Robert Jebb i Corinne Favre, nous campions del món.

0
1130

Ja ha acabat una nova edició de les Buff® SkyRunner® World Series. L´hegemonia catalana dels últims anys s´ha vist tallada per l´anglès Rob Jebb i la francesa Corinne Favre, els nous Campions del Món 2005. Aquesta última amb un espectacular palmarès: ha guanyat cinc de les set curses d’aquest circuit mundial. La temporada va començar a Zegama, un petit poble d´Euskadi (Espanya) amb la disputa de la prova inaugural, la Zegama-Aizkorri Mendi Maratoia. Una cursa que cada any gaudeix de més popularitat, per la qualitat de la prova, però sobretot pels ànims del públic, on milers de persones es concentren al llarg de tot el recorregut. Allí, Jebb i Favre ja van començar a acumular els primers cent punts, uns punts moralment molt positius ja que començar amb victòria les Buff® SkyRunner® World Series, fa pujar la moral. La catalana Ester Hernàndez i la italiana Emanuela Brizio van ocupar els altres dos llocs de podi, mentre que en categoria masculina ho feien l´anglès Simon Booth i l´italià Fabio Bonfanti.| Al cap de dues setmanes, es viatjava a Lanzada i Poschiavo, on va tenir lloc la segona prova, la Valmalenco-Valposchiavo SkyRace, en un recorregut alpí de 30 quilòmetres entre Itàlia i Suïssa tal com ho feien els antics contrabandistes. El mexicà Ricardo Mejía va liderar la cursa en tot moment fins a arribar a la meta a Suïssa. Jebb va acabar segon i la italiana Brizio va haver d´esforçar-se al màxim per a imposar-se als seus rivals ja que la competència va estar molt renyida. La russa Wera Soukhowa i l´anglesa Ruth Pickwahnce no l´hi van posar gens fàcil i van acabar segona i tercera, respectivament. Corinne Favre, pel seu costat, es veia obligada a abandonar en els primers compassos de cursa per problemes físics. Mes i mig més tard, arribava un escenari espectacular: les Dolomites (Itàlia), amb la disputa de la Dolomites SkyRace. La nit abans de la cursa va ploure a bots i barrals a Canazei i va nevar en les zones altes de carrera, però després de la deliberació dels jutges la cursa es va disputar amb normalitat. La francesa Favre començava ja amb la seva hegemonia i es tornava a imposar amb superioritat, seguida de Brizio i la catalana Anna Serra. L´italià Michele Tavernaro, es va treure l´espina que tenia clavada des de l´any passat quan la photo-finish va demostrar el seu tercer lloc. Aquest any, Tavernaro es va preparar a consciència -que és el que es necessita per a aguantar una cursa d´aquestes característiques-, i no només va quedar primer, sinó que va rebaixar el mític rècord de la prova, imposat per Fabio Meraldi des de la primera edició l´any 1998. L´anglès Simon Booth acabava, segon i Jebb, tercer. Només una setmana després, tocava el torn de viatjar a la Savoia francesa. L´estació d´esquí de La Plagne va albergar la 6000 D SkyRace. Cursa molt ràpida de 55 quilòmetres amb uns desnivells acumulats de 6000 metres. En categoria masculina la cursa només va parlar anglès, l´anglès dels tres primers classificats: Rob Jebb, Simon Booth i Nick Sharp. Jebb tornava a guanyar després de Zegama, i Booth tampoc es despenjava dels llocs capdavanters de la general, ja que amb aquest duia tres segons llocs. Corinne seguia amb el seu ritme de victòries, mentre la resta de corredores lluitaven per les altres dues places de podi. En aquest cas, Brizio i Hernàndez es van repartir el segon i tercer lloc. Havia arribat el moment de sortir d´Europa i creuar l´Atlàntic per a anar a córrer a Colorado, la Pikes Peak Marathon (USA). En la seva cinquantena edició la cursa va estar marcada per la pluja i la boira. Els corredors nord-americans, Danelle Ballangee i el jove Galen Burrell van defensar bé l´honor situant-se en segon lloc femení i masculí d´una cursa dominada pels corredors europeus. Però va ser l´italià Fulvio Dapit i, altra vegada, la francesa Favre qui van assolir la victòria. Dapit ho va aconseguir per escassos 12 segons per davant de Burrell i per un minut sobre el tercer classificat, el veterà italià, però en una forma extraordinària, Marco Rusconi. La cursa femenina també es va decidir al sprint, que es va acabar decantant a favor de Favre amb tan sol 6 segons d´avantatge sobre Ballangee i minut i mig sobre Erica J.Larson. La penúltima prova, ja de retorn a Itàlia, era el Sentiro delle Grigne – Trofeu Scaccabarozzi. Tot el cap de setmana va estar marcat per la mala meteorologia. Pluja intensa durant tot el dissabte que va empapar el recorregut fins a tal punt que l´organització es va veure obligada a utilitzar un recorregut alternatiu més curt. En 26 segons de diferència van arribar els tres primers classificats. El més ràpid va ser l´italià Dennis Brunod, que va quedar per davant de Simon Booth i de Marco Rusconi. Corinne Favre, va tornar a guanyar la cursa. Per darrere seu van entrar les italianes Daniela Vasalli i Emanuela Brizio. I arriba l´examen definitiu per als corredors: la Mount Kinabalu Climbathon, a Malàsia. Segurament una de les proves més escarpades del circuit i l´única que es disputa en zona tropical. S´ha arribat a aquesta definitiva prova amb tot per decidir. Igual que en la cursa de l´any passat, la victòria se la va endur l´atleta txeca Anna Pichrtova i el segon lloc per a Corinne Favre. En tercera posició va entrar la veneçolana Cruz Salazar. En homes, el més ràpid va ser el mexicà Ricardo Mejía, seguit de Fulvio Dapit i Jean Pellissier. Amb aquests resultats de l´última prova, el liderat de les Buff® SkyRunner® World Series no s´altera i per tant l´anglès Rob Jebb, amb 366 punts, i la francesa Corinne Favre, amb 400, s´han proclamat campions del món de l´especialitat, i agafen el relleu als catalans Agustí Roc i Anna Serra, els campions 2004. En categoria masculina, Simon Booth (352 punts) i Fulvio Dapit (328 punts) han acompanyat a Jebb en el podi de la general. Mentre que Emanuela Brizio (354 punts) i Ester Hernàndez (302 punts) s´han col·locat en el segon i tercer lloc del podi final del circuit mundial. Tot i no aconseguir cap títol individual, Catalunya no ha marxat amb les mans buides: s´ha endut el títol mundial per equips, una nova categoria que s´ha implantat aquest any. Els han seguit els italians del IZ-Sky Racing i els anglesos del SAAB-SALOMON. Des de fa dies, l´organització de les Buff® SkyRunner® World Series està treballant fort per la pròxima temporada, poder oferir als corredors una competició mundial del màxim nivell, millorant les possibles mancances del 2005 i augmentant la seva qualitat.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.