Robert Jebb i Corinne Favre, guanyen la Zegama-Aizkorri Mendi Maratoia

0
503

<b> L´anglès i la francesa són els primers líders de les Buff® SkyRunner® World Series </b> br> A les 9 en punt del matí es donava el tret de sortida a la primera prova de les Buff® SkyRunner® World Series, la Zegama-Aizkorri Mendi Maratoia. Amb un meteorologia variable, ennuvolat a les zones baixes, bon temps en els cims i amb estones de pluja en la part final del recorregut, els corredors han anat més ràpid que en passades edicions. El guanyador, Robert Jebb, ha rebaixat el rècord de la prova que ostentava l’italià Mario Poletti en gairebé 12 minuts i ha deixat el rècord en 3h 54’ 18”. D´altra banda, la francesa Favre amb un temps de 5h 03’ 57” també ha reduït el rècord de la prova femenina que estava en 5h 08’ 52”. S’ha de destacar l’impressionant nivell de participació amb els millors corredors de la passada edició del circuit mundial de skyrunning. | Ja des de bon començament Robert Jebb ha anat sempre en els llocs davanters acompanyat dels italians Marco Rusconi, Fulvio Dapit, Mario Poletti, Fabio Bonfanti i de dos corredors residents a Euskadi, Zinca i Olibarri, entre altres. Ha estat a partir de la pujada al primer pic de la cursa, l’Aratz quan s’ha posat en primera posició, lloc que no ha deixat fins a creuar la línia de meta. Segons ha comentat Jebb al final de la cursa, la seva intenció era treure temps als seus rivals al seu punt fort, la pujada, per si en la baixada li retallaven diferències. Les altres posicions de podi s’han anat alternant al llarg de la cursa, ja que anaven en un espai de temps molt reduït. Finalment, un altre anglès, Simon Booth (3h 59’ 11”) i l´italià Fabio Bonfanti (4h 01’ 00”) han ocupat la segona i tercera posició del podi. En quart lloc ha entrat Maximo Colombo i en cinquè Fulvio Dapit. En categoria femenina, la francesa Corinne Favre ha hagut de lluitar amb l´anglesa Sharon Taylor, que ha anat al capdavant en alguns trams del circuit, les catalanes Ester Hernàndez i Anna Serra, i la italiana Emanuela Brizio. Favre, tot i que se li ha fet una cursa llarga, ha sabut administrar les seves forces perquè al final pogués entrar a meta en primera posició (5h 03’ 57”) i poder aixecar la copa de campiona. L’han seguit Hernàndez a dos minuts i mig (5h 06’ 25) i Taylor a més de quatre minuts (5h 08’ 37”). Després han entrat Serra, quarta i Brizio, cinquena. La majoria de corredors coincidien en afirmar, un any més, l’espectacularitat del recorregut i sobretot dels ànims del moltíssim públic que estava present al llarg de tot el circuit. La propera cursa de les Buff® SkyRunner® World Series serà el pròxim 12 de juny amb la disputa de la Valmalenco-Valposchiavo SkyRace, entre Itàlia i Suïssa.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.