S’HA CELEBRAT L’HOMENATGE A RAMON OLIU

0
2823

<b> Com estava previst, aquest divendres i dissabte ha tingut lloc l’homenatge pòstum – cultural i esportiu – a qui ha estat el referent més important de l’atletisme popular català, en Ramon Oliu i Carol, mort a Hamilton (EUA) el passat 3 d’abril a l’edat de 82 anys. </b> <br> El divendres per la tarda a Barcelona, en una sala d’actes de la Federació Catalana d’Atletisme abarrotada d’assistents – des de destacades personalitats de l’esport fins a una munió d’atletes anònims – que volien retre-li un reconeixement a l’homenatjat, es va celebra un Taula Rodona moderada per en Josep Ma. Antentas| , en la que dotze personatges del món del córrer van glossar la figura del desaparegut. Des del mateix Antentas, que va parlar de l’arribada d’en Ramon Oliu de Estats Units a Catalunya, fins a l’Enric Masllorens, que va explicar com va ser la primera marató que és va fer a Catalunya i a tot l’Estat, la de Palafrugell l’any 1978, passant per en Domingo Catalán, sobre la primera marató a Barcelona l’any 1980; en Raimon Vancells, de l’etapa d’en Ramon Oliu al front de la Comissió Marathon Catalunya; en Pere Pujol, sobre els aspectes mèdics de les maratons; l’Adolf Torruella de la marató més multitudinària de quantes s’han celebrat a casa nostra, la de Barcelona l’any 1992; en Rafael Nogueras, del equip enviat per l’homenatjat a la marató de Nova York representant a Catalunya; en Miquel Pucurull de la influència que va representar l’Oliu en el moviment popular; la Myrna Mates dels equips de voluntaris a les maratons en l’època de l’Oliu; l’Andreu Ballbé de la incorporació de la informàtica a la marató de Barcelona; l’Arcadi Alibés de l’evolució de la marató a Catalunya, i l’Albert Soler del futur de la marató a Barcelona, creada per l’homenatjat.| I ahir dissabte amb sortida i arribada a Cantonigros (Osona), es va fer una Cursa Atlètica en el seu honor, de 10 quilòmetres i en un paratge excepcional com és el Collsacabra. La carrera va aplegar a 141 atletes – entre els quals tres dels fills de l’homenatjat, vinguts especialment d’Estats Units on resideixen, per participar-hi – formant una lluïda amalgama de corredors il·lustres i populars. Lúdica com va ser, la prova no estava dotada de cap trofeu per a ningú, ni per als primers classificats (els tres primers homes van ser Jaume Aragones, Pep Riera i Pere Ocaña, i les tres primeres dones, Joaquima Casas, Marta Vila i Dora Dogafot), ni per l’últim corredor. El premi per tots i cadascú dels arribats va se una flor, que més tard, i en un emotiu acte de cloenda on darrera uns breus parlaments i lliurament de plaques a la família es va escoltar “El cant dels ocells” interpretat al violoncel, van dipositar damunt d’una senyera estesa a la porta de la casa on va néixer l’homenatjat. Es podria dir que aquest reconeixement de l’atletisme català a la singular figura d’en Ramon Oliu ha estat format per dues activitats que li eren pròpies: la del diàleg, com es va fer el divendres, i la del córrer per tan sols el goig de córrer, com es va fer ahir dissabte. Descansi en pau.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.