La Cursa Alpina de la Molina acaba de definir els podis de les copes d’Espanya i Catalana

0
393

José Manuel Granadero i Marta Vidal guanyen la sisena edició de la Cursa Alpina de la Molina (CEC) en una cursa de tràmit per a Fernando García i Mònica Ardid, que han guanyat la Copa d’Espanya 2005. El sol va brillar en la que representava la última cursa puntuable per als campionats d’Espanya i de Catalunya de curses de muntanya. 396 corredors (280 homes i 31 dones) van prendre part a la prova organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya que es va celebrar el passat diumenge dia 9 d’octubre i que, amb sortida a la cota de 1.700m, passava pels cims de la Tossa d´Alp (2.157 m) i el Puigllançada (2.409 m). Tot i que Kilian Jornet va imprimir el ritme de la cursa durant els primers quilòmetres, va ser el català José Manuel Granadero qui va dominar la major part de la prova en solitari. Amb el primer lloc del campionat d’Espanya ja adjudicat al madrileny Fernando García, un dels punts més calents de la jornada residia en el fet de saber qui pujaria al segon i tercer calaix del podi. Per darrere de Granadero, doncs, es produïa la lluita entre el català Jordi Martín i el madrileny Raúl García, que finalment va guanyar-se la segona plaça de la classificació general de la Copa d’Espanya. Jordi Martín acabava així en la tercera posició. | En la categoria femenina, Marta Etna Vidal va aconseguir dominar la prova en una posició que li permetia també pujar al tercer calaix del podi de la Copa d’Espanya. Darrere seu arribarien la madrilenya Ana Isabel Estévez i la corredora catalana Mònica Ardid, que ja tenia assegurat el campionat d’Espanya però que tot i així va realitzar una gran carrera a La Molina. Pel que fa a la Copa Catalana, la Cursa Alpina de la Molina va representar l’escenari on es van decidir pràcticament tots els llocs dels podis de les diferents categories. En la categoria masculina, Jordi Martín (Club Excta. Ripoll), Xavier Espiña (CAM Nou Barris) i Jaume Cardona (Club. Excta. Calldetenes) es disputaven les tres primeres posicions del campionat i va ser Jordi Martín, que també lluitava pel campionat d’Espanya, el que finalment va pujar a l’esglaó més alt del podi. Xavier Espiña, que va fer el segon lloc a La Molina, quedaria tercer de la Copa Catalana mentre que Jaume Cardona aconseguia la segona posició per tan sols dos punts de diferència. En la categoria sub-23 Kilian Jornet (CEC) i Jessed Hernández (Agrupació. Científico. Excta. Mataró) van ocupar el 6è i 5è lloc de la classificació general de la cursa en un resultat que deixa un empat a la primera posició de la categoria a la Copa Catalana. En la categoria femenina les dones també es jugaven a la Molina les primeres places de la Copa Catalana. Pilar Pruna (Centre Excta. Roca Negra) va aconseguir mantenir la primera posició de la general mentre que Sónia Malo (Agrupació Científico Excta. Mataró) superava a Susanna Besalú (Grup Excta. Cultural Alpí Lletissonanda) en la darrera cursa de la temporada amb la qual cosa ha obtingut el subcampionat. CLASSIFICACIÓ, CURSA ALPINA DE LA MOLINA (CEC) Senior masculí 1. José Manuel Granadero (Selecció Catalana): 1h 51’ 29” 2. Raúl García (Selecció Madrilenya): 1h 53’ 28” 3. Fernando García (Selecció Madrilenya): 1h 54’ 24” 4. Jordi Martín (Selecció Catalana): 1h 55’ 29” 5. Jessed Hernández (Selecció Catalana): 1h 56’ 20” 6. Kilian Jornet (CEC): 1h 57’ 00” Senior femení 1. Marta Etna Vidal (Edelweiss): 2’ 15’ 05” 2. Ana Isabel Estévez (Selecció Madrilenya): 2h 20’ 29” 3. Mónica Ardid (Selecció Catalana): 2h 21’ 32” 4. Anna Serra (Selecció Catalana): 2h 24’ 35” 5. Yolanda Santiuste (Selecció Madrilenya): 2h 27’ 29” Veterans masculí 1. Miquel Genolla (CE Rubí): 2h 01’ 56” 2. Julio Merino (Selecció Catalana): 2h 05’ 50” 3. Joan Domènech (CN Olot): 2h 12’ 51” Veterans femení 1. Carme Millán (Marató Segre): 2h 40’ 48” 2. Mariona Domènech: 2h 45’ 27” 3. Amparo García (AEA): 2h 51’ 00” Podeu trobar la classificació completa a www.thunar.com CLASSIFICACIÓ GENERAL FINAL DE LA COPA D’ESPANYA Senior masculí 1. Fernando García (Selecció Madrilenya): 245 punts 2. Raúl García (Selecció Madrilenya): 218 punts 3. Jordi Martín (Selecció Catalana): 211 punts Senior femení 1. Mónica Ardid (Selecció Catalana): 241 punts 2. Ana Isabel Estévez (Selecció Madrilenya): 225 punts 3. Marta Etna Vidal (Edelweiss): 223 punts Veterans masculí 1. José Antonio Salgado (SE Manuel Iradier): 224 punts 2. Julio Merino (Selecció Catalana): 220 punts 3. Francisco Javier Medrano (Selecció Madrilenya): 202 punts Veterans femení 1. Rosario Rodríguez (Selecció Madrilenya): 250 punts 2. Núria Burgada (CEC): 136 punts CLASSIFICACIÓ GENERAL FINAL DE LA COPA CATALANA DE CURSES DE MUNTANYA Senior Masculí 1. Martin Pascual, Jordi (C. EXC. RIPOLL): 318 punts 2. Cardona Chamorro, Jaume (C. EXC. RIPOLL): 262 punts 3. Espiña Martínez, Xavier (CAM NOU BARRIS): 260 punts Senior Femení 1. Pruna Francesch, Pilar (CENTRE EXC. ROCA NEGRA): 282 punts 2. Malo Pérez, Sónia (AGRCIO. CFCO. EXCTA. MATARÓ): 264 punts 3. Besalu Llora, Susanna (GR. EXC. CULT-ALPILLETISSONADA): 262 punts Sub-23 Masculí 1. Hernandez Gispert, Jessed (AGRCIO. CFCO. EXCTA. MATARÓ): 288 punts 1. Jornet Burgada, Kílian (CEC): 288 punts 3. Cano Martinez, David (CLUB ESP.DE MUNTANYA SALDES PEDRAFORCA): 264 punts

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.