Londres, seu dels Jocs Olímpics de 2012

0
518

Londres serà la seu dels Jocs Olímpics d´estiu de l´any 2012. La votació secreta del centenar de membres del COI que havien confirmat l´assistència ha donat el nom de la ciutat que haurà d´organitzar els trentens jocs de l´època moderna i els segons del nou mil·leni. La capital del Regne Unit ja havia estat ciutat olímpica els anys 1900 i 1948. El president del COI, Jacques Rogge, ha estat l´encarregat de llegir el veredicte. | Londres ha superat les altres quatre candidates que concorrien a la recta final de les votacions: Moscou, Nova York, Madrid i París. El procés electoral és força complex, car és totalment secret. S´havien previst quatre rondes, en cadacuna de les quals la ciutat que rep menys vots queda eliminada. A més a més, els membres de cadascuna de les delegacions nacionals no tenen dret a vot fins que llurs països hagin estat eliminats. A la primera tanda, ha caigut la ciutat de Moscou, una de les candidates amb el projecte menys reeixit; a la segona, Nova York; i a la tercera, Madrid. París i Londres han estat les que han passat a la tanda final. Londres rebrà el testimoni d´Atenes, que va celebrar els jocs l´any passat. Recordem que va ser elegida en una votació a Lausana, a Suïssa, el setembre de 1997, i el nom no es va decidir fins a l´última tanda. Anteriorment, Sydney (2000), Atlanta (1996) i Barcelona (1992) van ser les seus olímpiques. Abans que no es facin els jocs de Londres, però, la comitiva olímpica anirà fins a Pequín, on s´hi faran els jocs de 2008.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.