La Marató es presenta en societat

0
426

Aquest migdia s’ha dut a terme a la Sala Lluís Companys de l’Ajuntament de Barcelona l’acte de presentació institucional de la Marató de Barcelona. En ell han près la paraula el Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, el sr. Pere Alcober, el Gerent de l’Institut Municipal d’Esports, n’Albert Soler, el Conseller Delegat d’RPM, Joan Porcar, el Director de Cursa, en Bep Soler, i Evelio Vázquez, Intendent Major de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Pere Alcober ha destacat que “enguany s’han sentat les bases per crear un equip de treball mirant cap al futur. La de Barcelona’2006 és una marató que té com a referència el model de la de París, ja que la prova francesa, que avui compta amb 35.000 corredors i és de les més importants del món, tambè va passar, com al 2005 Barcelona, temps de crisi a inicis dels 90. La de nostra serà una prova de 42 qms sobretot, de caire popular”. Bep Solé, Director de Cursa, va destacar, en aquest sentit, que “cercarem atletes que facin un bon registre a Barcelona, però no ens obsessionem amb aquest tema ni és el més important de la nova Marató”. Solé va destacar, tanmateix, que “s’ha treballat molt per cercar el circuit definitiu, hem hagut de fer 497 qms per extraure’n els 42,195 de definitius, però la veritat és que hi ha hagut una gran predisposició per totes els parts implicades per aconseguir-lo i crec que ens ha quedat un traçat molt bonic i ràpid. La organització comptará amb uns 800 voluntaris”. | Per la seva banda, desde la Guardia Urbana Evelio Vázquez ha apuntat que “el proper 26 de març 361 agents i 244 voluntaris vetllaràn per tallar correctament el trànsit i fer conviure aquell dia el tràfic rodat per la ciutat amb el desenvolupament de la cursa. Les La Ronda de Dalt funcionarà amb normalitat, i nomès hi haurà dues entrades de la Ronda del Litoral (la 23 i 24), tallades en direcció Besòs. Hem garantit que l’accès a punts vitals de la ciutat que es poguessin veure afectats per la proximitat de la prova, com l’Hospital Clínic, no pateixin cap incidència d’accès per als vehícles el día 26”. Albert Soler, Gerent de l’Institut Municipal d’Esports, va posar especial énfasi en la “gran quantitat d’actes paral·lels de caire cultural que hi haurà entorn a la Marató, com una xocolatada popular i simultànea en diversos punts del traçat durant la cursa, grups de música al llarga del recorregut, i una Fira a Montjuïc amb motiu de la marató per on esperem que passin 30.000 persones, entre d’altres esdeveniments”. Soler va desvetllar que “al contrari que en darreres edicions de la Marató de Barcelona, enguany esperem una important participació d’atletes d’arreu de l’Estat espanyol”. Per la seva banda, Joan Porcar, Conseller Delegat d’RPM va desvetllar que “tenim a hores d’ara inscripcions d’atletes de 40 païssos, i, en aquest moment, estimem que per la marató poden estar apuntats uns 4.400 atletes, sent 852 es que ens consten com a inscrits en la cursa de 10 km. Esperem tenir, estimativament, de 4.500 a 4.800 maratonians, i, tal vegada, fins a 2.000 atletes per la prova de 10 km”. Per a qualsevol dubte, no dubteu a contactar-nos. Mercès per la vostra atenció.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.