Alt risc d´incendi forestal

0
479

Des del Servei de Prevenció d´Incendis Forestals del departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya ens han fet arribar un informe on remarquen que el risc d´incendi forestal en la majoria de comarques de Catalunya és molt elevat. Per indicació de la secretària general us trametem l´informe per tal que els responsables d’activitats que tinguin lloc al medi natural extremin les precaucions per tal d’evitar incendis forestals. • Extremar les precaucions; • Evitar, tant com es pugui, les excursions en zona boscosa i lluny de la instal·lació; • Retornar immediatament al lloc d´ubicació en cas de detectar fum o foc i avisar al tel. 112. Tot i que el nombre de dies de risc és elevat, es recomana que les activitats a dur a terme intentint adaptar-se a aquestes condicions climàtiques. De fet, però, com que les condicions climàtiques adverses es poden repetir durant gran part d´aquest estiu, cal mantenir un nivell elevat de prevenció i per a tal efecte es pot consultar el mapa de risc d´incendis permanentment actualitzat des del Portal Jove.| • Activitats Estiu 2005 Adreça web: http://www.gencat.net/joventut/activitats • Notificacions d´activitats Adreça web: http://www.gencat.net/joventut/notificacions ——————————————————————————– Les federacions han de comunicar les competicions per evitar incendis (19/07/05) El Consell Català de l´Esport ha encomanat a totes les federacions catalanes que organitzen, directament o bé indirectament mitjançant entitats federades, activitats esportives en zona forestal o espais immediats, a comunicar les competicions que organitzin abans de 7 dies de la seva realització. Més informació. Prades se suma al Montsant i el Montsec i s´hi prohibeix l´accés per l´elevat risc d´incendis (15/07/05) La gran majoria de comarques catalanes estan en situació de risc d´incendi alt o molt alt. Per això, Medi Ambient ha tancat aquest matí l´accés de persones i vehicles a les muntanyes de Prades, al Baix Camp. Aquesta última prohibició se suma a les ja ordenades ahir per la Generalitat, que afecten la serra del Montsant, el Priorat, i la serra del Montsec, a la Noguera i el Pallars Sobirà. La Direcció General d´Emergències ha tornat a demanar que no es llancin burilles en els trajectes per carretera, responsables dels últims dos incendis a Catalunya. La Direcció General del Medi Natural ha activat el màxim nivell d´alerta del Pla Alfa de prevenció d´incendis forestals a les muntanyes de Prades, al Baix Camp, a causa de la situació d´extrema sequera i les altes temperatures que afecten tot Catalunya. Com a conseqüència de l´activació del nivell 3 del Pla Alfa, que suposa el tancament dels accessos a determinades zones d´alt risc d´incendi, la Direcció General d´Emergències ha activat, així mateix, l´alerta del Pla Especial d´Emergències per Incendis Forestals (Infocat). El Departament de Medi Ambient, que ahir ja va tancar els accessos a la serra del Montsant, el Priorat i la serra del Montsec, a la Noguera i el Pallars Sobirà, ha ordenat avui també tancar els camins de les muntanyes de Prades, a les comarques del Baix Camp, el Priorat i la Conca de Barberà. El nivell 3 del Pla Alfa és el màxim d´alerta pel risc d´incendis forestals, que té una escala de 0 a 3. Davant aquesta situació, la Direcció General d´Emergències ha reiterat la seva petició que extremin al màxim les precaucions les persones que es trobin en zones forestals o visquin a prop de boscos. També ha demanat que no es llancin burilles de cigarret en els trajectes per carretera, ja que poden causar un incendi, i que només s´encenguin barbacoes en aquelles zones que estan autoritzades per fer-ho. Igualment, la Direcció General d´Emergències sol·licita a tots els ciutadans que si veuen una columna de fum truquin al telèfon d´emergències 112. Medi Ambient prohibeix l´accés motoritzat al massís del Montsec per l´alt risc d´incendis (14/07/05) El Departament de Medi Ambient prohibeix des d´avui l´accés motoritzat al massís del Montsec, davant la situació d´extrema alerta pel risc d´incendis a causa de les altes temperatures que s´esperen a Catalunya durant els pròxims dies. A més, si durant el cap de setmana es mantenen les altes temperatures i els vents secs, la prohibició s´estendrà a les muntanyes de Prades i el Montsant. El conseller de Medi Ambient, Salvador Milà, ha destacat que els pròxims quatre o cinc dies seran d´"extrema situació de risc". La calor extrema que afectarà Catalunya durant les pròximes jornades ha activat totes les alertes davant l´elevat risc d´incendis. De fet, hi ha risc "molt elevat" d´incendi en setze comarques catalanes: Segrià, Garrigues, Noguera, Solsonès, Pallars Jussà, Segarra, Anoia, Alt Penedès, Bages, Vallès Occidental, Alt Camp, Baix Camp, Ribera d´Ebre, Priorat, Terra Alta i Conca de Barberà. A la resta del país, la situació és de risc elevat i moderat d´incendis. Iformació facilitada per Servei d´Associacionisme i Secretaria General de Joventut

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.