Cursa dels perics

0
530

Aquesta ve a ser com la germana pobre del campionat de les tres curses del Peric-Canigó-Pica d’Estats. Tant en participació com en recursos és una cursa més humil però en recorregut no te res que envejar. Si arribeu molt d’hora al matí es relativament fàcil veure cérvols als prats poc abans d’arribar a les Angles i fins i tot a prop de la carretera. El 2006 la cursa era en semi-autosuficiència i calia portar un litre d’aigua i algo de sòlid però la veritat és que hi havia alguns avituallaments i amb un bidó de mig litre es podia passar molt bé, no va haver cap control de material a la sortida.| El recorregut surt poc per sota del llindar del bosc. Es puja per una pista d’esquí on al principi cal caminar, desprès va un tros llarg per una pista de baixa pendent per un bosc d’avets. Poc desprès ja entre en el terreny dels prats alpins amb alguns pins negres dispersos seguint un corriol. S’arriba a la Cabana de la Balmette on hi ha un avituallament, una mica més de corriol sobre prats amb trams plans i pujades, aquí el 2005 hi havia un parell de pales curtes de neu però el 2006 no hi havia res. Una pala de gespa de forta pendent ens porta a l’aresta. Allà hi ha algunes grimpades i desgrimpades fàcils i poc exposades (IIinf). S’arriba al cim del gran Peric, 2810 m es baixa al coll per un corriol tècnic i en una curta pujada es puja el petit Peric. D’allà es baixa per un camí dret amb rosegueres i trams de pedres més grans, desprès una altre cop els prats i es torna a la Cabana de Balmette. Desprès ve un tram bastant llarg de corriol amb tobogans contínues que es fan molt durs a l’alçada de la cursa on estan. Es passa el llac d´Aude i ve la gran pujada final, una pendent del 20% i uns 200m de desnivell. Un cop a dalt una forta baixada primer per prats i desprès per una pista molt deteriorada que va fen marrades fins arribar a Les Angles. Un gran recorregut sense ni un metre d’asfalt i on l’únic que molesta una mica són els cables i les pistes d’esquí al principi i al final.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.