Primer pas per a la construcció de la Pista Coberta d´Atletisme de Catalunya

0
499

El secretari d´Estat per a l´Esport, Jaime Lissavetzky, i l´alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, han signat aquest matí a la seu del Consejo Superior de Deportes a Madrid el conveni de col·laboració per a la construcció a Sabadell de la Pista Coberta d´Atletisme de Catalunya. Les obres, que seran finançades per l´Ajuntament de Sabadell, la Diputació de Barcelona, la Generalitat i el Consejo Superior de Deportes (CSD), tindran un pressupost de 10.626.337 euros. D´aquests, el CSD i la Secretaria General de l´Esport aporten 4 milions d´euros cadascun. L´Ajuntament de Sabadell hi contribueix amb 1.400.000 euros i la Diputació de Barcelona amb 600.000 euros. La Pista Coberta d´Atletisme de Catalunya s´instal·larà a Sabadell i serà l´única d´aquestes característiques a Catalunya. S´instal·larà al complex esportiu de Sant Oleguer, al costat de l´actual pista descoberta d´atletisme, i tindrà una capacitat per a 1.700 persones. Les obres començaran a principis de l´any vinent i tindran una durada aproximada de dos anys. | La Pista Coberta d´Atletisme de Catalunya acollirà de forma permanent els Campionats de Catalunya de pista coberta, a més de competicions nacionals i internacionals. També servirà de pista d´entrenament i competició per al Centre d´Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès. Actualment no hi ha a Catalunya cap pista coberta d´atletisme que compleixi amb la normativa internacional d´atletisme. Això ha fet que alguns anys els campionats de Catalunya d´atletisme en pista coberta no s´hagin pogut dur a terme o que, fins i tot, en altres ocasions, hagin tingut lloc fora de Catalunya. L´Ajuntament de Sabadell mantenia des de 1998 contactes amb les federacions espanyola i catalana d´atletisme i les diferents administracions per aconseguir impulsar la construcció d´aquesta pista, tenint en compte la tradició i el seguiment que l´atletisme i l´esport tenen a la ciutat. El projecte de l´edifici que acollirà la Pista Coberta de Catalunya és obra dels arquitectes Mario Corea i Lluís Morán, guanyadors del concurs restringit que va convocar l´Ajuntament per elaborar el projecte arquitectònic. Entre les obres significatives d´aquests arquitectes hi ha l´Estadi Olímpic de Beisbol de l´Hospitalet de Llobregat o les piscines del Club Natació Terrassa.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.