XXVIIa Cursa del Canigó

0
488

El 6 d’agost es va disputar al massís del Canigó la 27a edició d’una de les curses amb més història del calendari francès, en la qual hi van prendre part prop de 800 corredors de diferents nacionalitats. Un cop més, Teresa Forn (Club Esportiu 2×2 Santpedor) es va imposar a la resta de competidores en categoria femenina, fent valer la seva experiència en aquesta prova. La catalana va entrar a meta deixant a 30 segons Sandrine Besseyre i a dos minuts Christine Peissonnier, ambdues franceses. Teresa Forn manté així la seva hegemonia en aquesta cursa i afronta amb un bon resultat la recta final de preparació per als Skygames 2006 de Vallnord. En categoria masculina, Toti Bes (Club Esquí Girona) va haver de lluitar de valent per fer-se un lloc al podi. El català va arribar al cim del Canigó juntament amb Roux Regis, Campió francès de Curses de Muntanya, Thomas Lorblanchet, experimentat corredor de llargues distàncies, i el també català Esteve Canal Farres (Grup Excta. Cult. Alpí-Lletissonada).| El descens del cim, molt tècnic, on la més mínima distracció ocasionava una caiguda, va encarregar-se d’establir les diferències. Roux Regis va prendre una petita avantatge que li va permetre arribar en primera posició, tot i haver patit una caiguda en què es va fracturar el radi i el cúbit i es va fer una luxació de clavícula. Thomas Lorblanchet, que també va patir alguna caiguda, va entrar a només uns segons del campió francès, mentre que Toti Bes ho va fer gairebé un minut després. Aquesta arribada èpica de Roux Regis, amb un braç sostenint l’altre braç trencat, i les esplèndides marques establertes pels corredors millor classificats, totes elles inferiors en prop de 5 minuts a les registrades en l’edició del 2005, fan que aquesta cursa segueixi sent una de les més singulars i espectaculars del calendari estiuenc. Classificacions: Homes 1. Roux Regis (fr) 3h 14’ 15’’ 2. Thomas Lorblanchet (fr) 3h 14’ 18’’ 3. Toti Bes (Club Esquí Girona) 3h 15’ 10’’ Dones 1. Teresa Forn (Club Esportiu 2×2 Santpedor) 4h 12’ 08’’ 2. Sandrine Besseyre (fr) 4h 12’ 39’’ 3. Christine Peissonnier (fr) 4h 14’ 23’’

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.