Alt risc d´incendi forestal

0
384

Des del Servei de Prevenció d´Incendis Forestals del departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya ens han fet arribar un informe on remarquen que el risc d´incendi forestal en la majoria de comarques de Catalunya és molt elevat. Per indicació de la secretària general us trametem l´informe per tal que els responsables d’activitats que tinguin lloc al medi natural extremin les precaucions per tal d’evitar incendis forestals. • Extremar les precaucions; • Evitar, tant com es pugui, les excursions en zona boscosa i lluny de la instal·lació; • Retornar immediatament al lloc d´ubicació en cas de detectar fum o foc i avisar al tel. 112. Tot i que el nombre de dies de risc és elevat, es recomana que les activitats a dur a terme intentint adaptar-se a aquestes condicions climàtiques. De fet, però, com que les condicions climàtiques adverses es poden repetir durant gran part d´aquest estiu, cal mantenir un nivell elevat de prevenció i per a tal efecte es pot consultar el mapa de risc d´incendis permanentment actualitzat des del Portal Jove.| • Activitats Estiu 2005 Adreça web: http://www.gencat.net/joventut/activitats • Notificacions d´activitats Adreça web: http://www.gencat.net/joventut/notificacions ——————————————————————————– Les federacions han de comunicar les competicions per evitar incendis (19/07/05) El Consell Català de l´Esport ha encomanat a totes les federacions catalanes que organitzen, directament o bé indirectament mitjançant entitats federades, activitats esportives en zona forestal o espais immediats, a comunicar les competicions que organitzin abans de 7 dies de la seva realització. Més informació. Prades se suma al Montsant i el Montsec i s´hi prohibeix l´accés per l´elevat risc d´incendis (15/07/05) La gran majoria de comarques catalanes estan en situació de risc d´incendi alt o molt alt. Per això, Medi Ambient ha tancat aquest matí l´accés de persones i vehicles a les muntanyes de Prades, al Baix Camp. Aquesta última prohibició se suma a les ja ordenades ahir per la Generalitat, que afecten la serra del Montsant, el Priorat, i la serra del Montsec, a la Noguera i el Pallars Sobirà. La Direcció General d´Emergències ha tornat a demanar que no es llancin burilles en els trajectes per carretera, responsables dels últims dos incendis a Catalunya. La Direcció General del Medi Natural ha activat el màxim nivell d´alerta del Pla Alfa de prevenció d´incendis forestals a les muntanyes de Prades, al Baix Camp, a causa de la situació d´extrema sequera i les altes temperatures que afecten tot Catalunya. Com a conseqüència de l´activació del nivell 3 del Pla Alfa, que suposa el tancament dels accessos a determinades zones d´alt risc d´incendi, la Direcció General d´Emergències ha activat, així mateix, l´alerta del Pla Especial d´Emergències per Incendis Forestals (Infocat). El Departament de Medi Ambient, que ahir ja va tancar els accessos a la serra del Montsant, el Priorat i la serra del Montsec, a la Noguera i el Pallars Sobirà, ha ordenat avui també tancar els camins de les muntanyes de Prades, a les comarques del Baix Camp, el Priorat i la Conca de Barberà. El nivell 3 del Pla Alfa és el màxim d´alerta pel risc d´incendis forestals, que té una escala de 0 a 3. Davant aquesta situació, la Direcció General d´Emergències ha reiterat la seva petició que extremin al màxim les precaucions les persones que es trobin en zones forestals o visquin a prop de boscos. També ha demanat que no es llancin burilles de cigarret en els trajectes per carretera, ja que poden causar un incendi, i que només s´encenguin barbacoes en aquelles zones que estan autoritzades per fer-ho. Igualment, la Direcció General d´Emergències sol·licita a tots els ciutadans que si veuen una columna de fum truquin al telèfon d´emergències 112. Medi Ambient prohibeix l´accés motoritzat al massís del Montsec per l´alt risc d´incendis (14/07/05) El Departament de Medi Ambient prohibeix des d´avui l´accés motoritzat al massís del Montsec, davant la situació d´extrema alerta pel risc d´incendis a causa de les altes temperatures que s´esperen a Catalunya durant els pròxims dies. A més, si durant el cap de setmana es mantenen les altes temperatures i els vents secs, la prohibició s´estendrà a les muntanyes de Prades i el Montsant. El conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, ha destacat que els pròxims quatre o cinc dies seran d´"extrema situació de risc". La calor extrema que afectarà Catalunya durant les pròximes jornades ha activat totes les alertes davant l´elevat risc d´incendis. De fet, hi ha risc "molt elevat" d´incendi en setze comarques catalanes: Segrià, Garrigues, Noguera, Solsonès, Pallars Jussà, Segarra, Anoia, Alt Penedès, Bages, Vallès Occidental, Alt Camp, Baix Camp, Ribera d´Ebre, Priorat, Terra Alta i Conca de Barberà. A la resta del país, la situació és de risc elevat i moderat d´incendis. Iformació facilitada per Servei d´Associacionisme i Secretaria General de Joventut

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.