Primer pas per a la construcció de la Pista Coberta d´Atletisme de Catalunya

0
312

El secretari d´Estat per a l´Esport, Jaime Lissavetzky, i l´alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, han signat aquest matí a la seu del Consejo Superior de Deportes a Madrid el conveni de col·laboració per a la construcció a Sabadell de la Pista Coberta d´Atletisme de Catalunya. Les obres, que seran finançades per l´Ajuntament de Sabadell, la Diputació de Barcelona, la Generalitat i el Consejo Superior de Deportes (CSD), tindran un pressupost de 10.626.337 euros. D´aquests, el CSD i la Secretaria General de l´Esport aporten 4 milions d´euros cadascun. L´Ajuntament de Sabadell hi contribueix amb 1.400.000 euros i la Diputació de Barcelona amb 600.000 euros. La Pista Coberta d´Atletisme de Catalunya s´instal·larà a Sabadell i serà l´única d´aquestes característiques a Catalunya. S´instal·larà al complex esportiu de Sant Oleguer, al costat de l´actual pista descoberta d´atletisme, i tindrà una capacitat per a 1.700 persones. Les obres començaran a principis de l´any vinent i tindran una durada aproximada de dos anys. | La Pista Coberta d´Atletisme de Catalunya acollirà de forma permanent els Campionats de Catalunya de pista coberta, a més de competicions nacionals i internacionals. També servirà de pista d´entrenament i competició per al Centre d´Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès. Actualment no hi ha a Catalunya cap pista coberta d´atletisme que compleixi amb la normativa internacional d´atletisme. Això ha fet que alguns anys els campionats de Catalunya d´atletisme en pista coberta no s´hagin pogut dur a terme o que, fins i tot, en altres ocasions, hagin tingut lloc fora de Catalunya. L´Ajuntament de Sabadell mantenia des de 1998 contactes amb les federacions espanyola i catalana d´atletisme i les diferents administracions per aconseguir impulsar la construcció d´aquesta pista, tenint en compte la tradició i el seguiment que l´atletisme i l´esport tenen a la ciutat. El projecte de l´edifici que acollirà la Pista Coberta de Catalunya és obra dels arquitectes Mario Corea i Lluís Morán, guanyadors del concurs restringit que va convocar l´Ajuntament per elaborar el projecte arquitectònic. Entre les obres significatives d´aquests arquitectes hi ha l´Estadi Olímpic de Beisbol de l´Hospitalet de Llobregat o les piscines del Club Natació Terrassa.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.