Tadesse s´exhibeix al Cros de la Constitució i Castillejo obté una meritòria quarta plaça

0
314

L´atleta eritreu Zersenay Tadesse s´ha imposat amb una gran exhibició en la vint-i-quatrena edició del Cros Internacional de la Constitució, que s´ha disputat a Alcobendas, i on l´espanyol Carles Castillejo ha signat una brillant quarta plaça. Tadesse, subcampió del món de cros curt i bronze en els 10.000 metres en els Jocs Olímpics d´Atenes, va vèncer amb un registre de 29:12 per davant del kenyà Abraham Chebii i del també eritreu Jonas Kifle.| L´africà, que ja es va imposar en la prova inaugural de la temporada a Quintanar del Orden, va trencar la prova en el segon quilòmetre imposant un ritme que tan sols van poder seguir els seus acompanyants al podi. Tot i això, de seguida es va despenjar del grup del capdavant Kifle que no va poder aguantar la velocitat del seu compatriota. Mediada la carrera, Tadesse va tornar a augmentar el seu ritme i es va quedar sol en cap donant un autèntic recital de poder en el tou circuit d´Alcobendas. Així, l´eritreu va entrar en solitari en meta amb un avantatge de 30 segons sobre Chebii, subcampió del món de cros curt. Els espanyols, tot i l´absència dels internacionals seleccionats per a l´Europeu de la setmana que ve, van competir a un gran nivell i es van organitzar en el grup perseguidor. Castillejo va aconseguir una meritòria quarta plaça mentre que Roberto García va ser setè i Vicente Capitán, vuitè. En la prova femenina, el triomf va ser per a l´etíop Meselech Melkamu, que va imposar el seu ritme infernal des del primer terç de la prova i va resultar inabastable per a la resta de corredores. Melkamu va avantatjar al podi final a la kenyà Beatriz Jepchumba i a la polonesa Justina Bak, subcampiona d´Europa. Jacqueline Martín, setena, i Dolors Pulido, vuitena, van ser les millors espanyoles.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.