Londres, seu dels Jocs Olímpics de 2012

0
375

Londres serà la seu dels Jocs Olímpics d´estiu de l´any 2012. La votació secreta del centenar de membres del COI que havien confirmat l´assistència ha donat el nom de la ciutat que haurà d´organitzar els trentens jocs de l´època moderna i els segons del nou mil·leni. La capital del Regne Unit ja havia estat ciutat olímpica els anys 1900 i 1948. El president del COI, Jacques Rogge, ha estat l´encarregat de llegir el veredicte. | Londres ha superat les altres quatre candidates que concorrien a la recta final de les votacions: Moscou, Nova York, Madrid i París. El procés electoral és força complex, car és totalment secret. S´havien previst quatre rondes, en cadacuna de les quals la ciutat que rep menys vots queda eliminada. A més a més, els membres de cadascuna de les delegacions nacionals no tenen dret a vot fins que llurs països hagin estat eliminats. A la primera tanda, ha caigut la ciutat de Moscou, una de les candidates amb el projecte menys reeixit; a la segona, Nova York; i a la tercera, Madrid. París i Londres han estat les que han passat a la tanda final. Londres rebrà el testimoni d´Atenes, que va celebrar els jocs l´any passat. Recordem que va ser elegida en una votació a Lausana, a Suïssa, el setembre de 1997, i el nom no es va decidir fins a l´última tanda. Anteriorment, Sydney (2000), Atlanta (1996) i Barcelona (1992) van ser les seus olímpiques. Abans que no es facin els jocs de Londres, però, la comitiva olímpica anirà fins a Pequín, on s´hi faran els jocs de 2008.

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.