Primer Canicross de Catalunya

0
585

El proper 30 d´octubre de 2005 es celebra a Sant Llorenç Savall la primera edició del Primer Canicross de Catalunya, primera competició específica d´aquesta modalitat que es celebra al nostre país. La prova es disputa en paral.lel a la XI edició de la Primera Marató de Muntanya de Catalunya i l´organització corre a càrrec de l´Associació Espanyola de Mushers i del Centre Excursionista Llorençà. El Canicross és una de les modalitats dins l´esport del mushing (trineu amb gossos), consistent en córrer amb un gos lligat a la cintura amb un arnés o cinturó. Com les altres modalitats del mushing, es practica sobre terra o sobre neu, en aquest darrer cas amb raquetes de neu. A Catalunya i la resta de l´Estat el mushing és un esport amb prop de 15 anys de tradició. No obstant la modalitat de Canicross és més recent, i va ser introduïda per l´Associació Espanyola de Mushers, ara fa 6 anys, en les competicions regulars.| Avui en dia el Canicross és una modalitat reconeguda en el reglament de competicions de mushing i ja tenim esportistes federats i campions d´Espanya de la modalitat. El binomi home-gos fa especialment atractiva aquesta pràctica esportiva. Gaudir de la natura en companyia d´un bon amic i descobrir una afició en comú amb ell, la pasió per córrer, aporten un valor afegit als afeccionats al món de les maratons de muntanya i alhora amics dels animals. A tota Europa el Canicross compte amb molta afició, existint importants campionats dedicats exclussivament a aquesta modalitat i amb un nivell competitiu altíssim. Darrerament hem tingut la oportunitat d´observar els corredors de canicross de tota Europa al mundial de mushing celebrat a Espanya, amb un nivell esfereidor. Això ens anima a aconseguir que el nostre país assoleixi un també important nivell d´afició a aquesta modalitat. Es per això que la secció de Canicross de l´Associació Espanyola de Mushers ens apropem als esdeveniments relacionats amb el món de les maratons de muntanya, per donar a conéixer aquesta modalitat entre els qui, creiem, podeu ser els més interessats. Aquest afany de promoció del canicross ens ha dut a organitzar el Primer Canicross de Catalunya a Sant Llorenç Savall, en paral.lel a la Marató de Muntanya d´aquesta localitat. Disposeu de tota la informació al web www.mushing.info/canicross Restem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment o informació addicional. Salutacions cordials.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.