Grans resultats de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya

0
436

Els darrers compromisos de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya han proclamat Ester Hernández com a Campiona d´Espanya, Catalunya com a Campiona d´Espanya per equips, Tòfol Castanyer com a tercer classificat al Campionat d´Espanya i Agustí Roc com a segon a la 3a cursa del Circuit Mundial de l´especialitat. El Campionat d´Espanya de curses per muntanya de la FEDME es va disputar a Alacant amb la Marató per Muntanya Marina Alta, disputada entre Calpe i Gata de Gorgos. La cursa, amb 42 quilòmetres de distancia, tenia més de 5000 metres de desnivells acumulats i es disputava en un terreny molt irregular i molt tècnic, que, afegits al calor, van fer que la carrera fos duríssima.| Ben aviat, després de disputar-se 3 quilòmetres i ja amb 500 metres de desnivell en positiu fins el cim d´Oltà, es va fer un grup capdavanter amb els membres de la selecció madrilenya Fernando García i Raúl García, el membre de la selecció catalana Tòfol Castanyer i el corredor de la selecció de Castella i Lleó Ignacio Álvarez. La dura ascensió fins la cresta del Bèrnia, d´uns 1.000 metres de desnivell, va deixar enrera a Álvarez i el grup va quedar reduït als tres corredors que es disputarien el podi A 12 quilòmetres de l´arribada, Raúl Garcia, aprofitant un terreny més propici per córrer, es va escapar i va entrar en solitari a la meta, seguit de l´anterior Campió d´Espanya, Fernando Garcia, i a poc més d´un minut el membre de la Selecció Catalana Tòfol Castanyer. En categoria de noies, el domini de la corredora de la Selecció Catalana, Ester Hernández ha estat absolut, i d´aquesta manera es proclama guanyadora del Campionat d´Espanya per segon cop (ja ho va ser en l´any 2003). El seu domini va ser tant absolut que va treure prop de mitja hora a la segona classificada, la valenciana Rosa Guillamon. Ester, que tenia ganes de participar en una competició estatal (en els darrers anys està disputant el Campionat del Món) ho ha fet amb èxit, tot i que tenia els seus dubtes, ja que fa 15 dies va participar a la també dura Marató Alpina de Zegama. on va fer el tercer lloc. Per tant, la seva alegria a l´arribada era molt justificada. Cal destacar també el bon paper de la resta de corredors de la Selecció Catalana; així, Pere Aurell, de la UE Matadepera, va ser cinquè, Adolfo Aguilò, de l´Agrupació Exta. Alcanar, vuitè, Xavier Espinya, del CE Guissonenc, tretzè, i Sònia Malo, del CE Vilassar, quarta, en categoria de noies. Jaume Cardona, Club Excta. Calldetenes, es va veure obligat a abandonar. Per últim cal destacar, el subcampionat en veterans femení, de la catalana Amparo Garcia (AE Alcanar). 3a prova del Circuit Mundial (Buff Skyrunner World Series) Agustí Roc (CE Sant Boi) Agustí Roc (CE Sant Boi) reapareixia en una prova del Circuit Mundial, després d´un any d´absència per lesió (va participar a Zegama, per provar-se i va plegar a mitja cursa), i ho ha fet per la porta gran, aconseguint un important segon lloc. La cursa es va disputar entre la població italiana de Lanzada i la suïssa de Valmalenco, amb la Skyrace Valmalenco-Valposchiavo de 30 quilòmetres de distancia i amb una participació de més de 500 corredors. Ben aviat, després de les primeres rampes, ja es va fer un grup capdavanter amb l´actual líder del circuit, el mexicà Ricardo Mejia, l´alemany procedent de les curses de la IAAF, Helmut Schiessl i el català Agustí Roc, que sempre es van dur poca distancia entre ells i al que més endavant s´afegiria l´italià Dennis Brunod. D´aquesta manera, quedaven despenjats de la lluita pel triomf homes tant importants