TRIATLÓ: José Luis Cano i Meritxell Portillo guanyen l´Ironcat

0
448

<b> El passat dissabte 27 de maig es va diputar a la vila de l´Ampolla la tercera edició de l´Ironcat, el triatló de llarga distància de Catalunya, amb 3.800 metres de natació, 180 km de ciclisme i 42,2 km de cursa a peu. </b><br> La competició que manté el mateix format que el mític Ironman de Hawaii va comptar amb una inscripció de 77 esportistes dels que van finalitzar la prova 62. El primer segment de l´Ironcat es va iniciar dins el port de l´Ampolla per a continuació enllaçar amb un rectangle, donant els participants 2 voltes per a continuació i després de les transicions entre segments donar 5 voltes als respectius circuits de ciclisme i de cursa a peu. L´esdeveniment va tenir com guanyadors absoluts a José Luis Cano (C.N. Mataró) i Meritxell Portillo (Jovent 79 Triatló), guanyant Euskadi la Copa de les Nacions i l´equip SVC-Seguridad la classificació per equips.| En una diada a on el vent va fer acte de presència només a partir de les sis hores de competició, afectant progressivament a les darreres voltes del segment de ciclisme als triatletes situats més enllà de la desena posició, va ser un nedador de potència com Víctor Estepa (C.N. Vallirana) qui va dominar un segment de natació en una mar totalment encalmada a on la seva estela triangular va trencar la bassa d´oli que semblava el Golf de Sant Jordi des de l´espigó del port. Estepa a part de fer el millor parcial de natació (43 min 59 s) va finalitzar el ciclisme en segona posició provisional per mantenir-se ferm a la marató a peu, assolint al final la sisena posició absoluta. Thierry Beltran (TOAC Triathlon) va dominar el segon segment, i si a l´edició de l´any passat ho va fer només fins a la tercera volta, a l´edició d´enguany la seva imatge de gran rodador ciclista va ser la referència de la prova, marcant el millor parcial ciclista (4 h 54 min 52 s, 180 km a 36,63 quilòmetres per hora), arribant a la segona transició com cap de cursa. Per darrera del francés, Cano (guanyador l´any passat) va intentar controlar la cursa perseguint a Beltran a l´inici de la segona volta ciclista, amb 3 min 45 de retràs, però els triatletes del SVC-Seguridad Pedro Oviedo i Ramon Arias es van mantenir a menys de 5 minuts del cap de cursa al decurs d´aquest segment, així com Robert Mayoral (C.N. Reus Ploms), Víctor Estepa i Jordi Arias (C.N. Prat Triatló). I amb la prova totalment oberta es va arribar a la segona transició que amb el cronòmetre en marxa va donar pas a la marató final. José Luis Cano corrent es va situar de seguida a la primera posició, però Pedro Oviedo li va mostrar una forta oposició al decurs de les 5 voltes pedestres. Tota una lluita de força física i mental a on aquests participants es van creuar 8 vegades controlant-se les diferències, demostrant Cano que tot i que porta 20 anys competint en triatló continua sent un guanyador com va succeir a l´Ampolla, arribant el primer a meta amb un registre final de 8 h 50 min 29 s. Pedro Oviedo va finalitzar la prova segon (8 h 57 min 40 s) i el seu company d´equip Ramon Arias va assolir la tercera posició (9 h 12 min 51 s). Víctor Dobaño (C.N. Prat) que 7 dies abans va completar l´Ironman de Lanzarote també ho va fer a l´Ironcat, col•laborant a la segona posició per equips assolida pel Club Natació Prat, formació classificada per davant del Club Natació Vallirana. Gisel•la Cano (C.N. Sabadell) va fer la millor natació de les dones per ser rellevada al cap de cursa, ja dins el segment de ciclisme per l´argentina Leslie Violi (C.N. Reus Ploms). A la segona volta ciclista Meritxell Portillo (Jovent 79 Triatló) va superar a Violi per dominar la resta de la competició i guanyar la prova amb un registre de 11 h 5 min 55 s. Violi va finalitzar segona per davant d´Esther Antunez (Triatlón Tres Cantos).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.