En Tomas Barris demana publicament la dimisió d´en Romà Cuyàs per la manca de pista coberta a Catalunya

0
405

Com ja es sabia des de fa temps, el conveni signat en el seu moment per l´Ajuntament de Vilafranca del Penedès, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la pròpia Federació Catalana d´Atletisme, per a la utilització del recinte firal de Vilafranca del Penedès per a les competicions atlètiques de pista coberta, ja ha finalitzat després de les últimes competicions del darrer hivern. | De no succeir un miracle d´última hora, l´atletisme català a partir d´ara no tindrà, després de 10 anys de plena activitat, una altra oportunitat de gaudir de aquest tipus de competició, durant un període mínim de 2 a 3 anys, si no hi ha imprevistos que encara l´allarguin més… Mentrestant, aquest costós material de la pista atlètica, està fent-se malbé dins d´ uns contenidors en una nau industrial de Sabadell fins qui sap quan. La resposta per tal de solucionar aquest greu problema està en mans del senyor Romà Cuyàs, que al meu entendre, és el màxim responsable de tot aquest aldarull. La manca de previsió, la desorientació, la confusió, i la manca de criteri a l´ hora de buscar solucions, la conseqüència de no haver volgut delegar en el seu moment competències ni responsabilitats als membres de la seva Junta, tal com repetidament li recomanava i que varen ser el motiu principal, entre d´altres, de la meva dimissió de l´actual Junta Directiva. Des de l´any 1996 en el que les pistes utilitzades en els Campionats del Mon de pista coberta realitzats al Palau de Sant Jordi de Barcelona, varen ser instal·lades al Recinte Firal del Vi a Vilafranca del Penedès, aquestes varen tenir una activitat molt intensa acollint tot tipus de competicions i campionats, com així mateix amb infinitat de proves de control i de promoció per a les joves promocions d´escolars i principiants, a la vegada que es convertia en un punt de trobada molt entranyable i desitjat per tot el col·lectiu atlètic català. Les raons per no tenir la pista coberta a Vilafranca del Penedès Avui dia 28 de setembre acabo de veure en el diari SPORT un comentari del senyor Romà Cuyàs, que diu textualment : Cuyás reconoció ayer que se esta trabajando a la desesperada para encontrar una ubicación para la pista, pero es difícil porque no hay espacios de esas dimensiones. Hemos escrito a infinidad de ayuntamientos y visitado polígonos industriales, pero no hay manera. El proyecto de Sabadell no avanza. Hay voluntad política y acuerdos económicos verbales pero no se ejecutan. Sempre he dit, tant abans com després de la meva dimissió com a vice-president de la FCA, que encara que no sigui membre de la Federació sempre sortiré en defensa de tot allò que afecti de forma negativa al nostre esport. Crec que de vegades, segons el President que et trobes, es treballa molt millor fora que dins de la pròpia Federació. Com en aquest cas es donen aquests condicionaments, el darrer dia 29 de setembre, una vegada llegida la nota del diari SPORT, vaig demanar ràpidament dia i hora a l´Ajuntament de Vilafranca del Penedès, per tal de concertar una entrevista amb el seu Regidor d´Esports Joan Recasens, i exposar-li la preocupació del nostre col·lectiu atlètic, com també del meu propi, per la desaparició d´aquestes entranyables pistes, com així mateix saber si encara existia una remota possibilitat de prorrogar el conveni al menys per un any més. Durant aquesta entrevista, que va tenir lloc en el despatx del Regidor d´Esports el darrer dia 6 d´octubre, li vaig fer saber que aquesta aturada que pot afectar a més de 120 clubs i a més de 4.500 atletes durant un període de 2 a 3 anys, i pot tenir una incidència molt negativa per enfortir un atletisme pel qual tant han treballat aquesta i altres federacions, i que repercutirà molt negativament, i això sí que és preocupant, als nous col·lectius de nois i noies que són el relleu natural de l´actual i decadent atletisme català. A partir d´aquí la notícia, és que el senyor Joan Recasens em diu que, malgrat que ja tenien un compromís amb el col·lectiu de la Fira del Vi per signar un conveni per a la utilització durant dos mesos, gener i febrer de l´any 2006 del recinte