com Marco Rusconi, Mario Poletti, Bruno Brunod, etc. Al pas pel Passo Campanegda, lloc culminant de la cursa i on s´iniciava un dur descens de 10 quilòmetres fins l´arribada, el primer en passar va ser el corredor alemany, seguit per Mejia i en tercer lloc, a prop de 4 minuts, Agustí Roc, que en un esplèndid descens va superar al corredor mexicà i es va presentar a l´arribada a només 45 segons del guanyador. "En cap moment he vist al corredor alemany, només que l´hagués vist, hagués apretat a fons, malgrat les llagues del peu, per superar-lo, ja que em veia en condicions de guanyar, fins que m´han sortit les llagues", va declarar Agustí Roc. Cal destacar la bona actuació fins el Passo Campanegda de José Manuel Granadero, del CE d´Abrera, que lluitava per estar entre els 10 primers, però en el descens ha patit un esgotament muscular que l´ha enfonsat a la classificació. Jordi Sánchez, del CE Súria, ha obtingut una meritòria 17ena. plaça, que el situa en el 10è lloc de la general. L´altra membre de la Selecció Catalana, Xavier Zapater, del CE Matadepera, no ha pogut agafar el ritme de cursa i sempre s´ha mantingut entre els 35 primers, finalitzant en el lloc 33. En categoria femenina, el domini va ser absolut de la corredora anglesa Angela Mudge, que va repetir triomf després de Zegama, i es perfila com la favorita del Circuit. La lluita es va centrar en la segona posició, on hi van haver diverses alternances. Les corredores de la Selecció Catalana no van tenir opció de lluitar pel triomf, ja que en les primeres rampes van quedar despenjades de les favorites i sempre van ocupar les mateixes posicions fins el final. Així, Mònica Ardid, del CE d´Abrera, va ser novena, Anna Serra, de la UE Urgellenca, desena (van anar juntes fins el Passo Campagneda) i Roser Español, també de la UE Urgellenca, tretzena. Amb aquest resultat, Mònica Ardid, ocupa el quart lloc de la general. Per equips, ara Catalunya es segona, darrera de la Val d´Aosta. En la propera cursa a disputar al Japó, és possible que Catalunya perdi aquesta posició, ja que només hi viatjarà una corredora, Roser Español. Classificacions Campionat d´Espanya FEDME: Sènior homes 1. Raúl García (Sel. Madrileña): 4h 28´ 56" 2. Fernando García (Sel. Madrileña): 4h 37´ 19" 3. Tòfol Castanyer (Sel. Catalana): 4h 38´ 20" 4. Juan Antonio Ruiz (Sel. Valenciana): 4h 51´ 37" 5. Pere Aurell (Sel. Catalana): 4h 58´ 57" 6. Ignacio Álvarez (Sel. Castilla y León): 5h 00´ 55" 7. Iker Carrera (Sel. Vasca): 5h 02´ 12" 8. Adolfo Aguiló (Sel. Catalana): 5h 02´ 55" 9. Fernando Navarro (Sel. Aragonesa): 5h 05´ 31" 10. Santiago Alvarruiz (Sel. Valenciana): 5h 05´ 52" Sènior dones 1. Ester Hernández (Sel. Catalana): 5h 34´ 01" 2. Rosa Guillamón (Clínic Marató i Mitja / Fed. Valenciana): 6h 01´ 57" 3. Miriam Talens (Sel. Valenciana): 6h 17´ 45" 4. Sònia Malo (Sel. Catalana): 6h 30´ 05" 5. Susanna Besalú (GECA Lletissonada / Fed. Catalana): 6h 34´ 20" Veterans masculí 1. Francisco Javier Medrano (Sel. Madrileña): 5h 16´ 13" 2. Eladio Lantada (Sel. Castilla y León): 5h 30´ 14" 3. Pedro Sanz (Penya Mur i Castell / Fed. Valenciana): 5h 45´ 13" Veterans femení 1. María José Zazo (Sel. Madrileña): 6h 57´ 33" 2. Amparo García (AE Alcanar): 7h 26´ 48" 3. Charo Rodríguez (Sel. Madrileña): 7h 45´ 25" Classificació 3a prova de les Buff Skyrunner World Series – FSA Resultats homes 1. Helmut Schiessl (Alemanya) 2:41:10 2. Agustí Roc (Catalunya) 2:41:55 3. Ricardo Mejia (Mèxic) 2:43:52 Resultat dones 1. Angela Mudge (Anglaterra) 3:10:18 2. Glorianna Pellissier (Itàlia) 3:21:39 3. Daniela Vassalli (Itàlia) 3:25:41

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.