La Selecció de Catalunya domina la segona prova de la Copa d’Espanya

0
481

En el dia d’ahir, Berga va viure la seva jornada de curses de muntanya, amb la disputa de la V Cursa d’Alta Muntanya del Berguedà (puntuable per la Copa de España de Carreras por Montaña) i de la III Marató de Muntanya de Berga (puntuable per la Copa Catalana de Curses d’Alta Muntanya – Skyrunning). Dues curses, dues històries. V Cursa d’Alta Muntanya del Berguedà (puntuable per la Copa de España de Carreras por Montaña) 300 Corredors/es de tot l’estat espanyol, van prendre part en aquesta segona cursa de la Copa d’Espanya, amb una absència molt sentida, la de Fernando Garcia, el qual es va retre un petit homenatge el dissabte a la tarda, a la reunió tècnica, i amb el minut de silencia, abans d’iniciar-se la cursa. Amb una distància de 23,770 quilòmetres i amb uns desnivells acumulats de 3.194 metres, les primeres en sortir a les 7,45 en punt, foren les categories de dones, on ven aviat, es va posar de manifest el domini de la Selecció Catalana, així pal pas de l’ermita de Corbera, Ester Hernández ja encapçalava la cursa, seguida de prop per Roser Español i de Sonia Malo, totes elles membres de la Selecció. Les seguia de molt a prop la també corredora catalana Teresa Forn. Aquestes posicions es van mantenir fins el final de la cursa, a excepció de Teresa Forn, que en el descens del Rasos de Baix (2.036 metres), va estar superada per la corredora de la Selecció de Madrid, Anabel Estevez| Un quart d’hora més tard (a les 8) es va donar sortida a les categories d’homes, amb una història molt semblant, el corredor de la Selecció de Catalunya, Tòfol Castanyer, va prendre la iniciativa a la pujada de la Figarasa i el seu ritme només el va poder seguir a distància el corredor de la Selecció de Madrid, Raúl Garcia. El tercer lloc el disputaven els corredors de la Selecció d’Euskadi, Fernando Etxegarai i Iker Karrera. Les distàncies entre els corredors en anat en augment fins els tres minuts, temps que s’ha mantingut fins la meta. Aquest ha estat la primera victòria de Tòfol Castanyer amb la Selecció de Catalunya i que li serveix per col•locar-se en segona posició de la classificació general, per darrera de Raúl Garcia. Cal destacar la bona actuació de Pere Aurell, de la Selecció de Catalunya, amb un descens formidable, en especial en els darrers tres quilòmetres (de Queralt a Berga), on ha passat de la desena a la sisena posició. Per la seva part Xavier Espiña ha estat quinzè i Jaume Cardona vint-i-tres. Classificació homes: 1- Tòfol Castanyer (Selecció de Catalunya) 2:13:45 2- Raúl Garcia (Selecció de Madrid) 2:16:48 3- Fernando Etxegarai (Selecció Euskadi) 2:20:43 Classificació dones: 1- Ester Hernández (Selecció de Catalunya) 2:51:19 2- Roser Español (Selecció de Catalunya) 2:57:00 3- Sonia Malo (Selecció de Catalunya) 2:59:32 III Marató de Muntanya de Berga (puntuable per la Copa Catalana de Curses d’Alta Muntanya – Skyrunning). La Marató ha estat una cursa èpica, no només per la distància (42,195 quilòmetres) i el desnivell (5.920 metres acumulats), si no per el calor (amb una temperatura màxima de 33º). Aquest tres elements han fet, que a les 7 hores de cursa, només haguessin passat la línia d’arribada, la meitat dels corredors que hi han participat (130). Reflexa del que ha passat ha estat l’arribada del primer corredor, Xavier Cadena (U. Exc. Urgellenca), que ha arribat mig “grogui” a la meta. “El darrer quilòmetre ha estat molt dur per el calor, a estones veia doble”, va manifestar. La duresa ha estat manifesta, en especial, per l’anomenat “pelotón” de la cursa, on han patit de valent i a prop d’una vintena de corredors/es, han arribat fora de control d’arribada, establert a les 9 hores de curses, és dir a les 5 de la tarda. De les tres edicions que porta la marató, aquesta, per les condicions del temps, ha estat la més dura. La cursa s’iniciava conjuntament amb la V Cursa d’Alta Muntanya del Berguedà, separant-se en el cim dels Rasos de Baix, per dirigir-se fins la Gallina Pelada a 2.327 metres. En els primers quilòmetres, Xavi Cadena, ja ha marcat el seu ritme i hagi anat amb el grup capdavanter de la mitja marató, després, un cop separades les dues curses a seguit en solitari tota la cursa, només veient a la distància i quan es trobaven a camp obert, a Lluís Corbera (A.E. Mountain Runners del Berguedà). Xavi Cadena ha dominat amb tota autoritat, complint en el seu paper de favorit. La “sorpresa” entre cometes, l’ha donat el corredor d’Alcanar, Adolfo Aguiló (A. Exc. Alcanar), que a partir de mitja cursa ha anat incrementant el seu ritme, fins que en el descens de Queralt a Berga, a avançat a Lluís Corbera, adjudicant-se la segona posició i posant de manifest, que és un gran corredor de fons de muntanya. En noies, sortien dues favorites, Marta Vila (C. Exc. Ripoll) i Mª Reyes Valero (Grup Amics Toni Anchon (SE)), decantant-se la victòria per la corredora del Ripollès, millor baixadora que Reyes Valero, amb més de 25 minuts de diferència. “Dos cops he emplenat el camelback i ja el porto buit, fa molta calor… sens dubte és la marató de muntanya més dura”, va manifestar la corredora tarragonina, que ha necessitat 7 hores per fer el recorregut. Tercera ha estat Inma Montoro(C. Exc. Olot). Classificació homes: 1- Xavier Cadena (U. Exc. Urgellenca) 5:01:09 2- Adolfo Aguiló (A. Exc. Alcanar) 5:13:42 3- Lluís Corbera (A.E. Mountain Runners del Berguedà) 5:14:27 Classificació dones: 1- Marta Vila (C. Exc. Ripoll) 6:34:38 2- Mª Reyes Valero (Grup Amics Toni Anchon (SE)) 7:00:28 3- Inma Montoro(C. Exc. Olot) 7:16:19

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.