Catalunya aborda el Campionat del Món de Curses de Muntanya.

0
503

Els propers dies 1 i 2 d’octubre, la Selecció Catalana de Curses de Muntanya, abordarà a l’illa de Borneo (Malàisia), la darrera cursa del Campionat del Món 2005 de la FSA , les Buff Skyrunner World Series, amb l’esperança d’aconseguir el Campionat en categoria per equips. Aquesta setena cursa del circuit mundial, es disputa a la regió malaia de Sabah, al parc nacional del Mount Kinabalu. Te com a punt de sortida, el peu de la muntanya que dona nom al parc a 1866 metres d’alçada i s’enfila fins el cim del Mount Kinabalu (4.095 metres) i finalitza a l’entrada del parc, amb un recorregut total de 21 quilòmetres amb 2.300 metres de desnivell positius i 2.600 de negatius. A la dificultat pròpia del desnivell i l’alçada, cal afegir el clima tropical de la zona, calorós i molt humit, amb vegetació selvàtica fins els 3.100 metres d’alçada, per després transcorre per terreny de roca granítica. Per si això no fos prou, 12 quilòmetres del recorregut (6 de pujada i 6 de baixada), són d’escales irregulars, típiques de muntanya, fetes de pedres, fustes, fang i ferros.| Catalunya afrontarà aquesta darrera cursa amb l’esperança d’aconseguir el títol en categoria d’equips, ja que disposa de 142 punts sobre l’equip italià i 179 sobre els anglesos. L’equip Català, manté esperances, encara que és molt difícil, en categoria de noies, ja que Ester Hernández (actualment en tercer lloc) i Roser Español (sisè lloc) encara matemàticament, poden aconseguir el títol, però això només succeirà si guanyen aquesta darrera cursa. En aquesta cursa estarà absent l’actual Campiona del Món, la catalana Anna Serra, que per motius laborals, no podrà viatjar fins terres asiàtiques. En aquesta categoria, la gran favorita és la francesa Corinne Favre, dominadora de tot el Campionat, però matemàticament, les 6 primeres noies que encapçalen la classificació, encara poden prendre-li el títol. En categoria d’homes, enguany a estat un any molt irregular i només Joan Colomer lluitarà per estar entre el top ten de la competició. El gran favorit és el corredor anglès Robb Jebb, si bé el seu compatriota i company d’equip Simon Booth, es troba a tant sols 14 punts, l’altre gran oponent és l’italià Fulvio Dapit, que hauria de guanyar la cursa per guanyar el Campionat, al igual que la resta de classificats fins el lloc desè, que encara tenen opcions matemàtiques. Catalunya desplaçarà per aquesta darrera cursa un equip, pensat per aconseguir el títol per equips, així a part d’Ester Hernández i Roser Español, viatjaran Joan Colomer, amb dos anys d’experiència en aquesta cursa, Quico Soler amb una gran experiència en curses de muntanya i encara en plena forma en curses de mitja distància i amb forts desnivells. Completa l’equip Jessed Hernández, el més jove de tots, però sens dubte el corredor català amb millor forma actualment. L’equip català, sortirà de Barcelona el proper dimarts dia 27, a les 10 del matí de l’aeroport del Prat, per arribar al lloc de la cursa, el dimecres dia 28 a la tarda. La tornada està prevista pel dimarts dia 4 d’octubre, a les 12 del migdia al mateix aeroport de Barcelona.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.