Agustí Roc guanya la Dolomites Skyrace

0
469

Aquest cap de setmana s´ha disputat la 5a cursa de les Buff Skyrace World Series a la localitat de Canazei (Itàlia), amb una participació de 439 corredors/es, entre els quals s´hi comptaven els grans corredors del moment, a excepció del mexicà Ricardo Mejía. Agustí Roc, de la selecció catalana, s´ha imposat amb autoritat i batent rècords. A les 8,30h s´ha donat la sortida i ben aviat Agustí Roc, conscient de tot el que s´hi jugava, ha començat a tirar del grup; Així, al Passo Pordoi, el primer control de la cursa, Agustí Roc treia ja prop d´un minut als seus perseguidors, l´anglès Rob Jebb i el mallorquí Tòfol Castanyer (el corredor de la selecció de Catalunya, en aquesta ocasió, participava com a corredor de la FEDME, ja que va finalitzar en el tercer lloc al Campionat d´Espanya). | A la dura pujada a la Porcella de Pordoi i al cim del Piz Boe, el punt culminat de la cursa, Agustí Roc portava mes de tres minuts als seus perseguidors i establia un nou record de la pujada de la cursa. En el descens fins a Canazei, Agustí Roc no ha pogut mantenir les distàncies amb l´anglès, que ja havia deixat enrere a Tofol Castanyer, en un descens molt tècnic. A 6 quilometres per l´arribada, Agustí Roc i Rob Jebb anaven junts i el tram final fins a Canazei es presentava d´allò més emocionant; però a pocs quilòmetres de l´entrada a Canazei, Agustí ha accelerat el ritme i ha deixat enrere al corredor anglès, que finalment ha arribat a 44 segons del català. Tòfol Castanyer ha estat cinquè. Bona actuació també de Kiku Soler, 15è, i Jessed Hernández, 20è. També han participat a la cursa José Manuel Granadero i Jordi Sánchez, amb una actuació més irregular. En noies, s´ha repetit la història de les curses precedents, és a dir, victòria i domini absolut de l´escocesa Angela Mudge (nou rècord de pujada i de la cursa) i segona posició per la francesa Corinne Favre. Per part catalana, Ester Hernández ha estat lluitant per la tercera posició, lloc que ha ocupat en algun tram de la baixada, però que finalment ha estat superada per l´italiana Paola Romanin. Mònica Ardid ha estat vuitena i Anna Serra novena. També ha participat a la cursa, en la mateixa situació que Tòfol Castanyer, la catalana Sònia Malo, que s´ha classificat en 12a posició. Després d´aquesta cursa, la classificació individual d´homes l´encapçala el corredor italià Fulvio Dapit (que ja ha fet 4 curses), mentre que Agustí Roc s´enfila a la cinquena posició amb només dues curses disputades, el que fa que una victòria seva a Andorra en els Skygames del setembre, doni moltes opcions al corredor català per intentar recuperar el títol mundial. En dones, Mònica Ardid recupera la quarta posició, mentre que la primera classificada es la indiscutible Angela Mudge. Per equips, el títol sembla cosa de tres; Si bé la classificació segueix encapçalada per la Vall d´Aosta, el seu avantatge sobre Catalunya s´ha reduït a 14 punts, mentre que els anglesos es situen a quatre punts dels catalans. Tot això fa dels Skygames d´Andorra una cursa clau, on esperem que la proximitat amb Catalunya faci que els seguidors catalans omplin la muntanya en una mostra de recolzament als nostres corredors.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.