La Federació catalana anuncia pla desenvolupament per Europeu 2010

0
440

La Federació Catalana d´Atletisme (FCA) ha anunciat la posada en marxa d´un pla de desenvolupament individualitzat "per collocar el major nombre d´atletes catalans" en l´Europeu de 2010, segons que ha explicat avui el seu president, Romà Cuyàs. Cuyàs ha aclarit que l´objectiu d´aquest programa ès "evitar una altra generació perduda" i aprofitar que Barcelona organitzarà l´Europeu d´aquí a cinc anys -davant la renúncia de Madrid- per augmentar el nivell de l´atletisme català. Per aquest motiu, la federació catalana donarà suport individualitzat als atletes i als seus entrenadors que, per edat i marca, puguin participar o obtenir medalla en els Europeus de 2010. El criteri de selecció serà que l´atleta es trobi entre els 16 primers en la classificació europea de la seva categoria (absoluta, promesa i júnior) i entre els 24 primers en categoria juvenil, en el moment d´incorporar-se al programa.| Malgrat l´escassetat d´atletes catalans d´elit, cal destacar que Catalunya ha estat la comunitat autònoma que millors resultats ha collit en aquesta campanya. Segons dades de la Reial Federació Espanyola d´Atletisme (RFEA), la federació catalana encapçala la puntuació per federacions autonòmiques, la temporada 2004-05, amb 2.197 punts, seguida de lluny per la federació andalusa (1.477), la valenciana (1.197) i la madrilenya (1.145). Aquesta classificació s´ha dut a terme tenint en compte tots els campionats d´Espanya, tant en pista coberta com a l´aire lliure, a mès de la ruta, i en les categories sènior, promesa, júnior, juvenil i cadet. Es dóna el cas, a mès, que la federació catalana domina totes les classificacions parcials dels campionats de pista coberta i aire lliure de totes les categories i tambè la marxa.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.