Barcelona celebra al gener la Caminada Internacional que servirà de ‘test final’ per entrar a la Lliga Mundial

0
1582

Aquest cap de setmana, els dies 28 i 29, se celebra la Caminada Internacional de Barcelona 2006, en una edició que té un caràcter especial, ja que servirà de prova final perquè l’Assemblea de la Lliga Mundial de Caminades l’accepti com a membre. Delegats d’aquesta entitat viuran “in situ” la celebració de la prova, quarta edició organitzada segons els criteris marcats per aquesta organització i que pot fer possible l’entrada de Barcelona com a única ciutat d’Espanya membre de la Lliga Mundial. La Caminada de Barcelona, que se celebra des de l’any 2001, va presentar la seva candidatura per formar part de la Lliga Mundial de Caminades el passat mes d’octubre, a la localitat alemanya de Fulda, la qual va ser acceptada. Ara, cal que membres de la Lliga testin sobre el terreny una edició de la Caminada –cosa que faran aquest gener- per elaborar l’informe final. La resolució definitiva es donarà a conèixer al mes d’abril a Vancouver (Estats Units), i, si és favorable, Barcelona entrarà a formar part d’aquest calendari internacional en l’edició de 2007.| Barcelona és doncs una ferma candidata a formar part d’aquesta Lliga, fet que la convertiria en l’única ciutat espanyola membre d’aquesta entitat, junt amb les d’altres països de tot el món, com Japó, Austràlia, Itàlia, Bèlgica, França o els Estats Units, entre d’altres. § Dos dies de caminades obertes a tothom La Caminada Internacional de Barcelona -organitzada per l’Institut d’Esports de l’Ajuntament, l’Associació Caminada Internacional de Barcelona, i l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès- es desenvolupa en dues jornades, amb diferents itineraris. Es tracta de caminades pel municipi de Barcelona i les seves rodalies, obertes a la participació de tothom i amb projecció internacional. L’activitat -que no té caràcter competitiu- combina la proposta de caminar, com a exercici saludable, amb la visita d’indrets i paisatges de la ciutat. En l’edició de l’any 2005 va comptar amb un total de més de 3.000 participants. La incorporació de la Caminada Internacional de Barcelona a la Lliga Mundial d’aquesta modalitat esportiva ha de servir per “potenciar la seva difusió per tot el món”, tal i com indica el regidor d’Esports, Pere Alcober, qui posa de relleu els objectius i beneficis que comporta la pràctica del senderisme urbà: “fer una activitat física esportiva, amb un ús respectuós i cívic de l’àmbit urbà, i que alhora permet conèixer o redescobrir molts espais de la ciutat i els seus entorns”. El regidor també destaca el bon moment internacional que està vivint Barcelona com a escenari d’esdeveniments esportius de projecció mundial, com també ho pot ser la Caminada. A més de la Caminada Internacional, que se celebra anualment, l’Institut Barcelona Esports i l’Associació d’Entitats Excursionistes del Barcelonès desenvolupen al llarg de l’any el cicle de caminades “Barnatresc”, amb diferents jornades al llarg de l’any, repartides en diferents districtes de la ciutat.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.