Jordi Martín i Mònica Ardid, Campions de Catalunya de Curses d´Alta Muntanya

0
584

Aquest diumenge dia 15, s´ha disputat a la localitat de Berga i organitzat pel Club Esquí Berguedà, l´Associació de Muntanyencs Berguedans i els Mountain Runners del Berguedà, la II Marató de Muntanya de Berga (42, 195 Km. i 5.920 metres de desnivells acumulats) i la IV Cursa d´Alta Muntanya del Berguedà, (de 23,770 Km. i 3.194 metres de desnivells acumulats). La II Marató, a més a més, de ser el Campionat de Catalunya, era puntuable per la Copa Catalana de Curses d´Alta Muntanya de la FEEC i per la Copa de España de Carrreras de Montaña de la FEDME. La participació va ser molt concorreguda a les dues curses, a prop de 150 a la marató i de 220 a la mitja marató. Abans de comentar el desenvolupament de les curses, cal fer referència al brefing realitzat el dissabte a la tarda, al Pavelló de Suècia de Berga, on els participants, van poder seguir el recorregut de la cursa amb imatges en tres dimensions, on van poder comprovar "a priori", la duresa de ambdues curses.| A les 8 del matí, encara amb la "ressaca" del triomf del Barça, es va donar la sortida a les categories de dones (recordem que enguany a les competicions catalanes, s´ha decidit fer-ho d´aquesta forma, per tal d´evitar, al menys en els primers quilòmetres, que les corredores més ràpides, quedessin atrapades en els "embotellaments", que produeixen els corredors masculins més lents, en quan els camins s´estrenyen). I a les 8,15 la sortida a les categories d´homes. Ben aviat l´actual campió d´Espanya de l´especialitat, el madrileny Fernando Garcia, va agafar la davantera i va anar distanciant, només seguit pel jove català, Jessed Hernández (Unió Exc. Urgellenca), per darrera d´ells es disputaven el tercer lloc el membre de la Selecció Catalana, Jordi Martín (C. Exc. Ripoll) i el de la Selecció d´Euskadi, Joxe Mendiola, seguits de prop pels també catalans David Bedoya (Selecció Catalana i C. Exc. De Lleida) i Xavier Cadena (Unió Exc. Urgellenca) i pel castellà Luís Alfonso Rodríguez. A partir del quilòmetre 17, tot pujant la Gallina Pelada, Jessed Hernández, va perdre pistonada i va deixar el camí lliure a Fernando Garcia, que va guanyar la cursa amb tota comoditat. La lluita pel Campionat de Catalunya, quedava reduïda a 4 corredors, Jordi Martín, David Bedoya, Xavier Cadena i Jessed Hernández, però aquest últim va seguir pagant el seu esforç i a la baixada a Peguera i posterior pujada al Rasos de Dalt, va quedar despenjat definitivament. Per la seva part Jordi Martín va anar guanyant temps als seus rivals i malgrat perdre els segon lloc de la cursa, en mans de Luis Alfonso Rodríguez, en els darrers quilòmetres de la cursa, es va poder proclamar Campió de Catalunya. En categoria de dones, l´historia va ser molt diferent, en un principi, va agafar la davantera la corredora madrilenya Yolanda Santiuste, que va anar al capdavant de la cursa fins el quilòmetre 26 aproximadament, seguida sempre a una distància que oscil·lava a prop dels 2 minuts, per la corredora de la Selecció Catalana, Mònica Ardid (C. Exc. Abrera), que va sortir conservadora i observant les seves sensacions, ja que era la primera marató de muntanya que disputava i no sabia com respondria al repte. A partir de l´últim quart de la cursa, Mònica, sentint-se segura i sabedora que la corredora madrilenya no li havia tret excessiva avantatge, especialment a les baixades, va aprofitar la darrera pujada als Rasos, per apujar el ritme i superar a Yolanda Santiuste i de pas distanciar-se una mica més de l´altre corredora madrilenya, Ana Isabel Estevez, que fins a les hores, la seguia a uns dos minuts. Mònica Ardid, va poder mantenir la distància amb les madrilenyes en la baixa fins a Berga, proclamant-se així, Campiona de Catalunya i líder provisional de la Copa d´Espanya. Els dos guanyadors, van rebaixar els records de la cursa. Cal destacar també, el bon paper realitzat pels corredors catalans Xavier Espiña (CAM Nou Barris) i Adolfo Aguiló (Agrupació Excursionista Alcanar). Jordi Martín Campió de Catalunya 2005, va manifestar que estava molt content per aquest títol que li faltava al seu palmarès, i més després que en la darrera setmana, ha patit una grip, que el va tenir amb febre diversos dies i va fer perillar la seva participació a la cursa. Per la seva part Mònica Ardid, estava molt satisfeta del seu debut en distància marató i amb la selecció catalana, ja que el seu cos havia respost perfectament a la distància i a mesura que anava avançant la cursa, es va anar trobant bé i va poder lluitar pel triomf, que finalment va aconseguir. Per la seva banda, Jordi Sánchez (C. Exc. Súria) i Anna Serra (Unió Exc. Urgellenca), van guanyar amb tota autoritat, a la IV Cursa d´Alta Muntanya del Berguedà. Classificacions: Homes II Marató de Muntanya de Berga: 1 Garcia Herreros, Fernando Enrique SELECCIÓN MADRILEÑA 4:37:03 2 Rodríguez Robledo, Luís Alfonso CLUB ALMANZOR 4:43:14 3 Martin Pascual, Jordi SELECCIO CATALANA 4:47:11 Dones II Marató de Muntanya de Berga: 1 Ardid Ubed, Mónica SELECCIO CATALANA 5:46:15 2 Santiuste Blázquez, Yolanda SELECCIÓN MADRILEÑA 5:49:43 3 Estevez Garcia, Ana Isabel SELECCIÓN MADRILEÑA 5:50:28 —————– Homes IV Cursa d´Alta Muntanya del Berguedà: 1- Jordi Sánchez Padilla (C. Exc de Súria) 2:22:49 2- Kiko Soler Escamez (C. Exc. Quitxalla) 2:26:09 3- Albert Comellas Vilalta (C. Esquí Berguedà) 2:28:05 Dones IV Cursa d´Alta Muntanya del Berguedà: 1- Anna Serra Salamé (U. Exc. Urgellenca) 2:53:32 2- Roser Español Badà (U. Exc. Urgellenca) 3:01:48 3- Cristina Bes Ginesta (C. Esquí Girona) 3:12:24 Classificacions complertes a www.tandemesports.com/curses/index.htm Crònica: Lluís Aloy. Comitè Català de Curses de Muntanya

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.