L´home contra la màquina

0
480

<b> Fragments d´un corredor de fons — </b><br> Fa uns quants anys havia llegit que a Gelida feien una cursa contra el funicular que connecta l’estació de tren amb el poble. Em va fer gràcia. Era una cursa singular i diferent. Tenia que ser divertir. Però no sabia en quina data es feia. Aquest any i gràcies a que gran invent que és Internet, vaig poder esbrinar data i hora: 22 d’agost a les 18.00 hores. Era una més de les activitats de la Festa Major. I aquesta tarda poc abans de les cinc arribava a l’estació de Gelida. El poble estava desert i no hi havia ambient de cursa. Pensava "a veure si m’he equivocat i no és avui". He vist arribar alguns corredors i m’he tranquil·litzat. Mitja hora abans de l’inici de la cursa hem pogut fer les inscripcions. Oferien poder baixar gratuïtament amb el funicular fins el punt de sortida. Així ho he fet. Un cop a baix, 15 minuts d’escalfament i ja estava preparat per la sortida. Preguntem per la distància que no tenim del tot clara i ningú sembla saber. Ens diuen que són uns 1800 metres. | La sortida s’ha retardat una mica per algun problema tècnic amb la màquina. Finalment sortim. Els primers metres són plans, però de seguida comença una forta pujada que em deixa clavat. M’avancen uns quants. Tracto de trobar un ritme adient per afrontar la pujada amb garanties. Em vaig trobant millor i puc augmentar una mica el meu ritme, fet que em permet anar passant a alguns corredors. Haig de vigilar de no perdre de vista al que porto al davant, ja que el recorregut no està marcat. La poca gent que trobem mentre pugem ens anima i ens indica que ja falta poc. Aplaudiments al final i un temps de 8-54, el funicular ja fa dos minuts que ha arribat. En principi havia pensat que em costaria al voltant dels deu minuts. Per tant, estic content amb el resultat. Una ampolla d’aigua de litre i mig per tothom. Comentem la cursa. Els que porten GPS ens informen que han estat 1650 metres i un desnivell de 95 metres. Només quatre atletes han aconseguit batre al funicular. Repartiment de premis als primers de les diferents categories i un diploma i una llampant samarreta per tots els participants. I ben content ja enfilo el camí de tornada a casa.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.