Rosa Morató guanya el cros de Zornotza

0
468

La catalana Rosa Morató va acabar amb 21 anys d´hegemonia estrangera en el LII Cross Internacional de Zornotza, disputat sobre el verd de l´espectacular circuit de Jauregibarria. L´atleta del FC Barcelona, afavorida per l´absència a última hora de l´etíop Yimenashu Taye, va avantatjar en un segon a la britànica Hayley Yelling -campiona europea de camp a través en 2004- i en dos al seu compatriota Liz Talbot-Yelling. Aquesta va manar en els primers quatre quilòmetres (la carrera es va disputar sobre 6.700 metres) i li van aguantar tres atletes: Hayley Yelling, Rosa Morató i la portuguesa Analia Rosa, que va anar la primera en despenjar-se. Hayley Yelling va prendre el comandament i a ella es va pegar Rosa Morato, seguida per l´altra anglesa. |L´espanyola va vèncer al sprint i va prendre el relleu en el palmarès de la palentina Ana Isabel Alonso (ja retirada), l´última corredora nacional que va aixecar els braços en Amorebieta, en 1985. I va inscriure el seu nom al costat d´atletes de la categoria de la portuguesa Rosa Mota, la suïssa Cornelia Burki, les etíops Luchia Yisak, Derartu Tulu i Gete Wami, la romanesa Elena Fidatov i l´australiana Benita Johnson. Rosa Morató té 26 anys i ja havia estat novena en els Europeus de cross celebrats en Tilburgo (Holanda), el passat 11 de desembre, i en els quals va ser derrotada, entre unes altres, per les dues britàniques a les quals va batre ahir. La seva prova són els 3.000 metres obstacles, on posseïx el rècord espanyol.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.