"Cuita al Sol" al Monteixo de 2905 m.

0
667

Us informem que el proper dijous dia 7 de juliol, a 1/4 de 10 del vespre, dins del programa Temps d´Aventura del Canal 33 de la TVCatalunya, s’emetrà el reportatge de la Cuita el Sol 2005. Ja cal que comenceu a preparar els vídeos i els DVD per enregistrar-lo. Sembla que han fet un gran esforç en aquest reportatge. El dissabte 4 de juny es va fer la cursa de la "Cuita al Sol" al Monteixo de 2905 m a Àreu, Vall Ferrera dins l’àmbit del Parc Natural de l´Alt Pirineu, basada en el conte de l’escriptor pallarès Pep Coll "L’home que corria més que el sol". Tot i les dolentes previsions atmosfèriques, va fer un temps esplèndid, enmig de una Fira de productes artesans pallaresos, d’una exhibició de gossos de pastor i amenitzats pels acordionistes de Sort. Tota una festa pallaresa, amb tot el poble ple de gom a gom de gent observant el pas del corredors. Es van haver de habilitar prats de pastura per aparcar els nombrosos cotxes dels assistents. Hi va haver 445 inscrits i uns 440 van prendre la sortida a la plaça de l’església d’Àreu just a la posta del sol. L’escriptora pallaresa Núria Garcia Quera va donar la sortida a les noies i als juniors, i en Pep Coll la dels nois.| 383 participants van assolir el cim del Monteixo abans de la posta de sol. A destacar la presència de l’olotí Joan Pardo, qui amputat dels dos braços, va fer la proesa de pujar els 1685 m de desnivell en menys de 2 hores i va arribar en la posició 215. La majoria dels participants van fer el descens a negre nit, donant un espectacle de llum serpentejant per les dretes pales del Monteixo. Va repetir victoria el segovià Manu Perez (actual campió d´Espanya d´esquí de muntanya), qui, potser degut a un petit canvi en el itinerari va trigar 3 minuts més, seguit de molt aprop del jove de 17 anys Kílian Jornet (actual campió d´Europa i del Mos d´esquí de muntanya) i del incombustible Quico Soler de Casserres. En noies va guanyar la Ester Hernandez, que va pulveritzà el record femení de la Cuita el Sol i es va endur el Gran Premi de l´Isard de l´Alt Pirineu dotat amb 300 €uros, seguit de la també de la selecció catalana Anna Serra i de la Tina Bes del Nabes Team (també campiona d´esquí de Muntanya). El premi "Quim de l´Aubac" (al primer pallarés), s´el va endur el trempolí Dani Terrisse i la Marta Riba en la versió femenina. Enguany cal remarcar la nombrosa presència pallaresa a la cursa. Tot un éxit d´organització gràcies al C.Exc. de Lleida, al E.M.D. d´Àreu i del ajuntament de Alins. Pos Cognom i Nom Entitat/Club Sponsor Sx Ctg Emprat VelAsc 1 Pérez Brunicardi, Manuel La Acebeda Dynastar-Petzl m Senior 01:09:50 1.448 2 Jornet Burgada, Kílian CEC m Sub-23 01:12:03 1.403 3 Soler Escamez, Quico Quitxalla, C.Exc Selecció Cat m Veterà 01:13:04 1.384 45 Hernandez Casahuga, Ester Súria,C.E. Selecció Cat f Senior 01:31:04 1.110 Premi Especial Isard de l´Alt Pirineu. 41 Orgue Balcells, Jaume UEC Anoia m Master 01:30:49 1.113 13 Gavaldà Castet, Dani CEVAran m Júnior 01:49:57 920 150 Millan Solà, Carme f Veterà 01:51:19 908 265 Miró Varela, Mireia UEC Gràcia f Júnior 02:09:05 783 328 Font Boixadera, Marina Segarra, C.Exc f Sub-23 02:26:22 691 375 Escolà Colomer, Pepita Rubí, C.Exc. 1ra Ferrerenca f Master 02:49:25 597 103 Feliu Gavarra, Sebastià 1r Ferrerenc m Veterà 01:43:58 972 32 Terrisse Puig, Dani Pallars,Ass.Esportiva 1r Pallarés m Senior 01:26:26 1.170 Premi Quim de l´Aubac masc 189 Riba Carlos, Marta CEPoblaSegur 1ra Pallaresa f Senior 01:56:30 868 Premi Quim de l´Aubac femení L´Organització agraeix a tots els participants i assistents la seva pulcritud i polidesa, ja que en revisar la muntanya del Monteixo, no es va observar cap tipus de residu deixat pels corredors. Moltes gràcies i moltes felicitats pel vostre gran nivell de civisme i respecte. Amb gent com vosaltri, dona gust de organitzar curses !!!! També els de l’hotel Vall Ferrera, el Càmping Pica d´Estats, el Bar Pujades i la Piscina de Àreu, us volen agrair la vostre cura al utilitzar els seus serveis: tot estava net i polit, com si no hi hagués passat ningú. Moltes gràcies Recordem que qui vulgui el reportatge televisiu d´enguany i l’any passat de la Cuita el Sol realitzat per TN Produccions (els emesos per les TV Locals) en format DVD, només ha de ingressar 10 € al compte 2100-0301-12-0200194434 indicant DVD Cuita i el teu nom i adreça, t´el enviarem a mitjans de juliol. Recordem que ja hem començat a enviar el diploma i la foto de cim. Els que no hagin arribat dalt del cim, els en enviarem una altri (si la trobem) de mig camí. I els que hagin demanat lo DVD, els arribarà a mitjans de juliol. Recordem que encara tenim un apareill-cinta negra raro d´aquets que la gent es posa a no se pas on per mesurar el pols cardiac, o similar, o etc ……. I per qui tingui ganes de continuar corrent, doncs la Copa Catalana de Curses d´Alta Muntanya els espera: 18 setembre VI Cursa del Taga 2040 / Unió Excursionista Sant Joan de les Abadesses / http://www.uesantjoan.com 9 octubre VI Cursa Alpina de la Molina / Centre Excursionista de Catalunya / Copa Internacional dels Pirineus "CTP" i Copa d´Espanya

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.