La Copa d´Espanya de Curses de Muntanya, a la Serra de la Demanda amb la participació de la Selecció catalana

0
342

El proper 10 de juliol se celebrarà el Cross de Muntanya "Subida al Pico San Millán (2.135 metres)", a la zona de la Serra de la Demanda, a Pradoluengo, Burgos. Es tracta de la 2a prova puntuable per la Copa d´Espanya de Curses de Muntanya. Els corredors que participen a la prova, organitzada pel Club Montañeros de Pradoluengo, hauran de recórrer una distància de 34 quilòmetres i un desnivell acumulat de 2.600 metres aproximadament. La cursa consistirà en la pujada i posterior descens des de la localitat de Pradoluengo fins el Pic de San Millán (2.131 metres), el cim més alt de la província de Burgos, a la serra de la Demanda. La sortida serà a les 9 del matí del polígon industrial de Pradoluengo (900 metres), seguint pel terme municipal d´aquesta localitat i al llarg de la muntanya del Acebal fins arribar al Remendía (1.856 m.). A partir d´allà es travessaran diferents pistes forestals i tallafocs i l´aresta que separa les localitats de Fresneda de la Sierra i Santa Cruz del Valle Urbión fins arribar al cim del San Millán, on els corredors es trobaran a la meitat del recorregut aproximadament. La segona meitat de la prova discorrerà inicialment pel mateix lloc de la pujada fins que es desviarà per baixar per una altra banda.| El recorregut transcorre per fagedes i pinedes de repoblació fins als 1.850 m d´altitud, on els arbres desapareixen per deixar pas a una altra vegetació mes d´alta muntanya. L´única zona tècnica són els últims metres per assolir el cim del San Millán, on s´instal·laran diverses cordes fixes de pujada i baixada per donar major seguretat als participants. El temps límit per fer la cursa és de 5 hores. El rècord de temps està en 2 hores, 34 minuts i 40 segons, assolit en l´edició del 2003. La Selecció Catalana de curses de Muntanya estarà present a la prova amb 4 corredors: Jordi Martín (C. Exc. Ripoll), David Bedoya (C. Exc. Lleida), Xavier Guinovart (Els Xulius C. Exc. Ribetà) i Mònica Ardid (C. Exc. Abrera). Aquests corredors intentaran mantenir i millorar els resultats obtinguts a la primera cursa a Berga i que, ara per ara, tenen a Jordi Martín i David Bedoya, en el tercer i quart lloc de la classificació general d´homes i Mònica Ardid com a líder de la classificació de dones. Més informació: www.cmpradoluengo.org www.ocisport.net/buffsalomon/ cmpradoluengo@tiscali.es Informació facilitada pel Comitè Català de Curses de Muntanya i el Club Montañeros de Pradoluengo.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.