ha comptat amb la participació de Jordi Martín (C.E. Ripoll), que es troba en plena preparació per a la prova combinada dels Skygames, a celebrar el primer cap de setmana de setembre, i Teresa Forn (Cub Esportiu 2×2 Santpedor). A les 7 del matí s’ha donat la sortida a la cursa, amb un ambient fresquet i un dia que es presentava clar i amb sol; els núvols, però, han anat apareixent al llarg de la cursa i a dalt els cims el vent bufava constantment, provocant un ambient força fred en els punts més alts de la cursa.| Els inicis de la cursa, fins gairebé el quilòmetre 7, punt on s’iniciaven els corriols, els corredors s’han mantingut en un grup compacte. A partir d’aquest punt, s’ha format un grup de 9 corredors, entre els quals s’hi ha ficat Jordi Martín. A la poca estona, ha marxat del grup el corredor francès Floren Ferran i, uns instants més tard, el guanyador de la cursa Julien Cougnaud; el grup perseguidor s’ha mantingut, entre els quals figurava el corredor andorrà Lluís Santvicente. A la pujada al refugi de Pinet, Jordi Martín ha imprès més ritme al grup i ha marxat sol a la caça dels dos primers corredors, atrapant a Floren Ferran al coll abans de coronar el cim del Montcalm. El pas per aquest cim, de la mateixa manera que per La Pica, ha estat en el mateix ordre que a l’arribada, amb una diferència de dos minuts entre cadascun dels corredors. La baixada de La Pica, molt tècnica i complicada per la humitat de les pedres, Floren Ferran ha atrapat Jordi Martín, al mateix temps que tots dos s’apropaven al primer corredor. Al pas pel refugi del Pinet, ja de baixada, Floren Ferran ha tornat a encapçalar la cursa, davant de Jordi Martín, segon, i Julien Cougnaud, tercer. Un cop finalitzat el tram tècnic, el guanyador de la cursa ha avançat Jordi Martín, que, quan ja es conformava amb el tercer lloc, a set quilòmetres de l’arribada, s’ha trobat Floren Ferran totalment desfondat i l’ha sobrepassat, arribant en segon lloc a menys de tres minuts del guanyador. En categoria de dones, cal destacar el triomf de la catalana Teresa Forn, que ha arribat a la meta amb prop de 4 minuts sobre la seva perseguidora. Classificacions: Homes: Julien Cougnaud 4:34:16 Jordi Martín 4:36:55 Floren Ferran 4:40:30 Dones: Teresa Forn 5:56:05 Sabine Ayrinhac 6:00:17 Alicia Vila 6:19:16

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.