Prop de 500 corredors vencen el sol a Àreu

0
474

Aquest cap de setmana del 3 i el 4 de juny s´ha celebrat a Àreu, a la vall Ferrera, la III Cuita el Sol. Quan l´ombra va cobrir completament el cim del Monteixo, 498 corredors van poder celebrar, amb vent i fred, haver-hi arribat abans. Els corredors andorrans van ser els protagonistes. Un centenar de noies, juntament amb els Juniors i els Infantils, van prendre la sortida, a toc de campanes, quan l´ombra tot just arribava al poble. Els més de 400 nois ho van fer poc després, quan la plaça ja estava coberta completament d´ombra. Entre les noies es va destacar de seguida l´andorrana Stephanie Jiménez, que va batre el record de la cursa en més de 9 minuts i es va endur els 300 € del Gran Premi l´Isard de l´Alt Pirineu. En nois, els també andorrans i germans, Ferran i Xavier Teixidó van ser els primers en arribar dalt del cim del Monteixo, i ho van fer agafats de la ma. Els pallaresos Daniel Terrisse i Marta Riba van guanyar el Premi Quim de l´Aubac, reservat als pallaresos.| Enguany es va fer la primera <a href="http://www.lleidatur.com/pic//pdf/aralleida29/cursa.pdf">Cuita el Sol</a> "jove", reservada als infantils, i tenien l´arribada al Jespedill, després de pujar 1000 m de desnivell. La sortida la van donar l´escriptora de ponent Dolors Sistach i l´autor del conte, Pep Coll, qui amb el dorsal nº 0 va córrer la Cuita el Sol amb un temps molt meritori, 2h i 7m. En total, 498 participants van arribar dalt del cim abans que l´ombra. El vent i el fred intensos van fer que fins i tot hi hagués qui trobés congelat el tub del seu CamelBack. Com que feia molt fred, els participants no van beure gaire aigua, i amb l´aigua sobrant, l´organització ha construït 3 nius d´aigua, 2 dalt de l´avant-cim del Monteixo i un al Jespedil. Aquesta aigua es pot fer servir pels que pugin al Monteixo. Només es demana que es baixin les garrafes buides al poble. El poble sencer d´Àreu i l´ajuntament d´Alins es van bolcar en l´organització de la prova. A més de la Cuita el Sol, també es va fer una exhibició de gossos de pastor i una fira d´artesans pallaresos, tot amenitzat per acordionistes i un cantautor emparentat amb el poble. Cal remarcar que els participants han deixat la muntanya exactament igual que la van trobar, neta i polida, i que van col·laborar activament en la baixada de les garrafes buides. Moltes gràcies al territori, als participants, a l´organització del C.Exc.Lleida i a les institucions i als patrocinadors que han recolzat aquesta extraordinària festa. Tot va anar perfecte.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.