La Federació catalana anuncia pla desenvolupament per Europeu 2010

0
256

La Federació Catalana d´Atletisme (FCA) ha anunciat la posada en marxa d´un pla de desenvolupament individualitzat "per collocar el major nombre d´atletes catalans" en l´Europeu de 2010, segons que ha explicat avui el seu president, Romà Cuyàs. Cuyàs ha aclarit que l´objectiu d´aquest programa ès "evitar una altra generació perduda" i aprofitar que Barcelona organitzarà l´Europeu d´aquí a cinc anys -davant la renúncia de Madrid- per augmentar el nivell de l´atletisme català. Per aquest motiu, la federació catalana donarà suport individualitzat als atletes i als seus entrenadors que, per edat i marca, puguin participar o obtenir medalla en els Europeus de 2010. El criteri de selecció serà que l´atleta es trobi entre els 16 primers en la classificació europea de la seva categoria (absoluta, promesa i júnior) i entre els 24 primers en categoria juvenil, en el moment d´incorporar-se al programa.| Malgrat l´escassetat d´atletes catalans d´elit, cal destacar que Catalunya ha estat la comunitat autònoma que millors resultats ha collit en aquesta campanya. Segons dades de la Reial Federació Espanyola d´Atletisme (RFEA), la federació catalana encapçala la puntuació per federacions autonòmiques, la temporada 2004-05, amb 2.197 punts, seguida de lluny per la federació andalusa (1.477), la valenciana (1.197) i la madrilenya (1.145). Aquesta classificació s´ha dut a terme tenint en compte tots els campionats d´Espanya, tant en pista coberta com a l´aire lliure, a mès de la ruta, i en les categories sènior, promesa, júnior, juvenil i cadet. Es dóna el cas, a mès, que la federació catalana domina totes les classificacions parcials dels campionats de pista coberta i aire lliure de totes les categories i tambè la marxa.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.