26a Matagalls-Montserrat, més 3000 inscrits

0
575

Els dies 17 i 18 de setembre se celebrarà la 26a edició de la popular Matagalls-Montserrat, organitzada pel Club Excta. de Gràcia. La prova és puntuable per la Copa Catalana de Marxes de Resistència de la Federació d´Entitats Excursionistes de Catalunya. Són 83 quilòmetres i mig i un desnivell acumulat de 5.980 metres, en un màxim de 24 hores. La Matagalls-Montserrat és una prova no competitiva de resistència per camins de muntanya, l´objectiu originari de la qual era anar a peu des del Matagalls (1.699 metres), massís del Montseny, a la plaça del Santuari de Montserrat (709 metres) en menys de 24 hores. Actualment, però, el punt de sortida s´ha traslladat a Coll Formic per tal d´evitar la degradació dels sòl que, segons el Servei de Parcs de la Diputació de Barcelona, provocava el pas de tantes persones en poc temps pel camí del Matagalls. Cal recordar que la Matagalls-Montserrat és la única prova de la Copa Catalana de Marxes de Resistència que està auditada per Mountain Wilderness de Catalunya. | La marxa travessa els Parcs Naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i la Serrra de l´Obac, i de Montserrat. El repte de la prova és vèncer la distància i desnivells del recorregut superant el cansament físic i mental que comporta la duresa del traçat i el fet que gran part de la travessa transcorre de nit (ja que se surt entre les 17h i les 19h del dissabte). Una travessa com la Matagalls-Montserrat comporta un desplegament logístic important. Així uns 300 voluntaris treballen durant tota la prova. I és que les xifres que envolten la marxa són molt elevades. L´any passat es van inscriure 2.480 persones, de les quals van prendre part a la sortida 2.410. Entre els 6 punts d´avituallament sòlid i líquid i en els 5 més de líquid es subministren 29.000 unitats de galetes, 40 quilos de formatge o 700 litres de suc de taronja, entre molts d´altres aliments. També es mobilitzen uns 50 membres dels Mossos d´Esquadra, Protecció Civil i Serveis d´Ambulàncies. La Travessa es va instituir en memòria de Jaume Oliveras (1877-1957), sacerdot que fou un dels pioners de l´escalada al nostre país, el qual la realitzà per primera vegada fa 101 anys, el 4 d´agost de 1904. Anys més tard, un grup de socis del Club Excta. Gràcia va recuperar la idea original i van sentir la curiositat de trobar el camí que seguí el sacerdot. La primera edició de la Travessa se celebrà el 1972 i s´anà repetint biennalment fins que a partir de l´any 1989 passà a fer-se cada any. Actualment és la prova per muntanya amb una participació més nombrosa. L´any passat van sortir 2.410 participants (282 dones i 2.128 homes), dels quals 1.474 van arribar (152 dones i 1.474 homes). El promig de temps va ser de 18:37:35. El rècord absolut de la prova és de 8 hores i 50 minuts. Les inscripcions es poden fer: -al Club Excta. Gràcia (Passatge Mulet, 4, 08006, Barcelona ) del 5 al 12 de setembre (excepte dissabtes i festius), entre les 19.30 i les 22.00 h. -per ingrés a "La Caixa", al c.c 2100 850 19 0200378166. Cal fer un sol ingrés per persona indicant nom i DNI. Per formalitzar la inscripció, caldrà presentar el resguard que acrediti l´ingrés al mateix C.E.G, en l´horari esmentat anteriorment, o a Coll Formic, a partir del migdia del dissabte 17 de setembre. El preu de la inscripció és de 21 euros (inclou sis avituallaments, assegurança d´accidents i atenció sanitària, samarreta i, pels classificats, trofeu). L´organització es reserva la facultat d´admetre inscripcions després del 12 de setembre. En cas d´acceptar-les el preu serà de 27 euros. Els titulars de la llicència de la FEEC, FCOC i federacions adherides a la UIAA tindran una bonificació en el preu d´inscripció de 3 euros. També hi ha un servei d´autocars per traslladar els participants a Coll Formic. El preu és de 8 euros i la venda es fa durant el període d´inscripció. La sortida de la travessa es farà de les 17,30 a les 19,15 del dia 17. Al mateix lloc, a partir de les 13h. s´assignarà a cada participant, a mesura que ho demani i contra exhibició del full de ruta formalitzat, l´hora que sol·liciti entre les que hi hagi disponibles. Els nascuts l´any 1945 o anteriors, que ho acreditin amb el DNI, tenen dret a l´assignació de les 17,29h. com a hora reservada. A la pàgina web del Club Excta. Gràcia trobareu tota la informació d´aquesta popular marxa i alguns consells per participar-hi.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.