La primera edició de la Cursa de les Dones de Barcelona ha estat tot un éxit.

0
583

Un total de 2.800 participants s’hi ha inscrit, i aquest matí han gaudit de debò corrent 5 km pels carrers més cèntrics de Barcelona. La prova, reservada nomès per a atletes de qualsevol nivell, edat i pretensions esportives, s’ha iniciat a les 9:30 h a l’Avinguda Marquès de l’Argentera, per continuar posteriorment per el Pg. Picasso, L’Arc de Triomf (les esportistes hi han passat per sota), Ronda de Sant Pere, Plaça Catalunya, Rambles de Barcelona, Pg. de Colon i arribada, com la sortida, al davant de l’Estació de França. El temps límit per completar el recorregut ha estat de 1h30 minuts.| Les atletes internacionals del F.C. Barcelona Rosa Maria Morató i Judith Pla, s’han destacat de bon començament, mentre que per darrera Carme Ballesteros, del Fila-Domingo Catalán Fondistes Club (tres vegades campiona de Catalunya de Marató), i Mónica Pellejero (la millor triatleta catalana del moment), es jugàven la tercera plaça del podi. Morató s’ha desempellegat de la seva companya de club al kilómetre 3, baixant per Les Rambles, pero no ha vist clara la seva victoria fins als darrers mil metres. El temps de la guanyadora (16:12), i de la segona, Judith Pla (16:27), ha estat excepcionals si tenim en compte que som a inicis de la temporada. Carme Ballesteros ha acabat tercera (17:04) i primera veterana, mentre que Iolanda Gil ha vençut en categoria de rodes. La atleta d’orígen marroquí del Barça Wafaa Azdaou, resident a Santa Coloma de Gramanet, ha trencat per a la ocasió el dejú del Ramadan per entrera setena i primera júnior. Durant l’entrega de premis, realitzada per personalitats del món de l’esport com Pere Alcober (Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona), el doble campió el Món de marató i Director de la Cursa, Martín Fiz o els atletes internacionals catalans José Luis Blanco i Eva Arias, s’ha entregat una placa a María Victor, de 80 anys, (set vegades guanyadora de la Jean Bouin entre 1947 i 1954), i Iolanda Gil, en reconeixement a la seva tasca com a atleta en cadira de rodes.| El 25% de cada inscripció (1 euro dels 4 que costava el pitrall), ha estat donat per la organització a la Asociación Española Contra el Cáncer. La Cursa de les Dones doncs ha arribat a Barcelona, i anteriorment va “visitar” Valencia (18 d’abril, 2.100 participants), Madrid (8 de maig, 7.000 corredores), Bilbao (18 de setembre, 1.000 atletes), i el proper 6 de novembre serà a Saragossa com a darrera prova de la temporada actual.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.