Mor Gregorio Rojo, figura clau en la història de l´atletisme espanyol

0
509

Gregorio Rojo, una de les figures llegendàries de l´atletisme espanyol, tant per la seva trajectòria com atleta com per la seva posterior dedicació com a entrenador, va morir ahir dilluns als 86 anys d´edat i serà enterrat demà al tanatori Sancho de Avila de Barcelona. Rojo va dominar el fons espanyol en els 40 i 50, en els que el seu gran rival era Constantino Miranda, i les seves millors fites van ser participar als 10.000 metres als Jocs Olímpics de Londres 1948 i aconseguir sis títols de campió d´Espanya en pista a l´aire lliure. El burgalès, nascut a la localitat de Villalomez el 3 de maig de 1920, va arribar a Barcelona el 1939 per fer el servei militar i va iniciar la seva carrera com a atleta a la ciutat catalana, on també va aconseguir sis victòries en la clàssica ´Jean Bouin´. Després, va fer història com a entrenador, sent una referència per algunes de les figures més destacades de l´atletisme espanyol. Va ser entrenador nacional des de 1968, dirigint campions com ara Francisco Aritmendi, José Manuel Abascal, Reyes Estévez o Martín Fiz. En la seva etapa com a entrenador, va gaudir d´èxits destacats dels seus deixebles, com Aritmendi, guanyador del Cros de les Nacions el 1964; Abascal, medalla de bronze els Jocs Olímpics de Los Ángeles´84 en 1.500 m; o Estévez, dues vegades bronze en els 1.500 metres en mundials i campió d´Europa d´aquesta especialitat a Budapest´98. Gregorio Rojo, a més, també va entrenar altres il·lustres migfondistes com ara Enrique Bondía o Andrés Ballbé, a més de Martín Fiz, campió del món i d´Europa de marató, els seus primers anys. Va ser nomenat millor entrenador espanyol els anys 1995 i 1998 i va deixar de ser entrenador l´any 2001, quan ja tenia 81 anys.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.