II Marató de Muntanya de Berga

0
394

El proper diumenge 15 de maig es disputarà la segona edició de la Marató de Muntanya de Berga, inclosa dins la Copa de Curses de Muntanya, Campionat de Catalunya, i puntuable per la Copa d´Espanya. La prova està organitzada pel Club Esquí Berguedà i l´Associació de Muntanyencs Berguedans. La Marató de Muntanya de Berga s´ha convertit en la prova més dura que es fa a casa nostra i probablement a l´estat espanyol. La cursa de 42,195 quilòmetres i 5.920 metres de desnivells acumulats, sortirà del centre de Berga, per enfilar la pujada a la Figuerassa, amb més de 700 metres de desnivell positius, en només 2,5 quilòmetres. | Però la cursa seguirà enfilant-se fins els Rasos de Baix (2.051 metres d´alçada). Això només a 9 quilòmetres de la sortida, quan ja s´haurà fet un desnivell positiu de més de 1.300 metres. En aquest punt la cursa es farà més suportable amb prop de 7 quilòmetres de baixades i pla, per enfilar la pujada a la Gallina Pelada (2.327 metres), sostre de la cursa. El traçat de la prova, prosseguirà fins el poble de Peguera, per tornar a pujar als Rasos de Dalt i baixar altre cop fins a Berga, sense oblidar el pas pel Santuari de Queralt, última dificultat de la cursa. Aquest recorregut tan exigent, enguany serà Campionat de Catalunya, alhora que també és puntuable per la Copa Catalana de Curses d´Alta Muntanya i per la Copa d´Espanya de la mateixa especialitat. Com a curiositat, cal dir que l´any passat, aquesta cursa va ser la que va finalitzar la copa estatal i enguany la que la inaugura. Recordem que la Copa d´Espanya acabarà el 9 d´octubre a La Molina. La Marató de Berga servirà pel debut de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC d´aquest 2005. A la sortida hi haurà Jordi Martín (Club Excursionista Ripoll), Julio Merino (Els Xulius Centre Social Ribetà) i David Bedoya (Centre Excursionista de Lleida) que substitueix Ricart Confalonieri, que està malalt. En dones, correrà Mònica Ardid (Centre Excursionista Abrera). El seu objectiu és clar, aconseguir la victòria, doncs no cal oblidar, que aquesta cursa, és la de major puntuació a la Copa d´Espanya. Paral·lelament a la Marató, es disputarà IV Cursa d´Alta Muntanya del Berguedà (gran premi Tandem Sports), amb un recorregut de 23,770 quilòmetres i amb uns desnivells acumulats de 3.194 metres. Aquesta cursa surt conjuntament amb la marató, fins els Rasos de Baix i a partir d´allà ja enfila la baixada a Berga. Aquesta cursa, malgrat ser més curta que la marató, no deixa de ser exigent, ja que al ser més curta el ritme de cursa és més alt. A aquesta cursa està previst que hi participin diversos corredors de la Selecció Catalana, que estan preparant el seu debut al Campionat del Món el proper dia 29. Així estaran a la sortida, entre d´altres, Anna Serra i Roser Español (Unió Excursionista Urgellenca), guanyadores de la Cursa d´Alta Muntanya i de la Marató, de l´any passat, José Manuel Granadero, Xavi Guinovart (Els Xulius Centre Social Ribetà) i Xavier Zapater (Unió Excursionista Matadepera). Sens dubte serà un cap de setmana en que Berga i comarca estaran abocades amb les curses de muntanya. L´hora de sortida és a les 8 de matí i el lliurament dels i la cloenda a les 13.45.

No posts to display

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.