La Cuita el Sol limita la participació a 500 corredors

0
474

El Centre Excursionista de Lleida (CEL), entitat organitzadora de la Cuita el Sol, l´original cursa atlètica la tercera edició de la qual se celebrarà a Àreu el 3 de juny i en què els atletes han d´anar més ràpids que el sol, s´han vist obligats a limitar la participació a cinc-cents corredors, per no desbordar l´organització. El creixement d´aquesta cursa ha sigut espectacular. En la primera edició,el 2004, hi va haver 182 corredors; l´any passat es va disparar fins als 446 i quan falta un mes per a la disputa de la prova, ja s´han superat els dos-cents inscrits. Feliu Izard, responsable de l´organització, explica que "el poble no pot admetre una participació més gran. La cursa coincideix amb la celebració d´una fira d´artesania i arrossega molta gent, entre atletes i acompanyants". Izard afegeix que "èxit de la cursa es deu a Pep Coll, que la va donar a conèixer en un llibre i nosaltres vam recollir la idea". La cursa s´inicia quan el sol es pon a Àreu i els participants han d´arribar a la meta mentre el sol il·lumina els 4.100 metres de recorregut, que tenen lloc amb un desnivell de 1.685 metres. En el moment en què el sol deixa d´il·luminar un corredor, aquest ha de parar i tornar a Àreu. Premis. El pressupost de la cursa, totalment cobert, supera els 36.000 euros i a més de premis en metàl·lic per als guanyadors, des de l´any passat es va establir un premi extra per als que batin el rècord de la cursa. Per cada segon que rebaixin el temps rebran un euro "amb un màxim de 300", aclareix Izard. El temps a superar és 1h6´50" per als homes i 1h31´4" per a les dones

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.