Celebrada la 4a edició de la Riudoms – La Mola – Riudoms

0
456

El passat 30 d´abril es va celebrar amb gran èxit de participació (440 inscrits) la 4a edició de la caminada Riudoms-La Mola-Riudoms, organitzada per la Secció de Muntanya del Centre d´Estudis Riudomencs Arnau Palomar i inclosa dins del calendari de proves de la 9a Copa Catalana de Caminades de Resistència. La prova va ser presentada en un espectacular acte als mitjans de comunicació el passat 7 d´abril, amb una projecció on es podia veure una vista aèria en tres dimensions de l´itinerari, que transcorre sencer per la comarca del Baix Camp (només en un petit tram toca el Priorat) i que mostrava els contrastos d´aquesta peculiar i singular part del nostre país. A diferència de l´edició passada, els vents no van ser tant forts i la climatologia va acompanyar els participants, que van poder gaudir de la bellesa dels 53 quilometres del recorregut.| A les 6:30 hores, la traca d´inici de l´aventura va fer sortir disparats als més ràpids per la zona més plana, de Riudoms a Montbrió del Camp, i després fins a Riudecanyes i el seu pantà, mentre que el gruix de participants anava força agrupat. Aquí començaven les primeres pendents importants, fins al Castell d´Escornalbou. Després, una ràpida davallada i de nou un costerut tram fins a la Serra de l´Argentera, on, tot carenejant, els molins de vent marcaven l´itinerari. En aquest punt el gruix de participants ja estava força estirat. Després de baixar al Coll Roig, s´iniciava la ascensió a l´omnipresent Mola de Colldejou, un dels trams més atractius, sens dubte, embellit per la gentilesa del temps favorable, que va permetre gaudir de l´espectacularitat de les vistes. Ràpidament es perdia alçada, passant pel Coll de Guix, per Colldejou fins al barranc de l´Areny. Des d´aquí s´agafaven les ultimes pujades, entre un rocam vermellós i una magnifica verdor primaveral, i s´arribava a la curiosa ermita de Mare de Déu de la Roca, per uns esglaons picats a la mateixa pedra. Ja només ens quedava tornar a Riudoms, passant primer de nou per Montbrió del Camp, per finalitzar la prova a la plaça de l´Església, un lloc realment confortable i amb una sèrie de serveis magnífics, com el detall d´haver-hi instal·lat els matalassos del rocòdrom. La sensació que en aquesta competició s´havia arribat al sostre, difícil de superar o mantenir, en què molts esportistes assidus podrien condicionar la seva participació a altres prioritats, no ha estat cap realitat. Molts d´ells estan repetint i tornant a guanyar com ho havien fet en antigues edicions, recuperant la il·lusió i assumint de nou el repte; a més, està apareixent un relleu important. Com a resultat de tot això, i de l´alt nivell qualitatiu al que estan arribant les organitzacions de les proves, no és d´estranyar que es produeixin increments de participació del calibre d´enguany. Un exemple molt representatiu el trobem en els amics del CERAP de Riudoms, que a la seva "4a Riudoms – La Mola – Riudoms" ha superat en més d´un 10% la participació de l´edició passada.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.