Primer Canicross de Catalunya

0
445

El proper 30 d´octubre de 2005 es celebra a Sant Llorenç Savall la primera edició del Primer Canicross de Catalunya, primera competició específica d´aquesta modalitat que es celebra al nostre país. La prova es disputa en paral.lel a la XI edició de la Primera Marató de Muntanya de Catalunya i l´organització corre a càrrec de l´Associació Espanyola de Mushers i del Centre Excursionista Llorençà. El Canicross és una de les modalitats dins l´esport del mushing (trineu amb gossos), consistent en córrer amb un gos lligat a la cintura amb un arnés o cinturó. Com les altres modalitats del mushing, es practica sobre terra o sobre neu, en aquest darrer cas amb raquetes de neu. A Catalunya i la resta de l´Estat el mushing és un esport amb prop de 15 anys de tradició. No obstant la modalitat de Canicross és més recent, i va ser introduïda per l´Associació Espanyola de Mushers, ara fa 6 anys, en les competicions regulars.| Avui en dia el Canicross és una modalitat reconeguda en el reglament de competicions de mushing i ja tenim esportistes federats i campions d´Espanya de la modalitat. El binomi home-gos fa especialment atractiva aquesta pràctica esportiva. Gaudir de la natura en companyia d´un bon amic i descobrir una afició en comú amb ell, la pasió per córrer, aporten un valor afegit als afeccionats al món de les maratons de muntanya i alhora amics dels animals. A tota Europa el Canicross compte amb molta afició, existint importants campionats dedicats exclussivament a aquesta modalitat i amb un nivell competitiu altíssim. Darrerament hem tingut la oportunitat d´observar els corredors de canicross de tota Europa al mundial de mushing celebrat a Espanya, amb un nivell esfereidor. Això ens anima a aconseguir que el nostre país assoleixi un també important nivell d´afició a aquesta modalitat. Es per això que la secció de Canicross de l´Associació Espanyola de Mushers ens apropem als esdeveniments relacionats amb el món de les maratons de muntanya, per donar a conéixer aquesta modalitat entre els qui, creiem, podeu ser els més interessats. Aquest afany de promoció del canicross ens ha dut a organitzar el Primer Canicross de Catalunya a Sant Llorenç Savall, en paral.lel a la Marató de Muntanya d´aquesta localitat. Disposeu de tota la informació al web www.mushing.info/canicross Restem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment o informació addicional. Salutacions cordials.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.