MÒNICA ARDID, VIRTUAL GUANYADORA DE LA COPA D’ESPANYA.

0
3101

La corredora de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya, Mònica Ardid, s’ha convertit en la virtual guanyadora de la Copa d’Espanya de l’especialitat, a manca de la disputa de la darrera cursa. Mònica, va aconseguir en el dia d’ahir, el tercer lloc a la I Cursa d’Andorra de Vallnord, però per davant de les seves màximes rivals, les madrilenyes Yolanda Santiuste i Ana Isabel Estévez. La cursa, amb sortida i arribada a Arinsal, es disputava en una distancia de 26 quilòmetres, amb uns desnivells acumulats de +/- 2.900 metres, amb el pas dels cims del Pic de la Bruna (2.656 m.), Pic de les Fonts (2.748 m.) i el sostre, el cim del Comapedrosa (2.942 m.).| La corredora catalana va sortir amb la lliçó ben apresa: tenia que arribar per davant de les dues corredores madrilenyes, no importava la posició. Així la cursa va estar dominada per l’aragonesa Marta Vidal i per l’andorrana Stephanie Jiménez, guanyant la primera, en part per un despiste de la corredora andorrana. Mònica va anar gran part de la cursa en tercera posició, seguida molt a prop per Yolanda Santiuste, mentre que Ana Isabel Estévez, es va anar enfonsant a la classificació. Només a la pujada al cim del Comapedrosa, Mònica es va sentir amenaçada per la madrilenya, però va poder mantenir el ritme “apretant les dents” tal com diu la pròpia Mònica. A la llarga baixada del Comapedrosa fins Arinsal, la corredora catalana, va rematar la tasca que tenia encomanada i es va presentar a l’arribada amb més de 9 minuts de diferència sobre Yolanda Santiuste. “Estic molt contenta per la cursa, la pujada al Comapedrosa, s’ha m’ha fet més curta del que esperava. He intentant mantenir a Yolanda controlada, sabent que a les baixades jo corria molt més que ella, quan he arribat al cim, he vist que apretant a la baixada seria difícil que Yolanda em superés.”, va manifestar Mònica Ardid després de la cursa. Per la seva part la cursa d’homes, va tenir un inesperat guanyador amb el corredor madrileny Raul Garcia, que va materialitzar el seu triomf a la baixada fins Arinsal. No obstant els protagonistes de la cursa van ser els joves corredors catalans Kilian Jornet i Jessed Hernández. Kilian va iniciar molt forta la cursa i així a pocs quilòmetres d’iniciar-se, al pas pel Coll de les Cases, ja portava 3 minuts de diferencia a la resta de corredors, i havia trencat la cursa. Precisament en el descens d’aquest coll, va ser quan Jessed Hernández, també va deixar el grup seguidor i se’n va anar darrera de Kilian Jornet. Al pas pel refugi d’Angonella, Kilian va baixar al ritme per esperar al seu amic i company Jessed Hernández, mentre que darrera d’ells es feia un grup format pels madrilenys Raul Garcia i Fernando Garcia, i els corredors catalans Jordi Martín i Xavi Cadena. Al pas pel refugi del Pla de l’Estany, Kilian i Jessed, seguien en primer lloc, però Jessed havia sofert una forta caiguda, que li va lesionar una espatlla amb una espectacular ferida i un cop al cap, no obstant es trobava amb ànims de seguir endavant, però a mitja pujada del Comapedrosa es va veure obligat a abandonar la cursa, malgrat que Kilian tirava d’ell. Finalment Kilian Jornet va ser segon a l’arribada, mentre que el seu company d’aventures, era “cosit” a l’hospital de Meritxell. “He aprofitat bé les pujades, doncs em serveixen de bon entrenament per la temporada d’esquí. Les baixades ser que no puc anar el màxim de les meves possibilitats, doncs no em són beneficioses per l’esquí, però he disfrutat molt de la cursa, llàstima del Jessed”. Deia un content i fresc Kilian Jornet, a l’arribada. El tercer lloc aconseguit per Fernando Garcia, també fa que el corredor madrileny, sigui un cop més el guanyador de la Copa d’Espanya, mentre que els catalans Jordi Martín ocupa el tercer lloc i Adolfo Aguiló el sisè lloc, si bé no el podrà defensar el proper dia 9 d’octubre a La Molina, doncs una caiguda a pocs quilòmetres del final de la cursa d’ahir, li va ocasionar un tall al genoll, que li ha afectat un tendó i estarà com a mínim dos mesos de baixa. Sens dubte ha esta una molt bona cursa d’alta muntanya, d’aquelles que pot deixar una molt bon record a tots els afeccionats a aquest tipus de curses, com han estat el Mulleres en el seu temps i més recentment el Bastiments, si bé s’hauran de polir alguns aspectes organitzatius, per que per la resta ho te tot, alçada, desnivell, duresa i tècnica. Classificació cursa homes: 1. Raul Garcia 3:41:22 2. Kilian Jornet 3:48:17 3. Fernando Garcia 3:55:36 4. Xavi Cadena 3:56:02 5. Jordi Martín 4:01:46 Classificació cursa dones: 1. Marta Etna Vidal 4:32:42 2. Stephanie Jimenez 4:37:50 3. Mònica Ardid 4:45:46 4. Yolanda Santiuste 4:54:58 5. Miryam Talens 5:25:11

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.