XIII MILLA INTERNACIONAL CIUTAT DE CORNELLÀ GRAN PREMI DIPUTACIÓ DE BARCELONA

0
512

<b> REYES ESTÉVEZ, JESÚS ESPAÑA, IVÁN HESHKO, MAITE MARTÍNEZ I MARTA DOMÍNGUEZ, ESTRELLES DE L’EDICIÓ D’ENGUANY </b><br> El proper dissabte 27 de maig, Cornellà de Llobregat serà escenari de la gran festa anual de l’atletisme, la XIII Milla Internacional Ciutat de Cornellà-GP Diputació de Bar¬celona. Una de les manifestacions més importants nacional i internacional, on s’aplegaran els atletes espanyols i estrangers més destacats del moment, que garantiran un gran espectacle. Aquest esdeveniment esportiu està organitzat pel Cornellà Atlètic, format per un equip de més de cent persones, i compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de Cornellà, Diputació de Barcelona, i Generalitat de Catalunya així com de diverses empreses patrocinadores. El canal autonòmic català (Canal 33) oferirà en directe la Milla In¬ter¬na¬cional (la femenina, a les 17.45 h, i la masculina, a les 18.15 h). | La millor d’Espanya Per tercer any consecutiu, la prova ha estat reconeguda i distingida per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme com la millor Milla de totes que s’organitzen a l’Estat. La puntuació es realitza basant-se en diferents paràmetres com la capacitat organitzativa, l’antiguitat de la prova, el nombre d’atletes participants, el nivell esportiu de la competició i el nivell dels atletes participants segons les posicions en els rànquings. Prova popular i circuit La XIII Milla Internacional Ciutat de Cornellà-GP Diputació de Barcelona es dividirà en disset categories -masculina i femenina- diferents. L’organització, que té previst la par¬ticipació de 600 atletes, vol que la Milla no sigui només competitiva sinó que alhora tingui un valor popular i de participació, i per això està oberta a tothom. La distància establerta serà diferent en funció de l’edat dels participants. Les veteranes i sèniors femenines seran les qui obriran la competició a les 17.20 h fins arribar a les 17.45 h, on es disputarà la Milla Internacional tant femenina com masculina. La categoria sènior masculina tancarà a les 20.45 h l’edició d’aquest any. D’altra banda, l’escenari-circuit de la XIII Milla Inter¬na¬cional –homologat i certificat pel Col•legi de Jutges de la Federació Catalana d’Atletisme- tornarà a ser a l´avinguda de la República Argentina. Un lloc ideal perquè es puguin aconseguir excel•lents marques en totes les categories i poder batre el rècord de la prova internacional. Cal recordar que Reyes Estévez és l’actual posseïdor del millor registre en les dotze edicions que s’han celebrat amb un temps de 4’07’’ (2002), mentre que en categoria femenina l’actual rècord el va aconseguir Núria Fermández també l’any 2002 amb un registre de 4’44’’. Participació de luxe Cornellà de Llobregat, des de fa molts anys, compta amb una gran tradició atlètica i és el seu club, el Cornellà Atlètic, el màxim exponent i el punt de referència de l’atletisme local, i un dels més importants de Catalunya i Espanya. Una de les grans figures sorgides d’aquesta entitat és Reyes Estévez (Nike), que va conquerir les medalles de bronze en els 1.500 i 3.000 metres al Campionat d’Europa indoor de Madrid de l’any passat. El cornellanenc tornarà a ser un dels grans protagonistes aquest any on intentarà aconseguir el seu cinquè títol. A més del cornellanenc, l’edició d’enguany comptarà amb una participació de luxe: Iván Heshko, Eliseo Martín, Antonio Jiménez Pentinel, Álvaro Fernández, José Luis Blanco, Jesús España, Sergio Gallardo, Roberto García, Miguel Quesada, Eugenio Barrios, Abdeslam Louach, Xavier Areny i Ayad Landassen. La Milla Internacional en categoria femenina celebrarà la seva cinquena edició. L’or¬ganització ha volgut portar una representació d’atletes de gran nivell com Mayte Martínez, Marta Domínguez, Rosa Morató, Judith Pla, Margarita Fuentes Pila, Núria Fernández, Yesenia Centeno, Simret Sultan, Marta Romo, Suzanne Hasler, Gema Barrientos, Maria José Sánchez, Miriam Ortiz i Ana Bové. Inscripcions Ja es poden formalitzar les inscripcions en les diferents categories. Els punts són els següents: Cornellà Atlètic (Estadi Municipal o web www.cornellaatletic.com), Ajuntament de Cornellà de Llobregat (Departament d’Esports), Atletas Domingo Catalán (Bordeta 7, Barcelona) i Toyota Montaber (Carretera de Sant Boi, 33, Cornellà de Llobregat).

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.