firal, existia una possibilitat real de canvi de dates, donat que el que en un principi estava previst per als dos primers mesos de l´any, passaria als següents de març i abril amb la qual cosa tots podrien sortir beneficiats. Tot era començar a parlar amb les parts implicades per exposar-los la seva predisposició per tal de no aturar aquesta activitat atlètica de cada hivern, perquè també ells eren molt conscients del greu prejudici que això podria significar per a tot el col·lectiu atlètic català. L´intent de parlar amb el senyor Romà Cuyàs va començar el darrer mes de març unes poques setmanes després d´acabada la temporada. Aquesta nova situació del tema i la voluntat de reconduir les converses entre les parts implicades, era el que realment volien comunicar al president de la FCA senyor Romà Cuyàs i poder continuar fent ús com fins ara, d´aquestes instal·lacions. El senyor Joan Recasens em comunicà que de les 4 o 5 vegades que va parlar amb la secretària de la Federació, per a contactar amb el seu president, va deixar sempre molt clar, que el tema a tractar era de la possibilitat de prorrogar el conveni que teníem fins ara, per tal de poder seguir utilitzant les instal·lacions per a les seves competicions, però que mai va tenir cap tipus de resposta a la seva sol·licitud. Assabentat l´Alcalde senyor Marcel Esteve d´aquest silenci per part del senyor Romà Cuyàs al seu Regidor d´Esport, pren la decisió, mitjançant la seva secretària Srta. Angels, de ser ell mateix qui intenti aquest contacte, però la resposta torna a ser un altre cop el silenci més absolut. De debò que no acabo d´entendre aquesta postura i menys, quan veus al senyor Cuyàs peregrinant ara per tots els Ajuntaments i polígons industrials, trabajando a la desesperada, com diu al diari SPORT" per trobar un lloc per ubicar la pista coberta, quan sols despenjant el telèfon, encara que només tan sols fos per agrair al Consistori Municipal totes les facilitats que sempre ha tingut amb la FCA per a totes les seves competicions, potser ara ja estaria tot solucionat i potser també amb el calendari de competicions fins i tot confeccionat per aquest proper hivern. També podria ser que en aquells moments el pensament del senyor Cuyàs estigués orientat a la possibilitat d´instal·lar a Lleida, en el marc dels seus Camps Elisis, tal com li va plantejar en el seu dia el president del Carrefour-Lleida Unió Atlètica el senyor Miguel Sánchiz, cosa d´ altra banda molt legítima, com també ho podria ser Girona o Tarragona, però sembla a ser que quan les Institucions lleidatanes varen veure la despesa econòmica que això suposava, tot es va convertir en fum…. i ara ens trobem amb res de res. Penso que la conclusió lògica i final ve donada per l´actitud del senyor Romà Cuyàs, que al meu entendre, deuria acabar amb la paciència de l´Ajuntament i aquest decideix signar el conveni previst en un principi amb el col·lectiu de la Fira del Ví. Com es pot comprovar el gran perjudicat una vegada més és l´atletisme català. Malgrat aquest problema que el senyor Romà Cuyàs no sap com resoldre, tinc una certa confiança, una vegada assabentats el clubs catalans d´ aquesta problemàtica, que es trobarà la solució adequada. A casa nostra des de fa molts anys hi ha molta gent que sense estar a la FCA, tenen reconeguda una gran capacitat de treball per tal d´ enfortir l´atletisme català, a les quals els pregaria que, entre tots, es pogués trobar la solució que el senyor president no és capaç de trobar per sí mateix. És a dir, un lloc per tal d´ ubicar les pistes que ell no volia a Vilafranca del Penedès. Reflexions finals Em sembla que tot ha quedat molt clarificat i transparent. L´opinió i la resposta a tot l´exposat la tenen ara els clubs, els entrenadores, els atletes i totes aquelles persones directament vinculades amb l´atletisme català. La meva opinió personal la tinc molt clara des de fa temps. No s´hauria d´esperar al final del mandat sinó que hauria de ser ara mateix: la dimissió immediata del senyor Romà Cuyàs com també dels membres de la seva Junta Directiva, si realment aquests tenen coneixement de la negativa del seu president a parlar amb l´Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.