Un total de 293 atletes rebran una beca ADO o RFEA el 2006

0
580

Un total de 293 atletes espanyols rebran algun tipus de beca, o bé del pla ADO o del programa de beques RFEA, durant l´any 2006. D´aquests, 43 percebran una beca ADO i els 250 atletes restants rebran una beca RFEA, encara que aquesta última xifra podria incrementar-se en funció del desenvolupament de la temporada. D´aquesta manera, la Reial Federació Espanyola d´Atletisme destinarà aquest any del seu pressupost un total de 2.298.268 euros per a ajudes d´atletes, repartits en 1.950.000 euros en beques (850.000 del programa ADO i la resta -1.145.000 euros de beques RFEA), 188.268 euros en premis, 80.000 en ajudes d´habitatge i estudis i 80.000 euros en ajudes de despeses mèdiques per a atletes. Els atletes Julio Rey, Concha Montaner, Naroa Agirre, Luis Miguel Martín, que formen part del pla ADO, cobraran una beca compartida ADO-RFEA, ja que la quantitat que han de percebre del pla ADO és inferior a la beca assignada per la RFEA. Com que les dues beques no són complementàries, reben la quantitat total assignada per l´ADO i la RFEA paga la diferència entre una beca i una altra.| Dins del pla ADO, l´atleta que té la beca més alta és el marxador ´Paquillo´ Fernández, subcampió olímpic i del món en 20 quilòmetres, que està en el segon nivell d´aquest programa amb 50.500 euros anuals, seguit del saltador de longitud Joan Lino, bronze en els Jocs d´Atenes 2004, i el també marxador Juan Manuel Molina, bronze en el Mundial d´Hèlsinki, amb 45 euros anuals. Del programa de la RFEA, Glory Alozie, Ruth Beitia, Jesús Angel García Bragado, Manuel Martínez, Concha Montaner, Mikel Odriozola, Antonio Reina i Julio Rey figuren en la categoria olímpica especial, amb 21.100 euros anuals.[

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.