Matagalls Montserrat 2005

0
1315

La MATAGALLS-MONTSERRAT és una prova no competitiva de resistència per camins de muntanya, l´objectiu originari de la qual és anar a peu des del Matagalls (1.699m), massís del Montseny, a la plaça del Santuari de Montserrat (709 m) en menys de 24 hores. Es travessen els Parcs Naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i Serra de l´Obac, i de Montserrat. Actualment, el punt de sortida és a Coll Formic (1.145m), al peu del Matagalls. Des del 1998 la sortida s´ha traslladat a Coll Formic per tal d´evitar la degradació dels sòl que, segons els estudis encarregats pel Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, provocava el pas de tantes persones en tan poc temps pel camí del Matagalls. La Travessa es va instituir en memòria de Jaume Oliveras (1877-1957), sacerdot que fou un dels pioners de l´escalada al nostre país, el qual la realitzà per primera vegada el 4 d´agost de 1904. La primera edició se celebrà el 1972 i s´anà repetint biennalment fins que a partir de l´any 1989 passà a fer-se cada any. Actualment és la prova per muntanya amb una participació més nombrosa. Enguany es realitzarà la XXVIena. edició.| La MATAGALLS-MONTSERRAT és una prova puntuable per la 8a. Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC, amb 15 punts. El recorregut té una distància de 83.5 km i un desnivell acumulat de 5980 m.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.