Extraordinària cursa de les Buff Skyrunner World Series a Japó

0
395

L´italià Fulvio Dapit (Skyrunner V. A.-Itàlia) i l´escocesa Angela Mudge (Saab Salomon) han guanyat la Mount Ontake Skyrace, celebrada el diumenge dia 25 de juny a Nagano (Japó), en una esplèndida cursa en què Roser Español (UE Urgellenca) ha entrat en 5a posició i Catalunya ha pogut mantenir la 2a per equips. La cursa, de 23 km i 2.400 metres de desnivell positiu, ha contat amb la participació de 224 skyrunners, entre ells alguns dels millors corredors i corredores del circuit mundial de l´especialitat. L´ascensió al volcà Ontake (3.067 m), sisena muntanya més alta del Japó, ha resultat més dura i tècnica del que al principi es creia, i ha propiciat canvis en la baixada de l´Ontake en categoria masculina, on la millor tècnica en el descens de Dapit ha resultat determinant en el seu triomf. El primer en passar per l´Ontake havia estat l´anglès Rob Jebb, però en un extraordinari descens fins a la línia de meta l´italià, amb un crono de (3:20:51), ha superat al campió de les Buff SkyRunner World Series de l´any passat, que finalment va entrar segon a poc més de 2 minuts, per davant del seu company d´equip Simon Booth.| Després d´una reclamació i la seva consegüent resolució, el comitè de carrera va aplicar una penalització de 3 minuts a l´anglès Simon Booth, que el va relegar a la quarta plaça. Finalment la tercera posició va ser per a l´italià Marco Rusconi, amb la qual va poder alçar-se amb el liderat provisional del circuit mundial, que fins a aquest moment estava en mans del mexicà Ricardo Mejia, absent de la cursa japonesa. En cinquena i sisena posició van entrar els dos primers corredors japonesos Dai Matsumoto i Tsuyoshi Kaburaki. En categoria femenina la cursa ha tingut el final previst i l´escocesa Angela Mudge ha demostrat que actualment no té rival a les carreres d´Skyrunning. Després de vèncer amb autoritat a Zegama i a Valposchiavo, ha repetit la primera plaça del podi amb un extraordinari crono de 3:51:39, a 10 minuts de la segona classificada, la francesa Corine Favre, que defensa el títol de les Buff SkyRunner World Series aconseguit l´any passat. La tercera posició del podi ha estat per a la corredora andorrana Stefanie Jimenez. La quarta plaça l´ha ocupat la italiana Daniela Vasalli, que defensava el liderat del circuit. La representant de Catalunya, Roser Espanyol (UE Urgellenca) va entrar en cinquena posició. La primera corredora japonesa va ser Chigaya Mase, que va ocupar la sisena plaça. Pódium femení amb Roser Español a la dreta Amb la seva victòria a Japó, Angela Mudge acumula 300 punts i es situa líder provisional del circuit mundial en detriment de la italiana Daniela Vasalli, que amb la seva quarta posició no ha pogut sumar punts suficients per mantenir el liderat que ostentava des de Zegama. El volcà Ontake no és només una muntanya sagrada, és també un volcà en actiu que els corredors havien d´ascendir en dues ocasions i circumdar en la seva totalitat, amb les seves fumejants columnes de gasos. El volcà va demostrar la seva activitat en plena nit, sacsejant amb un fort tremolor de terra tota la regió i despertant a mitja nit la inquietud dels corredors europeus, poc habituats als terratrèmols. Finalment, tot va quedar en un esglai al qual els habitants del país ja estan acostumats.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.