La Copa d´Espanya de Curses de Muntanya, a la Serra de la Demanda amb la participació de la Selecció catalana

0
444

El proper 10 de juliol se celebrarà el Cross de Muntanya "Subida al Pico San Millán (2.135 metres)", a la zona de la Serra de la Demanda, a Pradoluengo, Burgos. Es tracta de la 2a prova puntuable per la Copa d´Espanya de Curses de Muntanya. Els corredors que participen a la prova, organitzada pel Club Montañeros de Pradoluengo, hauran de recórrer una distància de 34 quilòmetres i un desnivell acumulat de 2.600 metres aproximadament. La cursa consistirà en la pujada i posterior descens des de la localitat de Pradoluengo fins el Pic de San Millán (2.131 metres), el cim més alt de la província de Burgos, a la serra de la Demanda. La sortida serà a les 9 del matí del polígon industrial de Pradoluengo (900 metres), seguint pel terme municipal d´aquesta localitat i al llarg de la muntanya del Acebal fins arribar al Remendía (1.856 m.). A partir d´allà es travessaran diferents pistes forestals i tallafocs i l´aresta que separa les localitats de Fresneda de la Sierra i Santa Cruz del Valle Urbión fins arribar al cim del San Millán, on els corredors es trobaran a la meitat del recorregut aproximadament. La segona meitat de la prova discorrerà inicialment pel mateix lloc de la pujada fins que es desviarà per baixar per una altra banda.| El recorregut transcorre per fagedes i pinedes de repoblació fins als 1.850 m d´altitud, on els arbres desapareixen per deixar pas a una altra vegetació mes d´alta muntanya. L´única zona tècnica són els últims metres per assolir el cim del San Millán, on s´instal·laran diverses cordes fixes de pujada i baixada per donar major seguretat als participants. El temps límit per fer la cursa és de 5 hores. El rècord de temps està en 2 hores, 34 minuts i 40 segons, assolit en l´edició del 2003. La Selecció Catalana de curses de Muntanya estarà present a la prova amb 4 corredors: Jordi Martín (C. Exc. Ripoll), David Bedoya (C. Exc. Lleida), Xavier Guinovart (Els Xulius C. Exc. Ribetà) i Mònica Ardid (C. Exc. Abrera). Aquests corredors intentaran mantenir i millorar els resultats obtinguts a la primera cursa a Berga i que, ara per ara, tenen a Jordi Martín i David Bedoya, en el tercer i quart lloc de la classificació general d´homes i Mònica Ardid com a líder de la classificació de dones. Més informació: www.cmpradoluengo.org www.ocisport.net/buffsalomon/ cmpradoluengo@tiscali.es Informació facilitada pel Comitè Català de Curses de Muntanya i el Club Montañeros de Pradoluengo.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.