Nova edició de la Cursa del Canigó

0
461

El Massís del Canigó acollirà el proper 6 d’agost els 800 participants que disputaran l’edició d’enguany de la Cursa del Canigó, una de les proves amb més història de les que es disputen al país veí. Teresa Forn, del Club Esportiu Santpedor 2×2, manté actualment el rècord de la prova en categoria femenina i enguany hi tornarà a participar. La corredora catalana anirà a la Cursa del Canigó amb l’experiència d’haver-hi participat diverses vegades i amb la intenció de provar-se físicament de cara als Skygames d’Andorra del proper mes de setembre, una cita que la motiva especialment. Aquests mesos està intensificant el seu entrenament, tot i que creu que el fet de superar la seva pròpia marca a la Cursa del Canigó no depèn només d’ella, sinó de tots els factors imprevisibles que poden influir en una cursa de muntanya. Respecte a la duresa de la prova francesa, Teresa Forn destaca el “pas de la Xemeneia”, situat a la part del recorregut més propera al cim, en què és necessari utilitzar les mans i es corre per pendents de grans percentatges. Tot i així, la corredora catalana no creu que sigui una de les curses de muntanya més dures, tot i que sí una de les més maques de córrer.| Orígens històrics de la prova Els orígens d’aquesta prova cal anar a buscar-los al 1905, any en què el Club Alpí Francès va organitzar una cursa pels camins del massís en homenatge als portadors de gel que pujaven cada dia a la glacera del Canigó per extreure’n grans blocs de gel de 80 kg. Tot i la gran repercussió de la primera edició, la cursa no es va tornar a disputar fins al 1981, i des de llavors no ha deixat de celebrar-se cap altre any, passant dels 18 participants dels inicis als 800 que hi participen actualment. La Cursa del Canigó es manté fidel al seu origen històric i a banda de la cursa de muntanya individual i per equips inclou una categoria de cursa amb càrrega (com ho feien els antics portejadors de gel), però en aquest cas de 8 kg. Els corredors que participen en aquesta modalitat, a més de córrer tota la cursa amb els 8 kg, han de superar 20 metres de cursa amb 20 kg damunt l’esquena. Itinerari Les característiques tècniques de la Cursa del Canigó la configuren com una prova a mig camí entre les curses de muntanya clàssiques, més curtes en general, i el ral·lis de muntanya, una mica més llargs. Els 33 quilòmetres de circuit circular per pistes forestals i senders, i tant sols un 10% per asfalt, del Massís del Canigó i els 4.268 metres de desnivell acumulat fan que aquesta prova sigui difícil de catalogar segons les normes establertes pels reglaments de la FFA (Federació Francesa d’Atletisme) per a les curses per muntanya. L’itinerari, que aquest any recupera el traçat més clàssic, té la sortida a l’estació turística i termal de Vernet-les-bains, a 650 metres d’alçada, i arriba fins al cim del Canigó, de 2.784 metres. L’arribada està situada al mateix lloc de la sortida. Informació detallada de cadascuna de les etapes i gràfic de l’itinerari: www.courseducanigou.com/etapes.htm (informació en francès) Reglament – Hi haurà 15 punts control i 9 punts d’avituallament. – Modalitats i Categories: Cursa de muntanya individual homes / dones: Sortida: 7:00h a Vernet-les-bains Arribada: 15:00h (màxim) Cursa de muntanya per equips: Mínim de 3 corredors Sortida: 7:00h a Vernet-les-bains Arribada: 15:00h (màxim) Cursa amb càrrega homes / dones: Sortida: 6:30h a Vernet-les-bains (La càrrega de 8kg no és facilitada per l’organització)

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.