Èxit de la Cursa de Collserola amb més de 2.500 participants

0
611

La 15a edició de la Cursa i Caminada Popular de Muntanya a Collserola, organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya aquest diumenge 23 d’octubre, ha estat un veritable èxit de participació. Tot i els dubtes que oferia el clima, que a primera hora del matí va deixar anar quatre gotes, més de 2.500 persones es van aplegar al parc Cervantes de Barcelona per gaudir d’una magnifica jornada de muntanya i esportiva en aquesta serralada tan propera a la ciutat comtal com és Collserola. El dia finalment va acompanyar i els participants van prendre la sortida amb un cel ennuvolat que finalment deixaria sortir el sol per fer més agradable la jornada. A dos quarts de deu del matí, els corredors van començar la cursa mentre els que s’havien reunit en família per gaudir d’una bona passejada iniciaven també el seu itinerari.| Poc després, des del carrer González Tablas –que puja des del parc Cervantes cap a la ronda de Dalt–, ja es podien veure els primers participants que corrien per la carena de Collserola. Una hora i quatre segons després de la sortida, Andrés Acuña era el primer en arribar al velòdrom d’Horta per creuar la línia de meta. Juan Manuel Álvarez arribaria pocs segons més tard en segona posició i Diego Garcia, amb un temps d’una hora, cinc minuts i setze segons, faria la seva entrada en tercera posició. Pel que fa a les dones, la primera en arribar a la meta per rebre el magnífic pernil que s’enduien de premi els tres primers de les categories masculina i femenina va ser Montserrat Cinca, amb un temps de poc menys d’una hora i quart. Vicky Martos i Illia Kryvaruchka van fer el segon i tercer lloc respectivament. L’èxit de participació de la cursa ha demostrat, un any més, la utilitat que té aquesta activitat organitzada pel CEC amb la voluntat de posar a l’abast de tothom els esports de muntanya i per donar a conèixer els possibles usos cívics i esportius d’aquesta serralada que tenim tan a prop de la ciutat de Barcelona, la serra de Collserola. Un altre dels elements interessants de la cursa era la presencia entre els corredors d’un grup membres i col·laboradors de l’expedició “A l’Aconcagua sense gluten”, que compta amb el suport actiu del Centre Excursionista de Catalunya, del qual molts membres de l’expedició en són membres. A més de la participació de membres de l’expedició i de simpatitzants, l’organització de “A l’Aconcagua sense gluten” va aprofitar el lloc d’arribada per presentar a tots els participants de la cursa que s’acostaven al seu estand els objectius d’aquest projecte que pretén donar a conèixer, a través d’un esdeveniment de gran impacte social, la intolerància al gluten. Els objectius de l’expedició, que intentarà fer el cim de l’Aconcagua a partir del proper mes de desembre, passen per generar coneixement, sensibilitzar la població en general i millorar la qualitat de vida del celíac mitjançant el lleure i l´esport. L´Aconcagua te una alçada de 6.962 m.s.n.m. i es troba a Argentina, dins de l´anomenat Parque Provincial Aconcagua, a la província o estat de Mendoza, a la Cordillera dels Andes. És el cim més alt de l´hemisferi Sud i forma part del circuit dels set mil. La Cursa i Caminada Popular de Muntanya de Collserola ha complert doncs, d’aquesta manera tan especial, quinze anys des que el Centre Excursionista la va organitzar per primera vegada el 1990. Des d’aleshores han estat molts els habitants de Barcelona i de les rodalies que han aprofitat aquest dia per passejar o córrer per Collserola i que un any més han demostrat el seu interès per la cursa.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.