"Cuita al Sol" al Monteixo de 2905 m.

0
438

Us informem que el proper dijous dia 7 de juliol, a 1/4 de 10 del vespre, dins del programa Temps d´Aventura del Canal 33 de la TVCatalunya, s’emetrà el reportatge de la Cuita el Sol 2005. Ja cal que comenceu a preparar els vídeos i els DVD per enregistrar-lo. Sembla que han fet un gran esforç en aquest reportatge. El dissabte 4 de juny es va fer la cursa de la "Cuita al Sol" al Monteixo de 2905 m a Àreu, Vall Ferrera dins l’àmbit del Parc Natural de l´Alt Pirineu, basada en el conte de l’escriptor pallarès Pep Coll "L’home que corria més que el sol". Tot i les dolentes previsions atmosfèriques, va fer un temps esplèndid, enmig de una Fira de productes artesans pallaresos, d’una exhibició de gossos de pastor i amenitzats pels acordionistes de Sort. Tota una festa pallaresa, amb tot el poble ple de gom a gom de gent observant el pas del corredors. Es van haver de habilitar prats de pastura per aparcar els nombrosos cotxes dels assistents. Hi va haver 445 inscrits i uns 440 van prendre la sortida a la plaça de l’església d’Àreu just a la posta del sol. L’escriptora pallaresa Núria Garcia Quera va donar la sortida a les noies i als juniors, i en Pep Coll la dels nois.| 383 participants van assolir el cim del Monteixo abans de la posta de sol. A destacar la presència de l’olotí Joan Pardo, qui amputat dels dos braços, va fer la proesa de pujar els 1685 m de desnivell en menys de 2 hores i va arribar en la posició 215. La majoria dels participants van fer el descens a negre nit, donant un espectacle de llum serpentejant per les dretes pales del Monteixo. Va repetir victoria el segovià Manu Perez (actual campió d´Espanya d´esquí de muntanya), qui, potser degut a un petit canvi en el itinerari va trigar 3 minuts més, seguit de molt aprop del jove de 17 anys Kílian Jornet (actual campió d´Europa i del Mos d´esquí de muntanya) i del incombustible Quico Soler de Casserres. En noies va guanyar la Ester Hernandez, que va pulveritzà el record femení de la Cuita el Sol i es va endur el Gran Premi de l´Isard de l´Alt Pirineu dotat amb 300 €uros, seguit de la també de la selecció catalana Anna Serra i de la Tina Bes del Nabes Team (també campiona d´esquí de Muntanya). El premi "Quim de l´Aubac" (al primer pallarés), s´el va endur el trempolí Dani Terrisse i la Marta Riba en la versió femenina. Enguany cal remarcar la nombrosa presència pallaresa a la cursa. Tot un éxit d´organització gràcies al C.Exc. de Lleida, al E.M.D. d´Àreu i del ajuntament de Alins. Pos Cognom i Nom Entitat/Club Sponsor Sx Ctg Emprat VelAsc 1 Pérez Brunicardi, Manuel La Acebeda Dynastar-Petzl m Senior 01:09:50 1.448 2 Jornet Burgada, Kílian CEC m Sub-23 01:12:03 1.403 3 Soler Escamez, Quico Quitxalla, C.Exc Selecció Cat m Veterà 01:13:04 1.384 45 Hernandez Casahuga, Ester Súria,C.E. Selecció Cat f Senior 01:31:04 1.110 Premi Especial Isard de l´Alt Pirineu. 41 Orgue Balcells, Jaume UEC Anoia m Master 01:30:49 1.113 13 Gavaldà Castet, Dani CEVAran m Júnior 01:49:57 920 150 Millan Solà, Carme f Veterà 01:51:19 908 265 Miró Varela, Mireia UEC Gràcia f Júnior 02:09:05 783 328 Font Boixadera, Marina Segarra, C.Exc f Sub-23 02:26:22 691 375 Escolà Colomer, Pepita Rubí, C.Exc. 1ra Ferrerenca f Master 02:49:25 597 103 Feliu Gavarra, Sebastià 1r Ferrerenc m Veterà 01:43:58 972 32 Terrisse Puig, Dani Pallars,Ass.Esportiva 1r Pallarés m Senior 01:26:26 1.170 Premi Quim de l´Aubac masc 189 Riba Carlos, Marta CEPoblaSegur 1ra Pallaresa f Senior 01:56:30 868 Premi Quim de l´Aubac femení L´Organització agraeix a tots els participants i assistents la seva pulcritud i polidesa, ja que en revisar la muntanya del Monteixo, no es va observar cap tipus de residu deixat pels corredors. Moltes gràcies i moltes felicitats pel vostre gran nivell de civisme i respecte. Amb gent com vosaltri, dona gust de organitzar curses !!!! També els de l’hotel Vall Ferrera, el Càmping Pica d´Estats, el Bar Pujades i la Piscina de Àreu, us volen agrair la vostre cura al utilitzar els seus serveis: tot estava net i polit, com si no hi hagués passat ningú. Moltes gràcies Recordem que qui vulgui el reportatge televisiu d´enguany i l’any passat de la Cuita el Sol realitzat per TN Produccions (els emesos per les TV Locals) en format DVD, només ha de ingressar 10 € al compte 2100-0301-12-0200194434 indicant DVD Cuita i el teu nom i adreça, t´el enviarem a mitjans de juliol. Recordem que ja hem començat a enviar el diploma i la foto de cim. Els que no hagin arribat dalt del cim, els en enviarem una altri (si la trobem) de mig camí. I els que hagin demanat lo DVD, els arribarà a mitjans de juliol. Recordem que encara tenim un apareill-cinta negra raro d´aquets que la gent es posa a no se pas on per mesurar el pols cardiac, o similar, o etc ……. I per qui tingui ganes de continuar corrent, doncs la Copa Catalana de Curses d´Alta Muntanya els espera: 18 setembre VI Cursa del Taga 2040 / Unió Excursionista Sant Joan de les Abadesses / http://www.uesantjoan.com 9 octubre VI Cursa Alpina de la Molina / Centre Excursionista de Catalunya / Copa Internacional dels Pirineus "CTP" i Copa d´Espanya

Atleta. Corredor de fons. Maratonià. Fotògraf. Editor de la web d'atletisme www.atletisme.cat.

RESPON

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.