Un total de 293 atletes rebran una beca ADO o RFEA el 2006

0
403

Un total de 293 atletes espanyols rebran algun tipus de beca, o bé del pla ADO o del programa de beques RFEA, durant l´any 2006. D´aquests, 43 percebran una beca ADO i els 250 atletes restants rebran una beca RFEA, encara que aquesta última xifra podria incrementar-se en funció del desenvolupament de la temporada. D´aquesta manera, la Reial Federació Espanyola d´Atletisme destinarà aquest any del seu pressupost un total de 2.298.268 euros per a ajudes d´atletes, repartits en 1.950.000 euros en beques (850.000 del programa ADO i la resta -1.145.000 euros de beques RFEA), 188.268 euros en premis, 80.000 en ajudes d´habitatge i estudis i 80.000 euros en ajudes de despeses mèdiques per a atletes. Els atletes Julio Rey, Concha Montaner, Naroa Agirre, Luis Miguel Martín, que formen part del pla ADO, cobraran una beca compartida ADO-RFEA, ja que la quantitat que han de percebre del pla ADO és inferior a la beca assignada per la RFEA. Com que les dues beques no són complementàries, reben la quantitat total assignada per l´ADO i la RFEA paga la diferència entre una beca i una altra.| Dins del pla ADO, l´atleta que té la beca més alta és el marxador ´Paquillo´ Fernández, subcampió olímpic i del món en 20 quilòmetres, que està en el segon nivell d´aquest programa amb 50.500 euros anuals, seguit del saltador de longitud Joan Lino, bronze en els Jocs d´Atenes 2004, i el també marxador Juan Manuel Molina, bronze en el Mundial d´Hèlsinki, amb 45 euros anuals. Del programa de la RFEA, Glory Alozie, Ruth Beitia, Jesús Angel García Bragado, Manuel Martínez, Concha Montaner, Mikel Odriozola, Antonio Reina i Julio Rey figuren en la categoria olímpica especial, amb 21.100 euros anuals.[

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.