Tavernaro i Favre guanyen en la Dolomites SkyRace

0
438

<b> L´italià i la francesa s´imposen en la tercera prova de les Buff SkyRunner World Series, vuitena edició d´aquesta cursa dolomítica.</b> <br> L´italià Michele Tavernaro s´ha pogut treure l´espina que tenia clavada des de l´any passat quan la foto-finish va demostrar el seu tercer lloc. Aquest any, a més d´arribar a meta primer, ha rebaixat el mític rècord de la prova que tenia Fabio Meraldi amb 2h08’40” des de la primera edició. Tavernero ha arribat amb un temps de 2h08’30” i ha establert la nova marca a batre en els pròxims anys. En categoria femenina, la francesa Corinne Favre s´ha imposat als seus rivals i per només catorze segons no ha pogut rebaixar el rècord femení existent. A les nou del matí s´ha donat el tret de sortida a la vuitena edició de la Dolomites SkyRace des de la localitat de Canazei. La cursa ha començat amb mitja hora de retard ja que els jutges de cursa han anat a verificar el recorregut després que la nit anterior nevés a la zona del Piz Boe (3.152) punt més alt del recorregut. Després de certes verificacions s´ha decidit que la cursa podia transcórrer pel recorregut inicialment previst de 22km., sense necessitat de retallar-lo, ja que la neu acumulada a la part alta no posava en perill la seguretat dels corredors. I a més, la previsió del temps durant el matí, era favorable, fet que s´ha confirmat i la cursa s´ha disputat sota sol radiant i cel sense núvols.| L´anglès Rob Jebb ha utilitzat el seu punt fort –els ascensos- i ha imposat un fort ritme ja des del principi fins a arribar al cim del Piz Boe on ha arribat primer. A poc temps el seguia Michele Tavernaro, qui ho donaria tot durant el descens. Ha estat durant la pronunciada baixada quan el segon classificat ha pogut sobrepassar a l´anglès i arribar a línia de meta com a primer classificat (2h08’30”). Jebb en aquests moments anava segon però quan només faltava mig quilòmetre per a arribar a Canazei, el seu compatriota Simon Booth l’ha avançat i ha creuat la meta en segona posició (2h10’08”). Finalment, Jebb ha entrat en tercera posició (2h10’20”). Pel que fa a les fèmines, la francesa Corinne Favre s´ha posat al capdavant de la cursa des del començament, posició que no ha deixat fins a creuar la meta a Canazei. L´emoció estava, per tant, a saber la distribució dels dos altres llocs de podi. La italiana, i líder de les Buff SkyRunner World Series, Emanuela Brizio, ha arribat al cim del Piz Boe segona i la catalana, actual campiona del Món, Anna Serra, tercera. Durant el descens Brizio i Serra s´han anat avançant mútuament, fins que al final, ha estat la italiana la que s´ha imposat a la catalana. Així doncs, Favre ha completat la cursa amb un temps de 2h44’27”, Brizio amb 2h46’18” i Serra amb 2h46’34”. Amb aquesta classificació, Rob Jebb i Emanuela Brizio continuen líders de les Buff SkyRunner World Series a espera dels resultats del pròxim cap de setmana a la següent prova, la 6000D, que es disputarà en La Plagne, França.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.