Celebrada la 4a edició de la Riudoms – La Mola – Riudoms

0
547

El passat 30 d´abril es va celebrar amb gran èxit de participació (440 inscrits) la 4a edició de la caminada Riudoms-La Mola-Riudoms, organitzada per la Secció de Muntanya del Centre d´Estudis Riudomencs Arnau Palomar i inclosa dins del calendari de proves de la 9a Copa Catalana de Caminades de Resistència. La prova va ser presentada en un espectacular acte als mitjans de comunicació el passat 7 d´abril, amb una projecció on es podia veure una vista aèria en tres dimensions de l´itinerari, que transcorre sencer per la comarca del Baix Camp (només en un petit tram toca el Priorat) i que mostrava els contrastos d´aquesta peculiar i singular part del nostre país. A diferència de l´edició passada, els vents no van ser tant forts i la climatologia va acompanyar els participants, que van poder gaudir de la bellesa dels 53 quilometres del recorregut.| A les 6:30 hores, la traca d´inici de l´aventura va fer sortir disparats als més ràpids per la zona més plana, de Riudoms a Montbrió del Camp, i després fins a Riudecanyes i el seu pantà, mentre que el gruix de participants anava força agrupat. Aquí començaven les primeres pendents importants, fins al Castell d´Escornalbou. Després, una ràpida davallada i de nou un costerut tram fins a la Serra de l´Argentera, on, tot carenejant, els molins de vent marcaven l´itinerari. En aquest punt el gruix de participants ja estava força estirat. Després de baixar al Coll Roig, s´iniciava la ascensió a l´omnipresent Mola de Colldejou, un dels trams més atractius, sens dubte, embellit per la gentilesa del temps favorable, que va permetre gaudir de l´espectacularitat de les vistes. Ràpidament es perdia alçada, passant pel Coll de Guix, per Colldejou fins al barranc de l´Areny. Des d´aquí s´agafaven les ultimes pujades, entre un rocam vermellós i una magnifica verdor primaveral, i s´arribava a la curiosa ermita de Mare de Déu de la Roca, per uns esglaons picats a la mateixa pedra. Ja només ens quedava tornar a Riudoms, passant primer de nou per Montbrió del Camp, per finalitzar la prova a la plaça de l´Església, un lloc realment confortable i amb una sèrie de serveis magnífics, com el detall d´haver-hi instal·lat els matalassos del rocòdrom. La sensació que en aquesta competició s´havia arribat al sostre, difícil de superar o mantenir, en què molts esportistes assidus podrien condicionar la seva participació a altres prioritats, no ha estat cap realitat. Molts d´ells estan repetint i tornant a guanyar com ho havien fet en antigues edicions, recuperant la il·lusió i assumint de nou el repte; a més, està apareixent un relleu important. Com a resultat de tot això, i de l´alt nivell qualitatiu al que estan arribant les organitzacions de les proves, no és d´estranyar que es produeixin increments de participació del calibre d´enguany. Un exemple molt representatiu el trobem en els amics del CERAP de Riudoms, que a la seva "4a Riudoms – La Mola – Riudoms" ha superat en més d´un 10% la participació de l´edició passada.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.