Celebrada amb èxit la 6a Cursa de Paüls

0
497

El passat diumenge 14 de maig es va celebrar la sisena edició de la Cursa de Muntanya de Paüls, organitzada per la U.E.C. de Tortosa i segona prova puntuable per al Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC. La cursa, que també va comptar amb la col·laboració de l´Ajuntament de Paüls, va registrar un total de 262 corredors inscrits provinents d´arreu de Catalunya i el País Valencià, tot un rècord de participació en aquesta prova. D´aquests, 242 van creuar la meta, després de gaudir de la bellesa i la duresa del recorregut de 23 quilòmetres amb inici i final a la plaça de Paüls. L´itinerari s´escolava entre rocars i boscos per la Font del Montsagre, la Mola Grossa i el Forat de la Finella, el barranc d´Engrilló, lo Piló del Montsagre, la Mola d´Atans, lo Maset de Lloà, Vacarissal, Joan Gran, Pinar Ample, Pla de l´Hedrera i Paüls.| Els corredors i corredores van donar tot el seu esforç per completar el recorregut de 1300 metres de desnivell acumulat i degudament senyalitzat en un temps màxim de cinc hores, trobant-se al llarg del recorregut cinc punts d´avituallament sòlid i líquid per refer les energies que el circuit els exigia. La meteorologia va col·laborar a l´èxit de la cursa, ja que tot i lluir el sol, la calor no va ser excessiva i el percentatge d´humitat va ser prou baix. A l´arribada a la Plaça Major de Paüls tots els participants van rebre un lot de regals, gentilesa dels patrocinadors de la Cursa i van poder fer un refrigeri amb begudes fresques i menjar mentre es procedia al lliurament de trofeus als primers classificats de cada categoria. Els primers classificats de la general masculina van ser, en primer lloc Xavi Queral Forcadell, amb un temps de 2:17:26. En segon lloc va entrar Adolfo Aguiló, del Grup Excursionista Alcanar amb 2:20:38 i tercer va ser Josep Lluís Rubio, del Begues Espeleo Club, amb 2:21:07. Les tres primeres dones van ser Lucía Caballero, del Club Muntanyenc Sant Cugat, amb un temps de 2:58:47, Reyes Valero, del GRUPS D´AMICS DE TONI ACHÓN, ASS.ECOL, amb 3:04:58 i Carmen Millán, del Centre Excursionista de Balaguer, amb 3:05:12. Cal remarcar que el primer participant a passar sota la pancarta de meta va ser l´atleta tortosí Ahmed Elqayed, però va ser desqualificat pels jutges atès que no va passar el control de sortida per un retard i va haver d´incorporar-se a la cursa de forma irregular. L´èxit d´aquesta cursa, petita si la comparem amb d´altres que es disputen més a prop de Barcelona, rau en l´espectacularitat, bellesa i duresa del seu recorregut, però també en l´entusiasme de tots els participants i dels organitzadors i col·laboradors que amb el seu esforç silent i l´esperit de superació la fan possible any rere any.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.