XIII MITJA MARATÓ DE LA CURSA DEL LLOP-CARO 2005

0
360

<b> Elhassann Abdelgaani i Esther Valenzuela, guanyen la XIII MITJA MARATÓ DE LA CURSA DEL LLOP-CARO 2005, l´ascensió atlètica per asfalt al Massís del Port amb un desnivell positiu, des de la sortida de Tortosa fins l´arribada al Refugi de Caro dins del Parc Natural dels Ports, de 1.100 metres, fet que la converteix amb la Mitja Marató amb més desnivell de Catalunya.</b><br> L´objectiu de La Cursa del Llop és retre homenatge als nostres avantpassats, els Ilercavons, els quals van començar a escriure les primeres pàgines de la història de les Terres de l´Ebre. El llop era per a aquest poble una divinitat, i la capital del territori, Iltirca, portava el seu nom: “Tir” en íber significa Llop. El llop era el depredador més important d´aquestes contrades. Era valent, fort, astut i sempre caracteritzat per la seva tenacitat i la seva resistència a la fatiga com a marxador incansable. D´aquí el nom d´aquesta Mitja Marató on els atletes participants han de ser forts i valents com els llops per a aconseguir la victòria.| El rècord absolut de la prova l´ostenta des de l´any 2004 l´atleta marroquí, resident a Aitona (Lleida), Abdelgani Elhassan amb una marca de 1h 26’ 43” Hi haurà igualment un premi de 100€ per a l´atleta que superi aquest rècord. Aquesta Mitja Marató transcorre des del Km 10 pel Parc Natural dels Ports i des de la sortida, el recorregut és de pujada constant. Els 10 primers quilòmetres són d´aproximació a la muntanya amb un desnivell mig d´un 3%. L´autèntica i dura ascensió a Caro comença al Km10 i s´allarga fins al Km18. El desnivell mig d´aquests vuit quilòmetres és d´un 9% i s´han de superar rampes que arriben fins a un 14%. Aquest tram acumula una doble dimensió: d´una banda la dimensió de gran duresa física i psicològica per als atletes i d´altra la dimensió d´atractiva bellesa del Territori on les panoràmiques del Parc Natural del Port i del Parc Natural del Delta de l´Ebre són realment espectaculars. Els 3 últims quilòmetres suavitzen considerablement l´ascensió i et porten, entre mig de pinars, fins la línia d´arribada. Com cada d´any, l´organització té instal.lada a l´arribada una zona de recuperació per als atletes amb serveis de massatges, cures, dutxes i un bon avituallament-refrigeri. L´entrega de premis i trofeus a les diferents categories està prevista a les 13:00h a l´explanada del Refugi de Caro. <br> Podeu ampliar tota la informació a la pàgina web de la Cursa:<br> <a href="http://www.atletisme.com/clubs/ate/">http://www.atletisme.com/clubs/ate/</a>.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.