La Núria-Queralt trenca rècords

0
617

Aquest cap de setmana es va celebrar la quinzena edició d´aquesta duríssima prova, que uneix els santuaris de Vall de Núria (Ripollès) i Queralt (Berguedà) en els llargs 92 Km. de la travessa. L´organització va a càrrec de l´Associació de Muntanyencs Berguedans i forma part de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC. Els organitzadors es van veure desbordats en quant a la participació es refereix, posant el llistó als 401 participants. Aquest fet demostra que cada cop hi ha més gent disposada a posar al límit el seu cos i provar de superar-se a sí mateix. A part dels catalans, també va participar a la caminada gent vinguda de França, d´Alemanya i el País Basc, participants que, atrets per la duresa de la competició, ho volien comprovar per sí mateixos.| Els més de vuit mil metres de desnivell acumulat és una veritable prova de foc per a tots aquells que s´atreveixen a participar-hi. Però sempre hi ha algú que vol córrer més que el vent, com és el cas d´enguany. El jove osonenc del Centre Excta. Taradell, Enric Llonch, va deixar el rècord de la prova en 10 hores i 13 minuts, rebaixant així en més d´una hora l´anterior marca. El bon temps va predominar durant tota la jornada muntanyenca. Al temut pas pels Empedrats, on hi ha hagut anys en que baixava una veritable riuada, els participants hi van concórrer sense problemes. L´aigua no brollava com altres anys i la sequera d´enguany està deixant la seva petja. El sol va castigar als participants ja ben entrat el dia, coincidint amb l´ascensió a les mines de Fumanyà, que es feien interminables. Tot i això, 303 participants van aconseguir arribar al santuari de Queralt, rècord també absolut de la prova. Tres-cents tres valents que van rebre de record una ampolla de cava commemorativa en ocasió del quinzè aniversari de la prova, i un diploma amb el temps esmerçat per cadascú. Cal destacar el bon fer i el bon ambient que s´hi respirava als diferents controls de la prova, que feien animar al més defallit. La gresca -com ja es habitual- a Can Cerdanyola, els talls de síndria de la Collada, la cura dels peus a Gréixer o l´acolliment del Rebost, són petites mostres del que és i representa la Núria-Queralt. En quant a la Copa Catalana de Caminades de Resistència, el Club Excursionista d´Esparreguera va tornar a trepitjar l´accelerador i sembla que va donar el cop definitiu a la Copa. Va poder classificar-hi 18 participants, mentre que el seu immediat perseguidor, el Club Excursionista Uecanoia, va fer-ho amb 11. El Club de Futbol Reddis es consolida a la tercera posició. La Copa se´n va de vacances. La pròxima cita serà el proper 3 i 4 de setembre, en la 16a edició de la travessa Montserrat-Reus, de 100 quilòmetres. Crònica d´Albert Torrent / Comitè Català de Marxes Fotos Xavier Capdevila

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.