Barcelona ja ha recuperat la seva Marató!

0
443

La Marató de Barcelona torna a ser una realitat. Avui, quasi 6.000 atletes, entre la prova de 42,195 quilòmetres i la de 10 quilòmetres, han près la sortida a l’Avinguda Maria Cristina a les 9 del matí. D’altra banda, la expectació ciutadana ha estat més que excel•lent, amb nombròs públic (s’estima que unes 80.000 persones), congregades principalment a punts neuràlgics de la ciutat com el Portal de l’Àngel, La Plaça Catalunya, la Plaça Sant Jaume o les rodalíes de la Plaça d’Espanya. A més, durant divendres i dissabte unes 20.000 persones vàren passar per la Expo Marató ubicada al Pavelló nº 1 de la Fira d e Barcelona, amb la qual cosa es pot afirmar que la Marató de Barcelona ha movilitzat prop de 100.000 persones.| En el plànol esportiu, el kenià Joseph Nguram, amb 2h12:36 ha estat el vencedor de la cursa maratoniana, sent el més ràpid dels set kenians que han passat la Mitja Marató, poc desprès del Pont de Calatrava, en 1h05:41. Al quilòmetre 30, a un cop passat el Fòrum de les Cultures, nomès els seus compatriotes Benjamin Pseret i Kirop Korir el pogueren seguir, però el cert es que Nguram ha vençut amb autoritat treient més d’un minut a Pseret (2h13:46), mentre que Korir s’enfonsava fins a la setena plaça. Johnstone Chamawony ha entrat tercer amb 2h13:58. La marca del guanyador ha estat, doncs, prou digna, i més si tenim en compte la calor i el fort vent que ha fet acte de presència desde la Vil•la Olímpica (qm 29), fins al Paral•lel (qm 39). Víctor Gonzalo, de l’equip Runnersworld, ha estat el primer espanyol, arribant vuitè amb 2h25:31, i Marco Antonio Cepeda, del Fútbol Club Barcelona, ha arribat segon català i novè de la general amb 2h27:29. La primera espanyola en meta de la Marató ha estat Anna Rosa Moreno, quarta amb 2h59:51. L’ex-jugador internacional del Joventut de Badalona, Rafa Jofresa, ha arribat en la posició 1.753 de la general amb 3h43:32. En la cursa de 10 quilòmetres, amb 1.650 arribats a meta, triomf per a en Josep María Rosselló, del Fila- Domingo Catalán Fondistes Club, amb 31:08. Segon ha estat el madrileny Pablo Vega (32:11), i tercer Joan Herrera (32:17), company de club de Rossellò. Entre les dones, la alemanya Jenny Breitschmid (36:58), ha estat la més ràpida, seguida de Angela Mudge (37:25), i de Raquel Parrado (38:18). Joan Porcar, Delegat – Conseller d’RPM, empresa organitzadora de l’esdeveniment, ha destacat que “tant la Expo Marató com les dues curses han estat un éxit de participació i espectació, amb 100.000 persones implicades entre els dos esdeveniments, i estem satisfets perquè la ciutat ha obert els braços a la Marató. Tant a nivell d’inscripció com de participació ciutadana, -dos dels nostres objectius pioners com a organitzadors-, crec que hem complert amb escreix les espectatives que teniem quan vàrem encetar el projecte”. Bep Sole, Director de Cursa, considera que “a nivell esportiu ha quedat palès l’alt nivell d’aquest circuit, que considerem molt bò, però que volem i podem millorar-lo encara una mica més de cara al futur. D’altra banda, crec que hem demostrat l’alt poder de congregació d’aquesta nova marató, i l’any vinent fins i tot crec que es podria doblar la inscripció d’enguany”.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.