XIII MITJA MARATÓ DE LA CURSA DEL LLOP-CARO 2005

0
458

<b> Elhassann Abdelgaani i Esther Valenzuela, guanyen la XIII MITJA MARATÓ DE LA CURSA DEL LLOP-CARO 2005, l´ascensió atlètica per asfalt al Massís del Port amb un desnivell positiu, des de la sortida de Tortosa fins l´arribada al Refugi de Caro dins del Parc Natural dels Ports, de 1.100 metres, fet que la converteix amb la Mitja Marató amb més desnivell de Catalunya.</b><br> L´objectiu de La Cursa del Llop és retre homenatge als nostres avantpassats, els Ilercavons, els quals van començar a escriure les primeres pàgines de la història de les Terres de l´Ebre. El llop era per a aquest poble una divinitat, i la capital del territori, Iltirca, portava el seu nom: “Tir” en íber significa Llop. El llop era el depredador més important d´aquestes contrades. Era valent, fort, astut i sempre caracteritzat per la seva tenacitat i la seva resistència a la fatiga com a marxador incansable. D´aquí el nom d´aquesta Mitja Marató on els atletes participants han de ser forts i valents com els llops per a aconseguir la victòria.| El rècord absolut de la prova l´ostenta des de l´any 2004 l´atleta marroquí, resident a Aitona (Lleida), Abdelgani Elhassan amb una marca de 1h 26’ 43” Hi haurà igualment un premi de 100€ per a l´atleta que superi aquest rècord. Aquesta Mitja Marató transcorre des del Km 10 pel Parc Natural dels Ports i des de la sortida, el recorregut és de pujada constant. Els 10 primers quilòmetres són d´aproximació a la muntanya amb un desnivell mig d´un 3%. L´autèntica i dura ascensió a Caro comença al Km10 i s´allarga fins al Km18. El desnivell mig d´aquests vuit quilòmetres és d´un 9% i s´han de superar rampes que arriben fins a un 14%. Aquest tram acumula una doble dimensió: d´una banda la dimensió de gran duresa física i psicològica per als atletes i d´altra la dimensió d´atractiva bellesa del Territori on les panoràmiques del Parc Natural del Port i del Parc Natural del Delta de l´Ebre són realment espectaculars. Els 3 últims quilòmetres suavitzen considerablement l´ascensió i et porten, entre mig de pinars, fins la línia d´arribada. Com cada d´any, l´organització té instal.lada a l´arribada una zona de recuperació per als atletes amb serveis de massatges, cures, dutxes i un bon avituallament-refrigeri. L´entrega de premis i trofeus a les diferents categories està prevista a les 13:00h a l´explanada del Refugi de Caro. <br> Podeu ampliar tota la informació a la pàgina web de la Cursa:<br> <a href="http://www.atletisme.com/clubs/ate/">http://www.atletisme.com/clubs/ate/</a>.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.