XIXa Marxa Gràcia-Montserrat de la UEC de Gràcia

0
660

Els propers dies 20 i 21 de maig la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia organitza la XIX Marxa Gràcia-Montserrat, puntuable per la IX Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC. Els participants comptaran amb 18 hores per completar el recorregut entre la Plaça Rius i Taulet de Gràcia i el Monestir de Montserrat. Itinerari Aquesta marxa a peu té un itinerari senyalitzat de 58 quilòmetres i un desnivell acumulat de 4200 metres i es desenvolupa entre la tarda/nit de dissabte i la matinada de diumenge. La Marxa Gràcia – Montserrat mantindrà el traçat de l´itinerari estrenat en l´edició del 2005 que transcorre per la serralada de Collserola, Castellbisbal, Ullastrell, serres de Sant Salvador i la muntanya de Montserrat. L´itinerari permet fer el recorregut per corriols, camins i pistes de muntanya evitant caminar per asfalt, cosa cada vegada més difícil per la pressió urbanística i industrial de les zones de l´àrea metropolitana de Barcelona. | La part nova de l´itinerari es senyalitzarà com en la darrera edició amb cintes, i no pas amb pintura, que seran recollides pels equips escombra de l´organització per deixar sense marques el medi natural per on passaran els més de 500 participants. Tot el traçat de l´itinerari està disponible per a GPS i es pot descarregar des de la pàgina web de l´entitat. L´objectiu de la Marxa és la promoció d´activitats en el medi natural així com la companyonia, les noves relacions, la solidaritat entre els marxadors, el respecte per la natura i el coneixement del territori. Sortida Els marxadors sortiran de la plaça de Rius i Taulet entre les 17 i les 18 hores del dissabte i hauran d´arribar al Monestir de Montserrat amb un temps màxim de 18 hores. Durant el recorregut hi haurà set punts d´avituallament i alguns controls de pas. A tots els inscrits se´ls lliurarà una samarreta i un got de la marxa. Per als classificats més destacats de cada categoria hi haurà premis especials. Inscripcions Les inscripcions es podran fer a partir del 8 de maig a la seu de l´entitat o bé per Internet mitjançant la pàgina web www.uecgracia.org Una marxa més ecològica Si en l´edició del 2005 la gran novetat va ser el nou traçat de l´itinerari, que abandonava zones asfaltades per circular per corredors i zones verdes, aquest any l´organització ha volgut continuar amb la idea de fer una marxa més ecològica promovent la disminució dels residus en els avituallaments. En el moment de la sortida, es donarà a tots els participants un "got ecològic" per substituir els gots de plàstic d´un sol ús en els avituallaments del recorregut. L´augment de participants en els darrers anys ha fet que l´ús dels gots de plàstic s´incrementés fins a 4000 gots en cada edició. Amb el nou got ecològic de la marxa s´intenta sensibilitzar els participants de l´impacte que sobre el medi ambient tenen els "moderns" materials d´un sol ús i demostrar que amb poc esforç podem minvar els residus que generem en les nostres activitats, simplement amb objectes reutilitzables El got portarà serigrafiat el nou disseny del logotip de la Marxa Gràcia – Montserrat, quedant així també com a record de participació en aquesta caminada popular.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.